Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 581
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • Ню Йорк
Здравейте, аз отдавна не съм писала но чета редовно. Гледам сте разисквали темата за зрението и прохождането. Моя син проходи по-късно и няколко пъти от личен лекар ми беше подхвърляна идеята, че детето не ходи защото не вижда  ooooh! Аз съм с късогледство и астигматизъм цял живот и към момента съм с много висок диоптър и ми беше ясно, че няма нищо общо, но като цяло се пробутва тази идея.
Има едно питане. Моя син си прави стъклата на очилата целите на пръсти. Опитвам се да го уча как да ги вхаща, че да не ги цапа ама не ми се получава. И вечер като му почиствам очилата просто се чудя как изобщо вижда нещо с тях. Това, че гледа през зацапани очила не е ли вредно? И вие как се справяте с този проблем?

# 661
  • sofia

Има едно питане. Моя син си прави стъклата на очилата целите на пръсти. Опитвам се да го уча как да ги вхаща, че да не ги цапа ама не ми се получава. И вечер като му почиствам очилата просто се чудя как изобщо вижда нещо с тях. Това, че гледа през зацапани очила не е ли вредно? И вие как се справяте с този проблем?
[/quote]

Аз просто по-често ги почиствам.

# 662
  • Русе
Аз искам да попитам как протича операцията на кривогледството?
Каква упойка слагат и как успяват да накарат детето да стои на едно място?
Колко време продължава операцията?
После детето боли ли го?
Поема ли се от здравната каса?
Ние на 13.05 сме на преглед с детето и предполагам, че вече ще ни кажат да правим операция. Малката вече 3 г. откакто е с очила, с 1 диоптър далекогледкство, криви сравнително слабо и двете очи. До сега все ни казваха да изчакаме с операцията, че може би с възрастта ще израстне далекогледството, но аз не виждам никаква промяна за тези 3 години. Така че се настройвам за операция. Миналият месец аз си направих лазерна операция на едното око, така че вече имам опит.

# 663
Малката вече 3 г. откакто е с очила, с 1 диоптър далекогледкство, криви сравнително слабо и двете очи.

При тези данни ,ако аз съм на мястото на вашия офталмолог,никога няма да оперирам детето Peace

# 664
Здравейте момичета ,
Бях писала преди време, но все ме човърка че като за първа корекция+ 3, 5  диоптъра  са малко много?!!!
 Диагнозата е начален страбизъм  Thinking дали да  търся второ мнение или мога да изчакам малко докато се прибера в БГ

# 665
  • ГОре на черешата...
Бубчето, днес сте pовели чудесни уп,ажнения за стимулиpане на мъpзеливото око! А лечението му в най-pанна възpаст е много успешно. Ще видиш колко бъpзо ще навакса изоставането.
Здравейте момичета ,
Бях писала преди време, но все ме човърка че като за първа корекция+ 3, 5  диоптъра  са малко много?!!!
 Диагнозата е начален страбизъм  Thinking дали да  търся второ мнение или мога да изчакам малко докато се прибера в БГ

Колко са pеалните диоптpи на детето? Защо да са много - и ние започнахме с толкова.

# 666
По съвет на ~Ина~ пиша и тук в тази тема, дано получа съвет....

Майка съм на тризначки на 7 месеца. Поради своята недоносеност бяха проследени от офталмолог до навършване на 3 месечна възраст (и малко отгоре) за ретинопатия, слава Богу, там нямаме проблеми.
Оченцето на едната ми госпожица доста кривеше, а вече и почти не си изправя погледа. Заведохме я при д-р Николова във Варна. Очаквахме диагноза страбизъм, и затова се шокирахме от диагнозата - далекогледство с 5 диоптъра на двете оченца. Изписаха ни очилца с 3.5 диоптъра. След разговор с нашата неонатоложка се решихме на втори консулт с друг специалист. Тъй като за доц. Контрова се записва за доста време напред, а мъжът ми е пациент на Очна клиника "Д-р Тасков", днес заведохме бебенцето там, при директора на филиала - д-р Нешев. Неговото мнение бе в другата посока - категорично потвърди диагнозата на д-р Николова, но каза че според него не е правилно да се тормози 7 месечно бебе (коригирани 5 месеца) с очила и трябва да се изчака и проследи докъм година, година и малко. Тогава ще се види до каква степен е намалял диоптъра и ще се прецени дали да се сложат очила, или ще продължи да се проследява. Каза, че при нея положителните фактори са два - диоптърът е еднакъв и на двете очи, и второ - кривенето го прави и с двете очички (редува ги), което не предразполагало за създаване на т.нар. 'мързеливо око'.
Сега сме в голяма чуденка - дали да направим трети консулт, или да се доверим на някое от двете мнения...Но кое?  ooooh!
Надявам се тук да има майки, минали по този път с толкова малки деца, за да споделят своя опит.
Предварително благодаря!

# 667
  • ГОре на черешата...
Змимка, не съм компетентна за недоносени бебета, но мога за ти кажа, че диоптpите на малкия ми син не са намаляли никак за 4 години и половина носене на очила - с вашия диоптъp е. Иначе сме пациенти на д-p Николова и сме се довеpили безусловно Peace.

# 668
Не е намалял?? Какво казва д-р Николова?

# 669
Змимка, за съжаление и на моето дете/+3,75/ за 6 години носене на очила не е намалял изобщо Sad

Дано при вас да има подобрение, при всеки е различна диагнозата и е много индивидуално Praynig

# 670
  • ГОре на черешата...
Казва, че всичко е под контpол. А кога, с колко и дали изобщо ще намалее, никой не може да каже.

# 671
  • планетата Земя
Змимка ,според мен е удачна трета консултация,за да се потвърди пътя,който хващате.Аз лично клоня към мнението на д-р Нешев

# 672
Змимка, има разлика между детски офталмолог и такъв за възрастни. Потърси второ мнение, но от детски специалист. "Мъчене" е да гледа детето без очила, а не "със" когато има нужда от корекция.

# 673
Благодаря, ще потърсим и трето мнение. Някой да има актуални координати на доц. Контрова? Всичко, което намирам е за очната болница, но някъде прочетох, че тя вече не преглежда там.....

# 674

Здравейте момичета ,

Колко са pеалните диоптpи на детето? Защо да са много - и ние започнахме с толкова.
Благодаря Мариета, ами всъщонст той не би трябвало да има корекция - никога не се е оплаквал че не вижда или главоболие или нещо което да ни наведе над мисълта че има проблеми от този характер.
Прегледа при офталмолог се случи , за чиста профилактика и да проконтролираме едно оплакване че светлината понякога го дразни. И след третиране на алергията , направи прегледа и се усъмни че има нужда от очила ,повторихме след месец и нещо и ни ги изпизсаха  Peace
 Бих била благодарна за насоки как да се процедира  Peace.
 А всъщност миналата година имахме проблеми с алергия и сме ходили при офталмолог, той изобщо не е споменавал за такива съмнения  Thinking.Вярно прегледа е бил чисто визуален,но все пак си мисля че ако има дори и мин изкривяване / т. е за такова говорим/ е щял да го забележи ?!!!
Благодаря ви момичета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт