Деца с очни проблеми - тема 6

• 45 646
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
  • ГОре на черешата...
Белла, какво написаха на листа от посещението? Прегледаха ли го на компютър? Какви диоптри определиха?
Децата имат отлична възможност за компенсация, така че не винаги съобщават за проблеми с очите - казвала съм много пъти - моят син е с +6 и без очила вижда отлично, така че ако не беше кривенето едва ли щяхме да разберем толкова рано.
Няма нищо страшно от очилата. Днес толкова много хора носят очила. Щом се налага - трябва да се коригира зранението Peace.
Рискувате без очила кривенето да се задълбочи.

# 676
Pozdraviavam te Змимка za trite dechica. Imai sili i kuraj za vsichko!

Kasmet!

# 677
Белла, какво написаха на листа от посещението? Прегледаха ли го на компютър? Какви диоптри определиха?
Децата имат отлична възможност за компенсация, така че не винаги съобщават за проблеми с очите - казвала съм много пъти - моят син е с +6 и без очила вижда отлично, така че ако не беше кривенето едва ли щяхме да разберем толкова рано.
Няма нищо страшно от очилата. Днес толкова много хора носят очила. Щом се налага - трябва да се коригира зранението Peace.
Рискувате без очила кривенето да се задълбочи.
MarietaHug Благодаря ти , той си носи очилата , но замислям да отида на друг офталмолог за второ мнение  Thinking
 Компютърен преглед няма, диоптъра беше определен по стария начин с подмяна на стъклата , и всъщност аз така и не разбрах как лекарката разбра че точно това му е диоптъра Thinking.
 Той е 4 годишен, така и едвам се спря на едно място,те тези черните очила в/ у които се сменят стъклата се смъкваха,слага им разни черни стъкла  ooooh! и аз не схванах  Tired

# 678
  • ГОре на черешата...
Бъди спокойна, щом на бебета определят по този начин диоптъра, значи могат Peace.

# 679
  • Русе
Вчера отново бяхме на преглед във Варна и бих искала да споделя. Дъщеря ми е на почти 6г. Почти 4 години откакто носи очила, защото криви очичките. Диоптърът и е малък +0,75 диоптъра и на двете очи. Ъгълът на кривене е 10-15. Няма мързеливо око, всяко от очичките е горе-долу добре, но двете заедно не виждат общ образ, а всяко си гледа само за себе си. До сега докторката ни казваше, че през очилата не забелязва кривене и може би няма да се наложи операция и че се надява кривогледството да се израсте. Вчера обаче ни каза, че щом за 4години носене на очила няма никаква промяна към добро или лошо е добре вече да се мисли за операция. Всъщност сега каза, че и през очилата забелязва кривене, макар и малко.
И да попитам за операциите. Ние ходим в "Света Петка" във Варна. Там операцията струва 600 лв. на око. В другите клиники как е, там плаща ли се операцията на страбизъм?

# 680
На нас ни определят диоптъра с разширяване на зеници и с едно фенерче гледа през разни различни лупи  Thinking Отделно прави и снимка с компютъра.А едва сега на голямата ми дъщеря /която е на 5 и половина/ ще доуточнява половинките на диоптъра чрез сменяне на стъкла.Миналата седмица й разшири зениците,пак снима с компютър и сега ни вика  да гледа и през различните стъкла.

На малката/която е на 2/ само с лупите и компютър.

# 681
  • София
Здравейте и от мен,

Дъщеря ми е почти на 6 г., има астигматизъм на двете очи и страбизъм на едното. И двете са в лека форма.

Преди 2 дни беше на преглед в ІІІ-та градска, като лекарката е заявила на мъжа ми, че детето практически не вижда с едното око, понеже едва успяла да разчете символите на 2-ри ред от таблицата.
След разширение на зениците и внимателен оглед, не са открити физиологически причини за силно намаленото зрение.

В крайна сметка докторката /която беше препоръчана от JP, като отличен детски офталмолог, с голям стаж!/ признала, че не знае какво и е на дъщеря ми и препоръчала колега.
Да уточня, понеже мъжът ми е разпитван, че е родена бързо и нормално и не е боледувала сериозно.

Това са резултатите от апарата /преписвам бележката, понеже не знам кое е важно/ - на мен нищо не ми говорят и ще помоля, ако някой има опит в разчитането, да каже дали вижда нещо притеснително:

[ REF]                             VD: 12.0
          Cyl.  Form:                 MIX

< R >         SPH          CYL        AX   
                +0.25    +1.00       95
           -------------------------------------
AVE          +025     +1.00       95

< L  >    SPH          CYL         AX   
                +0.25    +1.50       98
          --------------------------------------
AVE          +025     +1.50        98

PD = 52 mm

Молбата ми е, да споделите ако сте имали сходен проблем, също и препоръчате детски офталмолог в гр. София. Засега клоня към д-р Константинов, понеже отделя време да пише във форума и е сред препоръчнаните в титулната страница.

# 682
  • sofia
Да не би да има мързеливо око детенцето...?

# 683
  • София
Да, но това не било причината, според лекарката.
Всъщност съм объркала термините - мислех си, че страбизъм е мързеливо око  Embarassed

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 10:45 от daniabc

# 684
Моята дъщеря беше на контр.преглед миналата седмица .
За съжаление имаме увеличение на диоптъра , -8 / -7 . Confused Confused
Вчера си поръчахме лещи , в събота ще ги доставят , да видим с тях как ще е .
Дано да се стопира вече тоя диоптър ! Praynig Praynig Praynig

daniabc , по тези данни не виждам нищо сериозно , може би е мързеливо окото .
А двуочно до кой ред вижда ?

# 685
  • София
С двете очи и само със здравото - до предпоследния ред. Мъжът ми твърди, че за последният, дори  не е питана.

Мързеливото око го лекувахме с очила по 2-3 ч. на ден /закриване не търпеше/. Диагностицираха я преди 2 години, тогава премигваше силно по няколко пъти на ден, като  се случваше /много рядко/, окото да "изостане" до носа. Отдавна отшумяха тези проблеми, не се е оплаквала, за възрастта си е с перфектна фина моторика и рисува добре.

Мислех, че проблема постепенно отшумява при нея с израстването, но уви.

При вглеждане личи, че има приближаване, ето снимка от преди седмица:

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 12:38 от daniabc

# 686
  • ГОре на черешата...
Хепи мама, съжалявам...но нали знаеш, и това си има решение. Прегръщам те Hug!

daniabc,
Да, но това не било причината, според лекарката.

Сменете лекарката - точно това е причината, за съжаление.

Мързеливото око го лекувахме с очила по 2-3 ч. на ден /закриване не търпеше/.

Амблиопия/мързеливо око/ се лекува само и единствено със закриване или специални упражнения. Т.е. вие нищо не сте правили. А това е довело до отслабване на зрението на това око. Лечението на амблиопия чрез закриване дава отлични резултати в най-ранна възраст и е продължително във времето - оклузията /закриването/ продължава с години, въпреки възстановеното зрение на окото, като поддържаща терапия.
Кривенето е породено от амблиопията.

Ако приемате съвет - консулт с подходящ специалист и търпение и упоритост в следването на предписаното лечение Peace.

# 687
Отдавна не съм писала...Тази седмица бяхме на преглед при д-р Константинов, нямаме никаква промяна в диоптера, продължаваме само терапия с очила. Догодина  - пак на преглед.

Аз друго се чудех, всички ходите на профилактични на 6 месеца, защо на нас ни казват един път в годината..ooooh!  

# 688
  • планетата Земя
Небесна,явно състоянието й е стабилно и един в година е достатъчно.Нас Константинов ни вика през 4-5 месеца

daniabc ,заведете детето при друг очен

# 689
  • Русе
За проблема на daniabc си мисля диоптъра на мързеливото око не трябва ли да е голям. На рецептата и на двете очи пише +0,25. Да не би да има нещо друго.
И още от личен опит зная, че това че детето вижда само с едното око въобще не му пречи да рисува добре и да оцветява.

Общи условия

Активация на акаунт