Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 971
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
А някой знае ли колко струва БХС в 1 АГ "Св.София" (бившата Тина Киркова)?   Rolling Eyes
(ехографски преглед + вземане на кръв)

# 136
Дилайт, и нашата хавлийка има такова, не ми пречи, не съм го махала.

# 137
annieat, много благодаря за изчерпателния отговор и най-вече за раб. време!   bouquet

# 138
Благодаря за отговорите, схванах  Hug Hug

# 139
Може ли да ми кажете как мога да стигна с градския транспорт до 1 АГ "Света София" (бившата Тина Киркова)?
--- от центъра в посока "Красна поляна"!
Адресът на болницата е: ж.к. "Красна поляна", ул. "Миxaлaки Ташев" № 2;

Благодаря предварително!  Hug

# 140
  • Sofia
www.bgmaps.com -> покажи маршрут, с обществен транспорт, от т. А до т. Б
примерно
http://www.bgmaps.com/map/route

# 141
lilitu, благодаря ти, ще проверя!  Hug

# 142
Здравейте! Имам един въпрос. Бременна съм в 13 г.с. и съм болна доста ме дразни гърлото, случа Хомеожен9 и искам да ви питам мога ли да си направя компрес с ракия по- бързо да ми мине и какви други народни рецепти можете да предложите? Благодаря ви предварително.

# 143
при мен безотказно действа гаргара със сода и след това лъжичка мед, колкото може по-начесто  Peace  Добри отзиви съм чувала за компрес с извара, но не знам точно как се прави. В нета трябва да има инфо за него. Безвредни са и прополките.

# 144
Здравейте! Имам един въпрос. Бременна съм в 13 г.с. и съм болна доста ме дразни гърлото, случа Хомеожен9 и искам да ви питам мога ли да си направя компрес с ракия по- бързо да ми мине и какви други народни рецепти можете да предложите? Благодаря ви предварително.

Ако можеш да си правиш гаргара:
на 1ч.ч. чай от лайка (задължително да е лайка)
се напват 5-6к. йод (може и повече)
и 1/2ч.л. сода (може и повече)

Бъркаш и правиш гаргара. Не е задължително да е топло и в никакъв случай не претопляй в микровълнова. Аз си деля една чаша на 2 пъти. Първите 2 дни си прави гаргара поне на 30-40мин, за да имаш бърз ефект. Като поотминат болките, може и на 2ч. веднъж.

# 145
maminka23 до 1 АГ "Света София" ходят трамвай 10 и 8 слиза се на следващата спирка след Двореца на децата и се тръгва наляво по улицата, след около 200 м. ще видиш болницата от дясната страна.
Дано да съм го обяснила разбираемо  Simple Smile

# 146
lastname, благодаря ти! Много добре си ми го обяснила!  Hug
Ще видя в четвъртък с какъв транспорт ще отида - имам голям избор.  Crazy

# 147
Здравейте, искам да ви попитам, чудя се при кой лекар да ходя за изследването фетална морфология и каква е разликата между това и фетална ехография ? Споделете вие къде сте ходили. В момента съм в 17 седмица, знам че то се прави към 20-та. Благодаря и лека вечер Simple Smile

# 148
Здравейте, искам да ви попитам, чудя се при кой лекар да ходя за изследването фетална морфология и каква е разликата между това и фетална ехография ? Споделете вие къде сте ходили. В момента съм в 17 седмица, знам че то се прави към 20-та. Благодаря и лека вечер Simple Smile

Aз ходих при Томова. Доволна съм. Взе ми 100лв.
ФМ (фетална морфология) - разглеждат се органите - мозък, корем и т.н.
ФЕ (фетална ехокардиография) - разглежда се сърцето.

Има много малко специалисти по ФЕ, за това предпочетох Томова, тя прави и двата прегледа. Ако отидеш на специалист само по ФМ той ще погледне сърцето и ако нещо го усъмни, ще те прати на ФЕ.

Моята АГ ми каза, че било най-добре в 22г.с., защото тогава сърцето е напълно оформено и може да се видят всички аномалии.

Побързай да си запишеш час, защото попринцип поне за месец напред нямат свободни часове.

Успех!

# 149
  • София
Мисля че фетална морфолофия може да се прави и в трите триместъра, като се гледат подробно детенцето и органното му развитие. Както е написала и hailie има малко специалисти. По - точно много лекари го правят, но важно е кой как гледа и какво вижда. Аз ходих 2 пъти - в началото (13 седм.) и към средата на бременността при д - р Марков и при д - р Янкова. Тя преглежда в 20 ДКЦ, а той има частен кабинет, в интернет има контакти. Водят ги от специалистите в тази област.

Общи условия

Активация на акаунт