Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 016
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Мон, страх ли те е? Не знам дали са ти вземали друг път кръв от вена, но да знаеш, че от там боли по-малко. На мен ми взимаха кръв само от пръста, но от вена резултатите с апо-точни. Особено пък щом се доказва желязодефицитна анемия примерно кръвта обезателно трябва да е от вена.
За зъбар и лекарствата попитай в Здравния.

# 436
Абе изобщо не боли боцването ,нито от вена ,нито от пръст.Само не бива да се мърда изобщо ,пълно спокойствие!Аз обикновено разбирам ,че са приключили ,като сестрата ми сложи памука със спирт.. Mr. Green Няма страшно..  bouquet

# 437
  • в огледалото на живота
Абе изобщо не боли боцването ,нито от вена ,нито от пръст.Само не бива да се мърда изобщо ,пълно спокойствие!Аз обикновено разбирам ,че са приключили ,като сестрата ми сложи памука със спирт.. Mr. Green Няма страшно..  bouquet
Тя болката не е кой знае какво,въпроса е да попаднеш на точен специалист който си знае работата,че като си спомня на мен как ми ровиха за търсене на вена... ooooh!
Ръцете ми бяха като географска карта,хич не успяваха лесно при мен Laughing

# 438
  • Бургас
Не, бе хора, не ме е страх  Laughing Просто аз знам, че ПКК се прави от вената, една лаборантка ми развиваше теории, че може и от пръста, затова попитах.
И исках да знам вие по време на бременност, през колко време си пускате изследване на кръв и от вената ли ви го правят.

# 439
  • на последния етаж
И исках да знам вие по време на бременност, през колко време си пускате изследване на кръв и от вената ли ви го правят.
Три пъти за цялата бременност ми вземаха кръв. От вената.  Mr. Green

# 440
  • Бургас
На мен понеже бързо ми пада хемоглобинът и ме посъветваха всеки месец да пускам. И по този повод лаборантката ми каза, че за по-бързо и лесно, можело и от пръста, същото било. А аз все си мисля, че не е същото Thinking Може малка разлика да има, но предполагам я има.

# 441
От пръста за хемоглобин са ми взимали само при кръводаряване, може би защото им трябва бързо да проверят, преди да те пуснат и няма смисъл да точат цяло контейнерче. Thinking

# 442
  • Варна
На мен понеже бързо ми пада хемоглобинът и ме посъветваха всеки месец да пускам. И по този повод лаборантката ми каза, че за по-бързо и лесно, можело и от пръста, същото било. А аз все си мисля, че не е същото Thinking Може малка разлика да има, но предполагам я има.

Има разлика, тази от пръстта е периферна/капилярна кръв и не е точно със същите показатели като венозната. За прецизно изследване - венозна.

# 443
Тя болката не е кой знае какво,въпроса е да попаднеш на точен специалист който си знае работата,че като си спомня на мен как ми ровиха за търсене на вена... ooooh!
Ръцете ми бяха като географска карта,хич не успяваха лесно при мен Laughing
Имам лош опит с една леличка в лаборатория "Кандиларов" - гледа ми двете ръце и вика: леле какви тънки вени.... дълго време се чуди къде да ме боцне, но накрая се реши - естествено ми спука вената (, но все пак се случват и такива неща). Каза ми, че не можело по друг начин - да бе да, не можело. хаха Вече два пъти ми вземат кръв в "Цибалаб" и попадам на една и съща мацка - определено си разбира от работата.... и двата пъти беше перфектна, не ми спука вена и дори ми каза, че вените са ми екстра, никакво затруднение.
Наистина си зависи при какъв попаднеш.  Peace

# 444
Не, бе хора, не ме е страх  Laughing Просто аз знам, че ПКК се прави от вената, една лаборантка ми развиваше теории, че може и от пръста, затова попитах.

В Бургас си проследявах бременността и винаги ми дупчиха пръста. Изследвания през 3,5,7,9 месец.

# 445
Здравейте.

Откриха ми от микробиологията ( от влагалищен секрет) е. коли и ми назначиха лечение с Полижинакс. Бремена съм в 5 м. и сега видях на листовката на свещишките да не се използват по време на бременност. И сега какво да правя- все пак трябва да ги лекувам  Confused Имало ли е други бременни с е. коли от влагалище секрет и вие как се лекувахте?

# 446
Гинекологът ти ли ги назначи?
Ако да, значи не е проблем.

# 447
Iventse, гинеколога ми ги изписа . Значи да не се притеснявам. А упорити ли са? Май не се лекуват много лесно... И друго- трябва ли да взимам някакъв пробиотик наред с лечението?

# 448
  • Бургас
Защо не го пита лекаря за пробиотиците?
Обади му се по телефона примерно.

Според мен, пробиотиците не пречат по време на бременност, могат само да помогнат. Но все пак аз не съм лекар Wink
Иначе, на почти всички лекарства пише, че не се употребяват по време на бременност, щом ти го е изписал лекар, не се тревожи.

# 449
Не съм се сетила да питам, а и идея си нямах, че тези свещички са били антибиотик. Аз мисля да пия пробиотици докато си ги слагам и малко след това. Пиех си още преди да забременея Лактофлор и до втория месец някъде си го пиех, така че не мисля че може да навредят с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт