Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 028
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
С търсачката на форума можеш да намериш много теми, посветени точно на този въпрос. Ето тази например е актуална: Каква козметика против стрии използвахте през бременността?

# 421
здравей zuzitta Simple Smile Аз сам ве4е в 8 месец и досега сам се мазала с Chicco mamma donna i mustela,досега нямам нито 1 стрия но при всяка кожа е разли4но, Naughty важното е да се мажеш редовно  Wink

# 422
  • Бургас
Здравейте,мами !!! Бременна съм в 15 г.с. и коремчето ми вече започна да расте.
Можете ли да ми препоръчате някакъв крем или мазило за предотвратяването на стрии доколкото е възможно.Предварително ви благодаря,лека вечер  Wink
Здравей!
Аз ползвах "Мама Дона" - Чико.С първата бременност също мазах, но вече не помня какво точно и се нацепих страшно в началото на 9-ти месец.С втората бременност мазах Мама Дона и не съм имала стрии.Не знам дали е от това разбира се и не мога да гарантирам.
Има мами, доволни и от най-обикновена мас.
Всичко е до кожа и еластичност.

# 423
Maminka, малко късно се включвам за тотемата.
на мен с първата бременност ми изписаха тотема, ампули, за 10 дни мисля, че беше. хемоглобинът ми беше 109, а беше 120, но и желязото ми беше ниско. АГ каза да засиля повече дроб да ям, извара, цвекло и др.желязосъдържащи хранички. но аз от страх пих по половин ампулки, единия ден пропуснах, дори по-малко от половината ампулки пих. не повръщах, но беше гадно за гълтане, признавам. след това на контролнот изследване хемоглобина ми беше 127.
а хемоглобина като цяло скача много. по-добре желязото да ти изследват. хемоглобина ти не е критичен иначе. все пак посъветвай се с АГ защо по 2 ампулки  Peace
яж повече извара и си вари дробчета!

zuzitta, аз се мажех с "кокона", БГ е, в 5ти мес след седмица-две сигурно ще започна пак да се мажа, но заради опъването на кожата на корема, че е некомфортно.
стриите са генетично предразположени по принцип.
иначе знам, че кокосовото масло е много добро средство  Peace

# 424
по-добре желязото да ти изследват. хемоглобина ти не е критичен иначе.
Jos, благодаря ти, че се включи във връзка със запитването ми за ампулите "Тот'хема".  Hug
Моята гинеколожка вместо да ме прати да си изследвам нивото на желязо, направо ми изписа ампулите.  Laughing
Но аз съм си типична лъвица и на моя глава.... днес отидох до лабораторията и ми взеха кръв за изследване на:
желязо + ЖСК (желязо съдържащ капацитет).  Mr. Green
До 17 часа ще получа резултатите и истината ще излезе наяве,
като видя, че желязото ми е малко - ще си пия ампулите без притеснение!  Peace

Сега като се замисля... моята гинеколожка под: чупи си ампулите на две... има предвид на ден да пия по 1 цяла ампула, която да я разделям на две и едната част да я пия сутрин, а другата примерно вечер.  Rolling Eyes
2 ампули мисля, че е прекалено, поне за мен - хемоглобинът ми не е чак толкова нисък.

# 425
ами какви ампули точно ти е писала на рецептата, колко големи?
питай я пак какво е имала предвид, кажи й какви ампули си взела.
два пъти на ден да гълташ тая гадост е ужас,
по-добре наведнъж с лъжичка и после чаша вода, бонбонче... така де Wink
не знам при теб как ще е.
кажи й резултата от изследванията също и така.

# 426
Jos, предполагам, че и ти си останала с впечатлението, че лекарите пишат адски неразбираемо на рецептите.  Joy
Гледам няколко пъти рецептата и там пише - 20 ампули, 2 пъти х 1 ампула, за 10 дни.
А когато ми даваше рецептата ми каза - разделяй всяка ампула на две.
И аз го разбрах така - 1 ампула за цял ден, която да приемам на 2 пъти.
Ако ще ги пия - ще си ги смеся с прясно изцеден сок от портокал.

Първо ще изчакам резултатите от изследването и сигурно после ще се обадя на АГ.

# 427
Jos, предполагам, че и ти си останала с впечатлението, че лекарите пишат адски неразбираемо на рецептите.  Joy
Гледам няколко пъти рецептата и там пише - 20 ампули, 2 пъти х 1 ампула, за 10 дни.
А когато ми даваше рецептата ми каза - разделяй всяка ампула на две.
И аз го разбрах така - 1 ампула за цял ден, която да приемам на 2 пъти.
Ако ще ги пия - ще си ги смеся с прясно изцеден сок от портокал.

Първо ще изчакам резултатите от изследването и сигурно после ще се обадя на АГ.
смесвах с какво ли не, явно вкусът не ми понасяше, защото се усещаше във всичко и реших, че ще го изгълтам наведнъж с малко сок(аз не пих цялата доза ни веднъж, де) и тогава ще изпия целия сок, млякото и тн. аа, приемах ги след ядене!

рецептата ти така написана се различава от това, което ти е казала. как така ще делиш ампулата не ми е ясно  newsm78 какви са тия ампули? ако я делиш къде да сложиш останалата половина?

все пак изчакай изследването си, да не би да се говори за Б12 и тогава да няма нужда от тотема  Peace

# 428
Излязоха ми резултатите от изследването на желязо + ЖСК:
- Желязо = 16.96 µmol/l ----- при норма от 6.6 до 26;
- Свободен ЖСК = 55.20 µmol/l;
- Тотален ЖСК = 72.20 µmol/l ----- при норма от 44.8 до 80.6.

Ако някоя мама разбира, нека сподели как й се струват резултатите?
Като се има предвид, че хемоглобинът ми е паднал от 114 на 110.  Peace

П.С. Опитвам се да се свържа с лекарката ми, но не успявам, затова бързам да подпитам някой друг. По принцип съм адски нетърпелив човек.  Blush

# 429
  • Бургас
Моята лекарка не ми е пускала желязо, ако искам да си го изследвам, с кръв от вената ли става,  колко струва и за колко време излиза?
Исках да попитам освен това, ПКК само от вената ли се прави? На вас за контролните изследвания на кръв, кръв от пръста или от вената ви вземат?

# 430
От вена са ми взимали на мен за ПКК.

# 431
maminka23, мисля, че желязото ти е съвсем наред и за небременна жена (моето в момента е по-ниско  Mr. Green). На твое място бих наблегнала на желязосъдържащи храни и не бих бързала с добавките.

Мон..., при възрастните тези изследвания се правят с кръв от вената, да. От пръста резултатите не са толкова точни. За желязото резултатите излизат в рамките на работния ден. Струва около 10 лв. (сега нямам възможност да ровя по сайтовете на лабораториите).

# 432
Моята лекарка не ми е пускала желязо, ако искам да си го изследвам, с кръв от вената ли става,  колко струва и за колко време излиза?
Изследването за желязо + ЖСК не се поема от ЗК, цената в "Цибалаб" е *6.30лв.* + 4лв. потребителска такса. Взема се кръв от вената. Peace Резулатите излизат в същия ден.

Няколко човека от форума видяха резултатите ми и ми казаха, че са добри,
НО при първа възможност ще се консултирам с АГ.

Все пак искам да дам един съвет на всички мами:
- ако имате нисък хемоглобин и не искате да прибързвате с приема на лекарства - направете си изследване:
желязо + ЖСК, за да сте спокойни и сигурни относно това каква е причината за ниския хемоглобин.
Може да е липса на желязо, но може да е липса и на витамин Б12.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 16:00 от maminka23

# 433
  • Бургас
Благодаря за отговорите   bouquet

Да попитам още нещо - някой има ли представа какви са вариантите за лечение на пулпит по време на бременност? Предполагам, че арсенът не е желателен, може би е възможно нервите да бъдат извадени с някаква подходяща за бременни упойка? Съответно и да се спестят рентгеновите снимки преди и след запълването на каналите  Thinking

# 434
Мон, на бременни просто се слага упойка без адреналин.И да, нервите се вадят на момента.Поне повечето стоматолози използват този метод вече.Освен това има и дигитални скенери за правене на снимки.А е важно да се види как са запълнени каналите Wink

Общи условия

Активация на акаунт