Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 48 035
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Да, добър резултат е.

Благодаря ти!  Hug

# 406
здравей те някои имал ли е завишени левкоцити и какво зна4и това,знам единствено 4е са бели кръвни телца,моя  АГ ми изписа аулгументин от 1 г. Sad

# 407
Здравейте!  Hug
Има ли някоя мама, която по време на бременността е приемала Ампули "Тот'хема" с цел повишаване на хемоглобина?  
Въпросът ми е - какъв прием са ви предписали?

1 ампула е 50мг, а моята гинеколожка ми е предписала да пия на ден по 2 ампули, което общо прави 100мг?!
Това не е ли прекалено като количество за бременна?  Rolling Eyes

# 408
Обади се и попитай пак лекаря си. Това какво са предписали на един, не е валидно за друг. Или поне не е редно да се приема за валидно, дори за масово лекарство  Peace

# 409
Здравейте!  Hug
Има ли някоя мама, която по време на бременността е приемала Ампули "Тот'хема" с цел повишаване на хемоглобина?  

1 ампула е 50мг, а моята гинеколожка ми е предписала да пия на ден по 2 ампули, което общо прави 100мг?!

Не казваш колко ти е хемоглобинът, колко ти е бил в началото, серумно желязо изследвано ли е, за да се установи със сигурност, че има дефицит...? Знам, че у нас се предписват железни препарати на бременните вместо "добър ден", но все пак...

# 410
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте!  Hug

С първата ми бременност пих от тези ампули по 1 на ден. Хемоглобина ми беше под 92. С таласемия съм. Мисля, че и за тази ще ми предпишат същите.

# 411
Katencetoo, благодаря, че сподели!  Hug
Мисля си, че и на мен би трябвало да ми е предписала само 1 ампула за цял ден.
Знам, че у нас се предписват железни препарати на бременните вместо "добър ден", но все пак...
Алексче, за жалост си много много права!  Confused
Чуят ли за нисък хемоглобин и веднага приемат, че има липса на желязо,
а не взимат под внимание наличието на витамин Б12, който също има влияние върху хемоглобина.

Преди 2 месеца - хемоглобинът ми беше 114. Сега е 110 (в края на петия месец съм).
Не ми е правено изследване на серумно желязо, нито за витамин Б12!
Точно това ме притеснява - предписват ми нещо.. без да се види със сигурност каква е причината.
А както знаем.... не е никак хубаво да се получи свръхнатрупване на желязо!

Просто ще е странно, ако АГ ми е предписала да приемам на ден 100мг ампула, а в листовката да пише, че прием за бременна е - 50мг.

# 412
Знам, че у нас се предписват железни препарати на бременните вместо "добър ден", но все пак...
Алексче, за жалост си много много права!  Confused
Чуят ли за нисък хемоглобин и веднага приемат, че има липса на желязо,
а не взимат под внимание наличието на витамин Б12, който също има влияние върху хемоглобина.

Да, именно. Аз си пусках сама изследвания на желязо през бременността и в крайна сметка минах само с този сироп и желязосъдържащи храни (трябва да отбележа, че съм вегетарианка от 9 г.)

На твое място бих си изследвала желязото, преди да пия каквото и да е. Хемоглобинът ти е по-скоро нормален за момента, т.е. няма нужда супер спешно да приемаш добавки, още повече в някакви ударни дози.

# 413
Аз си пусках сама изследвания на желязо през бременността....
На твое място бих си изследвала желязото, преди да пия каквото и да е.
Хемоглобинът ти е по-скоро нормален за момента..

Хубаво си направила, че сама си решила да си пуснеш такова изследване!
Мисля и аз да постъпя като теб - наясно съм, че не се поема от ЗК, но това не ме вълнува.

И според мен 110 хемоглобин при бременност - не е чак толкова зле, чела съм, че под 100 е притеснително.

Ако мога да избегна приема на тези ампули - ще го направя. Въпреки че не ми се вярва да ми стане нещо от тях, НО самата АГ ме предупреди, че може да не ми понася и да повръщам.
А съм чувала, че ако повърна.... това е знак, че има свръхнатрупване на желязо.
Все пак ампулите вече съм ги купила, защото не се замислих за какво става въпрос.

Горе-долу какви парички е изследването на серумно желязо?
В ценоразписа на "Цибалаб" пише: желязо 5.50лв., предполагам, че става въпрос точно за това изследване?!

П.С. Приемам витамини, в които се съдържа желязо, а и хапвам храни, които са богати на желязо.

# 414
Горе-долу какви парички е изследването на серумно желязо?
В ценоразписа на "Цибалаб" пише: желязо 5.50лв., предполагам, че става въпрос точно за това изследване?!

Аз си пусках (в "Цибалаб") пакет "Fe и ЖСК фракции" (желязо и желязосвързващ капацитет). Мисля, че имаше и някаква такса 2-3 лв. за взимане на материал.

# 415
Благодаря ти!  Hug
Само знам, че таксата е 4лв.  Peace

# 416
Явно са я вдигнали, отдавна не съм ходила. Успех!

# 417
  • София
Пила съм Тот'хема докато кърмех първото си дете. Изпитвах необяснима умора и слабост и на своя глава си направих ПКК+желязо. После с резултатите при ЛЛ, оказа се анемия. Пиех по 2 ампули на ден в продължение на 2 седмици и после още 2 седмици х 1 ампула.

# 418
здравей те някои имал ли е завишени левкоцити и какво зна4и това,знам единствено 4е са бели кръвни телца,моя  АГ ми изписа аулгументин от 1 г. Sad

Завишени левкоцити при какви обстоятелства? Бременна ли си, не си ли, колко са левкоцитите? Освен това едни завишени елевкоцити сами по себе си абсолютно нищо не показват. Предписали са ти Аугументин, вероятно си с бактериална инфекция някаква... Пий каквото ти е изписал и обстойно разговаряй с него за нещата, които ъе интересуват.

# 419
Здравейте,мами !!! Бременна съм в 15 г.с. и коремчето ми вече започна да расте.
Можете ли да ми препоръчате някакъв крем или мазило за предотвратяването на стрии доколкото е възможно.Предварително ви благодаря,лека вечер  Wink

Общи условия

Активация на акаунт