Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 381
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Моля да ми дадете съвет и помощ как мога да се отърва от ужасна задна хрема. Като легна ми се запушва носа и не мога да дишам. Капки не смея да слагам/бременна съм в 11г.с./. Ползвах 2-3 дни физиологичен разтвор и ефекта беше повръщане сутринта на всичкия погълнат секрет. Звучи ужасно, но...В момента съм си сложила 2 памука с ракия в носа, та се надявам да има поне малък ефект. Боли ме и главата. Пих парацетамол, но не помогна, както си слагах и торбички с морска сол на синусите. Да не беше задна хрема, щеше да е по-лесно, ама нали трябва да е трудно...  Simple Smile Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Почти през цялата бременност бях със запушен нос. 2 месеца след раждането също. После се оправи от самосебе си Peace И от други съм чувала, че им се запушва носа през бременността.
Ако положението не се търпи, консултирай се с АГ да ти каже нещо подходящо Peace

# 661
и аз съм с такава  Sad много кофти, нито да го издухаш , нито да го изплюеш, само усещам как някакви  гадории се стичат по гърлото ми  ooooh! и хич не искам да ги гълтам.

# 662
Zdraveite i ot men. Parvo da se izvinq za latinicata,no pisha ot telefona i nqmam opciq za smqna na ezika. Namiram se v Holandia i iskam da popitam bremennite mami tam dali sa si pravili skreening test za nasledstveni bolesti na bebeto,videozon i eventualno tehnite ceni???az sam v nachaloto na tretimesec, pravih si vsichki izsledvaniq v BG, no mi se naloji da se varna tuk v Holandia za okolo mesec i posle da se pribera v BG, za da si izkaram bremennostta tam. Molq vi za pomosht otnosno tozi test i dali moga da go napravq tuk i da si zaplatq uslugata.

# 663
  • Варна
Zdraveite i ot men. Parvo da se izvinq za latinicata,no pisha ot telefona i nqmam opciq za smqna na ezika. Namiram se v Holandia i iskam da popitam bremennite mami tam dali sa si pravili skreening test za nasledstveni bolesti na bebeto,videozon i eventualno tehnite ceni???az sam v nachaloto na tretimesec, pravih si vsichki izsledvaniq v BG, no mi se naloji da se varna tuk v Holandia za okolo mesec i posle da se pribera v BG, za da si izkaram bremennostta tam. Molq vi za pomosht otnosno tozi test i dali moga da go napravq tuk i da si zaplatq uslugata.

Питай тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695810.0

# 664
Имам въпрос към тези, които са приемали Утрогестан по време на бременността - беше ми предписан заради отлепване на плодния сак (като симптом само кафеникаво зацапване) в доза 3 по 2 капсули вагинално. Интересува ме дали е обичайна тази доза в подобни случаи, защото е по-голяма от максималната препоръчителна според листовката.

# 665
Алексче, щом гинекологът ти е преценил, че дозата е такава, значи така трябва Wink Дозировките, които се дават в упътването са ориентировъчни, но само лекар може да определи точната според конкретния случай на пациента.А иначе дозата прогестерон съвсем не е толкова висока.Понякога се приема освен вагинално Утрогестан и перорално Дуфастон.

# 666
Алексче, щом гинекологът ти е преценил, че дозата е такава, значи така трябва Wink

Така де, обаче една седмица по-рано друг гинеколог прецени съвсем друго нещо... Simple Smile А и двамата ги виждам за пръв път и за пръв път приемам подобни лекарства, затова се интересувам дали е практика да се предписва такава доза. За съжаление, поради горчивия ми опит с различни лекари "така каза докторът" отдавна не ми достатъчен аргумент.

# 667
Мога да ти дам пример само с момичета от темата, в която аз пиша.Всички с подобен на твоя проблем приемаха високи дози прогестерон.Дори по-високи от твоите.

# 668
Чудесно, точно това ме интересува, благодаря.   bouquet

# 669
  • Бургас
Имам въпрос към тези, които са приемали Утрогестан по време на бременността - беше ми предписан заради отлепване на плодния сак (като симптом само кафеникаво зацапване) в доза 3 по 2 капсули вагинално. Интересува ме дали е обичайна тази доза в подобни случаи, защото е по-голяма от максималната препоръчителна според листовката.

Обичайна е, няма проблем.
Аз също бях с отлепване и го пиех, не знам защо на теб са ти казали само вагинално, но при всички случаи няма да ти навреди при това положение Peace

# 670
Казаха ми вагинално, защото преди това пробвахме с "Дуфастон" през устата, но ми ставаше много лошо от него.  Sad

# 671
  • Бургас
Казаха ми вагинално, защото преди това пробвахме с "Дуфастон" през устата, но ми ставаше много лошо от него.  Sad

При кървене и отлепване прогестеронът е по-ефективен през устата. И на мен ми беше лошо, но ако можеш, по-добре го пий и търпи. Първо имах като теб само зацапване, после и един по-силен кръвоизлив, последван от зацапване около две седмици.
След второто отлепване и големият кръвоизлив бях стигнала до конската доза Дуфастон от 3п по2т.После го смених с Утрогестан /една идея по-добре ми понасяше/, пак през устата. Като спря кървенето и зацапването /чак около 15г.с./ постепенно ги спрях.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 18:29 от Мон...

# 672
На мен зацапването ми се появи преди 10 дни, реално съм го имала 3 пъти през това време в малко количество. Червено или розово кървене не се е появявало. Засега ще продължа с Утрогестан, но-шпа и лежане.

# 673
Здравейте!
Алексче на мен също ми бяха предписали прогестерон, но ги пиех. Докторът ми каза да ги приемам 3 по 2, но ако ми става тежко 3 по 1. Изпих 2 опаковки 3 по 1. Не се притеснявай. Нормално е . Simple Smile

# 674
Здравейте! Аз съм бременна във 2 месец и реших да си взема болнични за 2 седмици понеже не се чувствам добре и т. н. След като минат тези 2 седмици мисля да взема още, но въпросът ми е трябва ли да работя някакви дни или мога да взема още без да се връщам на работа? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт