Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 377
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Не е нужно да работиш между болничните.

# 676
Благодаря, а мога ли да попитам още нещо ... вярно ли е това, че ако взимаш много болнични през бременността после няма да ти дадат горе-долу никакво майчинство? По какво се определя самото майчинство?

# 677

Има тема, в която можеш да зададеш въпросите си, свързани с обезщетения и болнични - Болничен по време на бременност-3

# 678
Не, не е вярно това за болничните, когато си в болнични постоянно, за база се взема осигурителният ти доход, който се е вземал за база при изчислението ан болничните, всичко опира до това какъв е осигурителния ти доход - аз бях в болнични от втория месец докато родих.

# 679
Здравейте ,мами!Искам да ви попитам за бебешките чувалчета за сън ,те заместител на олекотените завивки ли са и трябва ли да купувам и чувалче ,и завивки ?Освен това съм чувала ,че е нужно чак след третия месец - очаквам бебо да се появи февруари и май ще е на 3 месеца ,тогава ще е време за лятно чувалче за сън и не знам..сега да купувам ли зимно или не? newsm78

# 680
Никога не съм ползвала чувал за сън.
Изборът си е твой, според мен чувал и олекотена завивка заедно е прекалено много.

# 681
Чувалите за сън са практични тогава, когато бебетата започват да се въртят насън и да се отвиват. За новородено не бих купила чувал. Иначе, да, чувалът замества завивката.

# 682
  • на последния етаж
Аз ползвам чувалче за сина си сега, ползвала съм и за дъщеря си, но за зимните месеци, а и за по-големи бебета, които вече могат да се въртят и да се отвиват. Чувалчетата са с различна дебелина и не е необходима допълнителна завивка: ето повече.

# 683
Да, чувалите заместват завивките.
Всъщност те са значително по-добрия избор.
Детето е завито и не може да се окаже под завивката.

Според изследванията ползването на чували намалява риска от синдрома на внезапната бебешка смърт.  Peace

# 684
  • София
Здравейте ,мами!Искам да ви попитам за бебешките чувалчета за сън ,те заместител на олекотените завивки ли са и трябва ли да купувам и чувалче ,и завивки ?Освен това съм чувала ,че е нужно чак след третия месец - очаквам бебо да се появи февруари и май ще е на 3 месеца ,тогава ще е време за лятно чувалче за сън и не знам..сега да купувам ли зимно или не? newsm78
Чувалчетата са заместител. Избирате един от двата варианта за завиване на детето.
Летен спален чувал през март според мен не е удачен вариант. Летните спални чували са без ръкави. Макар че аз използвах точно летен чувал за моя син. Той беше лятно бебе, зимата е бил на около 7-8-месечна възраст.

# 685
  • Бургас
За новородено чувал не е нужен.
Но в момента, в който бебето започне да се движи само и да се върти, става незаменим. Моят син, примерно, се върти неописуемо много, невъзможно е каквато и да било завивка да остане върху него за повече от десетина минути. Вариантите са или да стоя права до леглото и да го завивам по цяла нощ, което няма как да стане, защото отгоре на всичко спи много леко и се събужда дори и при опит да го завия или да е в чувал.
При деца, които не се въртят толкова много по време на сън и обикновена завивка върши работа.

# 686
Благодаря ви ,момичета! Hug Засега ще се въздържа от чувал за сън ,като се стопли ,ще му взема летен . Simple Smile Peace

# 687
  • в огледалото на живота
Цитат
При деца, които не се въртят толкова много по време на сън и обикновена завивка върши работа.
Моята дъщеря не е от шавливите нощем,но категорично откажваше чувалче....
Настъпваше рев и писъци ако реша да я поставя в него.Беше на 6мес.когато пробвах,след няколко неуспешни опита се отказах.Мир и любов да има,спи спокойно само с олекотена завивка,достатъчно голяма за да я покрива и не се отгъва.

# 688
Еми като свикнат от новородени е по-лесно.
Освен това в чувалчето ръцете не са покрити, а това е доста важно за терморегулацията.

# 689
  • в огледалото на живота
Ивенце,може би е така.
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт