Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 19

• 47 344
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Искам да попитам конците за секцио, които искат да се купуват от аптеката ли се купуват и коолко струва приблизително 1 комплект...... че чак 3 искат

# 691
 Shocked Честно, за първи път чувам да карат родилката да си носи конците. В коя болница е това?

# 692
окръжна болница Варна, искат ми резорбиращи конци, лепенки от тия на руло..... освен другите неща:)

# 693
Здравейте!
Днес си пуснах изследвания кръв+урина в лаборатория Кандиларов,
вече ми излязоха резултатите от кръвната картина,
но в полетата за урина ОХИ - се появиха само точки - не е изписан резултат (, а преди това тези полета си бяха празни, нямаше и точки).

Възможно ли е това да е знак, че урината като количество не е била достатъчна за изследването?  Rolling Eyes

П.С. Утре ще звънна в лабораторията, но все пак реших да попитам тук...

# 694
здравейте! на ехограф се видя че имам контракции, безболезнени са и не ми е скъсена шийката на матката. Освен магнезий друго предписание от лекаря нямам. Според вас позволено ли е правенето на секс  newsm78

# 695
Питай лекаря, който те е преглеждал.

# 696
  • Бургас
на ехограф се видя че имам контракции, безболезнени са и не ми е скъсена шийката на матката. Освен магнезий друго предписание от лекаря нямам. Според вас позволено ли е правенето на секс  newsm78

Аз заради безболезнени контракции щях да родя сина ми преждевременно. Ако са силни и повече от 5-10 на ден /максимум/ никак не са безобидни. Могат да бъдат също толкова опасни, колкото и болезнените такива.
Ако не ти действа магнезият, има и по-тежка артилерия - Гинипрал и т.н. Ако ти не ги усещаш, предполагам при теб това не се налага, но при всички случаи, с контракции сексът трябва да се избягва. "Полезен" няма как да бъде ако имаш контракции  Peace

# 697
Аз съм с безболезнени контракции и то само вечер от 6-ти месец и тогава спряхме и секса  Peace трябва да се внимава

# 698
Здравейте нова съм тук и искам да споделя как бременна в 28 седмица дж пи ми изписа AMOXICILLIN  имах инфекция в урината която ми я откриха в 27 седмица но този антибиотик не само че не е за това ами и има последици за бебето когато кърмиш

# 699
Amoxicillin  е класически, широкоспектърен антибиотик от рода на пеницилина.
Ако има нужда от лечение през бременността се изписват точно пеницилинови препарати, така че за мен няма нищо изненадващо.
Не се притеснявай  Hug

# 700
Amoxicillin  е класически, широкоспектърен антибиотик от рода на пеницилина.
Ако има нужда от лечение през бременността се изписват точно пеницилинови препарати, така че за мен няма нищо изненадващо.
Не се притеснявай  Hug

Абсолютно вярно!Ако им четеш листовките ,няма антибиотик,на който да  пише,че е подходящ за бременни.
Една инфекция е в пъти по-опасна за бременната и плода,отколкото антибиотика.

# 701
друг е въпроса дали ти взеха стерилна урина, дали изолираха точната бактерия и дали този антибиотик я покрива?!?!

# 702
Той лекарят сигурно може да прецени как да процедира.
Дали е по-важно бързо да се почне със широкоспектърен антибиотик или да чака няколко дни за по-пълни изследвания.

# 703
Здравейте. Бях на зъболекар и ми сложи лекарство в зъба, с което трябва да стоя една седмица. Притеснявам се дали е безопасно това за бебето. Четох, че лекарствата и упойките трябва да се избягват.

Отделно искам да питам и друго- имам влагалищна инфекция и вече я боря с три вида антибиотик ,но подобрение нямам. Първо си слагах Полижинакс ( 12 дни), после ми предписаха Аугментин перорално, сега съм на гино-дактарин, но до този момент няма никакво подобрение. Опасно ли е толкова антибиотика да ползвам за кратък период , като си мисля, че това няма да е всичко?

# 704
Искам да попитам конците за секцио, които искат да се купуват от аптеката ли се купуват и коолко струва приблизително 1 комплект...... че чак 3 искат

Миналата година излизаха към 50 лв. Предполагам и сега цената ще е същата. Това трите комплекта. Всъщност аз раждах в АГ Варна и говоря за техния списък с конци. Но едва ли са много по-различни. И трите отиват за теб. Не си мисли, че просто ей така искат толкова много и да си ги ползват за тях си

Общи условия

Активация на акаунт