Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Николина май ни се кара....надявам се, че не съм и разбрала постинга....иначе не знам какво да кажа Thinking

# 646
  • София
Начини и възможности винаги има, желание, обаче няма.

# 647
Николина май ни се кара....надявам се, че не съм и разбрала постинга....иначе не знам какво да кажа Thinking
Извинявам се ако е прозвучало така, просто не искам да ме смятат за "недобросъвестен" родител.
Системата куца, трябва да се оправи, а не да се оставят родителите сами да скалъпват положението.
П.П. При нас няма много начини и възможности, желание имаме, но не и възможности.

# 648
Николина, плащай на детегледачка да ти гледа детето  - тогава ще си наистина добросъвестен родител Wink.

Да, темата е вечна и както по-напред писах още 100 години мининум ще се бистри, ако не се въведат адекватни мерки.
Може би ние - българските майки или поне част от нас са особено чувствителни на тема "сопол", докато в западните градини дори се отива с шишето с АБ на градина, но такива са разбиранията ни, или поне моите.
И тъй като моето е от постоянно "захващащите" хреми, безкрайно ми е писнало и безкрайно ме е яд, когато госпожата каже, че си има постоянен "контингент" в групата, който от септември до май си влачи чифката провиснала до брадичката. Яд ме е, защото давам купища пари за капки, спрейове, витамини и добавки и си тормозя детето. Постоянното треперене, да не направи усложнение, влаченето по кабинети за "слушалка" и т.н. ме правят особено чувствителна по темата. Освен това дълбоко убедена съм, че законът, наредбата, изискването са за това - за да се спазват!

# 649
Мисля че темата която се започна е безкрайна. И всеки родител минава през етапа на боледуванията нон стоп в който му идва да спре детето от ДГ. И да поругае родителите на деца които смъркат и кашлят.
Ясно е че не всеки в офиса си взема отпуска когато се разхремави или разкашля. Така е и в ДГ за съжаление или за радост. Както възрастните са различни така е при децата. За наше нещастие имунитета се гради по този начин. Организма се сблъскава и бори с разни вируси и бацили. И аз насметох персонала в градината след като сина ми през Май боледува 3 пъти по 7-10 дни и изпи три антибиотика. Но какво да се прави гена си е ген..мъжа ми е болен само нещо да мина на 10 метра от него.
Радвам се че в градината ни има контрол но вече не се впчеатлявам от всеки сопол. Просто е необходимо време на децата и се надявам че в 3 група само ще си споняме за тези притеснения.

# 650
А защо си мислите, че децата се зарязават от сополанковците, а не преди да са тръгнали сополите на въпросния сопланко? В крайна сметка дори и да няма едно хремаво/подкашлящо дете в групата, не е ясно дали половината не са заразоносители и дали здравото ви дете вече не е било в контакт. В тази връзка и контактните бележки са една боза...

Според мен въпросът няма да се бистри още 100 години, а е на път да стане, както е в много държави - ако е в добро общо състояние и без температура да посещава детското заведение.

Имам питане към майките, които сигнализират за болни деца. Какво ще направите ако учителките насред грипавия период се разболеят (и те са хора) и ходят хремави и кашлящи на работа?

# 651
... и се надявам че в 3 група само ще си споняме за тези притеснения.

Друг път Wink, моето е вече трета група.
От тръгването му на 17.09., след почти 3 месеца ваканция, изкара 2 хреми - бактериални.
Била съм страшно здраво дете, съпругът ми - също.
Не е до ген боледуването - средата, храната, въздухът са от значение. Калявам, давам добавки, но хремите си вървят. Особено, когато в групата има поне 2 хлапета, които точат зелени сополи поне от седмица.

# 652
редовно когато е изписан антибиотик на 12ч. детето продължава да ходи на градина/поне в нашата е така/ Просто майката дава антибиотика сутрин праща го на градина и така.А че ще зарази останалите не и пука. Close На мен ми е писнало от такива родители.

# 653
А вие как разбирате че чуждото дете е на АБ и ходи на градина?

# 654
Да ви питам някоя от вас случайно да е давала Интерферон, това е  противовирусно средство, руско, сега чета из нета за него, една комшийка рускиня ми го даде, така си лекува децата и всички комшии, понеже и аз съм болна днес ми даде и на мен три ампули, само през носа се капе,като капки, вършело чудеса, пред мен е листовката- пише лейкоцитарен човешки интерферон. Ако ви е направило впечатление на едно руско филмче от youtube,   Маша и мечока винаги върви реклама на този интерферон. Да питам дали някой го е ползвал, в листовката пише,че е за грип и остри вирусни инфекции.  http://www.etolen.com/index.php?option=com_content&task=view&id=380

# 655
Ами виждала съм да му дават лекарство и да го пускат в групата при децата. АБ се пие от 7 до 10 дни . Два- три дена си стои у дома и си го пие и после хайде на градина.

# 656
  • София
Имам питане към майките, които сигнализират за болни деца. Какво ще направите ако учителките насред грипавия период се разболеят (и те са хора) и ходят хремави и кашлящи на работа?
А те в повечето случай от кой се заразяват????  Пак от болните деца

# 657
А защо си мислите, че децата се зарязават от сополанковците, а не преди да са тръгнали сополите на въпросния сопланко? В крайна сметка дори и да няма едно хремаво/подкашлящо дете в групата, не е ясно дали половината не са заразоносители и дали здравото ви дете вече не е било в контакт. В тази връзка и контактните бележки са една боза...

Според мен въпросът няма да се бистри още 100 години, а е на път да стане, както е в много държави - ако е в добро общо състояние и без температура да посещава детското заведение.

202uu

Зор видях докато изчета последните 5-6 страници, посветени на темата, която ще се бистри в следващите 100 години.  Laughing Затова се зарадвах като попаднах на горното мнение на wild poppy, което споделям напълно като много реалистично.
Според мен леко се преекспонира въпросът за болните деца, водени в градината, но разбирам чувствителността по темата на майките, които се борят с хремите нон-стоп.  Peace
И аз като wild poppy смятам, че нещата вървят към повторение на модела в повечето европейски държави - децата посещават детските заведения, ако са в добро общо състояние и без температура. Всички други дискомфорти като течащи носове, зачервени гърла и прочие масови екстри не се броят. Аз мисля, че щом този модел работи успешно при тях, значи е окей и за нас.

Много е уместен въпросът на wild poppy - какво правите, ако учителките във вашата група се влачат на работа хремави и кашлящи? Няма как да ги спрем, нали, пък и няма кой да гледа децата ни в тоя случай...Аз самата ходя на работа хремава стига да съм в добро общо състояние. А това ми се случва в продължение на седмици през зимата, не мога да си позволя да отсъствам от работа седмици или месеци, и въпросът не е само в заплащането, макар че това е водещия мотив.

Въпросът с воденето на болни деца в градината е здраво свързан с финансовото положение на родителите. И всяко семейство се справя с боледуванията на децата в яслено-градинския период, че и след това, както му позволяват възможностите. Аз затова не се сърдя на родители, които си водят децата болни, а гледам да осигуря на моето по-добри условия.

# 658
А те в повечето случай от кой се заразяват????  Пак от болните деца

Е това пък въобще няма как да се проследи и да се докаже - кой от кого се заразява!
Те учителките да не би да нямат семейства, да не би да не ползват масовия транспорт или да не влизат в магазините!
Вирусите са във въздуха, въпросът е в личния имунитет на всеки организъм, а не в изолацията.  

somebody, знам, че с Интерферон се лекува хепатит С, но дали е съвсем същия препарат не знам, може да има варианти. Питай лекар задължително. Интерферона за хепатит С има сериозни странични ефекти, знам от моя близка, затова проучи сериозно лекарството преди да го даваш.  Peace

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 16:29 от Little wingels

# 659
Да, понеже някои родители не могат да си позволят да страдат финансово и пускат децата си с "екстри"  Whistling на градина, после аз трябва да бера грижи, как моето семейство ще трябва да се справя, защото имам съвест.

Общи условия

Активация на акаунт