Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 008
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
petroliana, с подходящи инструменти и здрава мъжка ръка кошарката спокойно ще стане на скрин/шкаф. Срязва се почти по средата, едната странична табла и нейното чекмедже се махат. Тази табла се монтира на вече скъсената част. До тук скрин с най-долно чекмедже. Монтират се нов чифт водачи на таблите и се слага второто чекмедже над долното. Парчето от отрязания гръб на кошарката се поставя над второто чекмедже като горен плот. На него могат да си играят, да се постави телевизор и т.н. Peace

# 241
И аз за нещо подобно мисля, затова казвам , че и таткото трябва "сам да стигне до същото решение"  Mr. Green

# 242
Нямаше ме известно време и много сте напреднали Simple SmileВръщам се да ви чета.

# 243
Момичетаааа, толкова много красоти, толкова много идеи - цветните шкафчета, тюркоазеният шкаф, рамките, куфарчето, шкафовете, градинските столове, масичката и т.н. и т.н. Прекрасна е нашата тема !  Толкова позитивна, на всички много ви се радвам Hug

# 244
Lois, заинтригува ме с тази 100 годишна къща, ще се радвам  ако  и повече покажеш от нея. Поздравления за мъжа ти и приятеля му, страхотно са се справили, наистина кухнята много ми харесва.  Колкото до обкова на куфарите, можеш да минеш с боя или като мен, минах всичко с масло.

Златен дъб, залепих с Ц200, но имай предвид, че стои твърдо там където плата е намазан с лепило, все едно е колосано. За твоя шкаф по-напред нищо не писах, защото ме хвана малко яд, според мен трябваше дървото да не го криеш с боя, а за напукания фурнир давам идея, за други проекти, за този вече е късно. Отлепя се целия фурнир и на негово място се лепи нов, така направих с плота на Сингера, остава само да го мина с масло и другата седмица ще покажа. Разбирам, че ти си искала да го впишеш в  интериора на дома си, но аз съм на мнение, че красивата дървесина трябва да се вижда.

Baibibi, и аз ти пожелавам само хубави мигове занапред Hug

# 245
  • Sofia
Ей, големи чудесии и красоти!! А това тюркоазено е самата прелест!!

Аз взех едни спрейове, които да ползвам върху един скрин за спалнята, единият ми приличаше на тюркоазено, но всъщност е доооооста по-тъмно и малко съм отчаяна какво ли ще се получи, но има време да се разбере...

Мерси много за идеите за старите мебели, скринът го наместих вече в представите си за детската стая - много жълт, с рафтче вместо най-горното чекмедже, където да стои ДВДто, а върху му ще тупна телевизора.

# 246
Lois, може и ли още някоя снимка на кухнята? Blush
От къде се сдобихте с пауловнията? На какви цени.... Преди няколко години ми показаха мостри и посадъчен материал, но още нямаше пазар тук. Много се зарибих, но като не открих нищо по въпроса...
А сега ми светнаха очите  Laughing Казвай, че да започвам да тормозя мъж ми  Mr. Green

до колкото разбрах, от Baumax. Продава се на големи плоскости, мисля 200х60 са, около 40 лв.
Снимките са зле, че с телефона ги правих и се вижда ограничена площ, но при първа възможност ще снимам пак (вече в по-напреднал стадий и ще покажа). А дървото като дърво, посадихме го преди 2 г, и е високо към 1.60 за сега, но баща ми в друга градина има две на същата възраст и вече хвърлят яка сянка

Lois, заинтригува ме с тази 100 годишна къща, ще се радвам  ако  и повече покажеш от нея. Поздравления за мъжа ти и приятеля му, страхотно са се справили, наистина кухнята много ми харесва. 
Благодаря, ще му кажа, ще се надуе като петел, предполагам Simple Smile Ще снимам този уикенд и ще кача повече снимки, макар че до момента няма нищо съвсем готово. Вече 5 години се шматкаме с тая къща...

Благодаря за линка към ФБ, ще разгледам подробно! Аз отдавна надничам тук, но няма с какво да се представя  Grinning (за сега, надявам се)

# 247
Емa За залепянето на подплатата на куфара те питах защото и аз имам два които са ми подарък,но все още не съм решила какво да ги правя  newsm78

Това за мен не беше само фурнир,а цили кратери които трябваше да китосам и да оправя ако мога.Самата аз не бях въобще сигурна как ще се справя,/тава ми се случва за първи път/ да не вярвам в себеси и в крайния резултат.
А иначе и моят замисъл беше да го намажа с Осмо,но когато видях пораженията вече не бях сигурна дали си струва

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 14:05 от златен дъб

# 248
# 249
  Добре изглежда за 20 лв.
Аз пак ще подосаждам с моя скрин. Дотук стигнах - изшкурих, китосах, боядисах, драснах на няколко места за "изпаднал" вид  Mr. Green, лакирах. Намерих едни дръжки у дома, които все повече ми допадат като ги гледам. Мацнах им два цвята витражна боя- тюркоаз и тревисто зелено. Още не са монтирани, все пак колебанието ми за дръжки не е свършило.

# 250
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Елинор 777, шкафчето заприличва на истинско бижу! Heart Eyes Идеята с омацването  Laughing на дръжките е чудесна! Бях сигурна че само метално-сребристи нямаше да е добре. Ако обаче целиш не такъв "принцески" вид (цитирам племенницата  Laughing), трябва да потърсиш други дръжки.

# 251
Елинор, чудничко е станало скринчето!  Heart Eyes Много хубав цвят!

На мен много ми беше харесал и "образецът", който беше постнала по-рано, основно заради комбинацията от тюркоазено и старинни дръжки.
Подобни на тези http://neoform.bg/bg/product-view/55/1274.html http://neoform.bg/bg/product-view/55/1275.html бях гледала в Бриколаж. Мисля си, че нещо от този вид би паснало на твоя скрин  Peace .

# 252
Елинор,  Heart Eyes Страхотно е и дръжките много ми харесват.

5 годишната ми дъщеря толкова се запали покрай мен, респективно вас, че сега ме чака и вика - мамо, айде да шкуриме.  Joy Ще шкуриме ли!

Отивам, за втората табуретка.

# 253
Идеални са дръжките според мен! Напомнят ми старите индиански бижута с тюркоази.

Само една идея - ако имаш достатъчно дръжки може да сложиш по две, на разстояние 3-4 пръста една от друга в средата на чекмеджетата. newsm78

# 254
  Ще потърся правоъгълни в Бриколажа, не съм се засилила натам, че ми идват тия магазини в другия край на града, а аз съм мързел Mr. Green Но наистина тъмни и правоъгълни биха заспали най-добре. Аз малко като онази приказка да си ушиеш син балтон, защото си намерил синьо копче  Joy Ще снимам на светло стаята, която съм решила да използвам по друго предназначение, но давайки нов живот на овехтелите мебели. В тази връзка забравих кой показа ъглови легла направени на диван, но развих идеята, съобразявайки се с наличното и това е следващото, което ще направя.
  Благодаря ви за подкрепата и търпението, моля проявете още към мен  Hug
Мелани, една над друга ли? Интересно е.

Общи условия

Активация на акаунт