Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 008
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Имах предвид една до друга, хоризонтално, но пък и вертикално е добра идея!

Така ще заприлича шкафът на голям къс нефрит със сребърни допълнения...

# 256
Записвам се при вас момичета за идея за една стара табуретка дървена.Ще ми се да я състаря и май само това.Т.е до дърво да си остане ако разбра някой за какво говоря Embarassed.
Мернах,че техника с тел описвате newsm78не искам да я боядисвам и лакирам.
Чудесни неща правите от това което разгледах  bouquet

# 257
  • Sofia
Елинор, супер е шкафчето и дръжките мнооого ми харесват, аз не бих търсила други.  Blush

# 258
Златен дъб, поправими са били щетите, но си трябват повече машини, знания и опит. Аз също сега се уча на много неща. Бях изумена как  флекс, на който е поставена шкурка вместо диск за рязане, се превръща в страхотна машина за шлайфане. По този начин свалих за нула време стария фурнир, след това само полирах с шлайфмашината, но ако не ми го бяха показали, нямаше как да го знам.

Елинор и аз съм за тези дръжки Peace

# 259
Здравейте дами, чета ви отдавна и сега се престрашавам да претапицирам две табуретки като тези: http://prodavalnik.com/dve-taburetki-za-13-lv-i9572621
Идеята ми е: да изшкуря крачетата от остатъчен лак, да махна тапицерията и старият дунапрен, да сложа нов дунапрен и дамаска, краката ще мина с Боро контакт, след това бял латекс/ще седят в спалня с бели мебели/, за финал безцветен лак на водна основа.
Въпроса ми е - правилно ли съм избрала продуктите за обработка?

# 260
  Благодаря! Намерих и достаъчно дръжки, за да ги направя по двойки. Дори погледнах на зиг-заг как биха изглеждали  Laughing Май ще са по двойка в хоризонтал. Такаа,а сега ще ви покажа стаята, която ще бъде променена, наистина скрина провокира всичко това, той е за тази стая, която ще обърна в ателие (детската стая, но децата са големи и много далеч). Секцията и леглата смятам да направя бели (купих вече един немски латекс, който харесвам), малкото диванче заминава нейде другаде, шкафа с телевизора също, както и раклата м/у двете легла.На мястото на малкото диванче ще потърся някое старо бюро, което да направя пак тюркоазено. Двете легла ще събера като ъглов диван, ще им сложа дунапрен за допълнителна мекота, покривките за леглата ще бъдат тревисто зелени и ще има на бившите легла доста възглавници в тюркоаз, зелено,бяло, мандариново. Ще огледам за онези малки черджета (май в индийските съм ги мяркала) в тюркоаз пак или зелено. Ще сложа дълги бели завеси. Засега толкова съм го измислила в представите, ще се радвам, ако помогнете с идеи или съвети. Ще има други картини, подредени по различен начин. Доста време тази стая стоя затворена и я ползвах почти само за склад, сега смятам да стане мое убежище  Grinning
http://store.picbg.net/pubpic/FB/5F/c6383208b1fafb5f.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/1E/2A/43c6b5a190d31e2a.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/06/FA/c493a5a7df9a06fa.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/04/AD/4e4a41b7524704ad.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/58/06/d517965772415806.JPG

# 261
  • Варна
Аз се включвам с идея за шкаф с морски мотиви

# 262
Емa Благодаря за съветите,не е късно защото тепърва ми предстои ремонт на много от мебелите на село,а пък и тези инструменти ги имам,защото съм малко "мъжка Пена" така че за в бъдеще ще знам.Яд ме беше че в апартамента които бях нямам нет и не можех да ви снимам и да изчакам за съвет, и трябваше да действам както си знам.
lr    Правилна е посоката ти на действи.
Елинор 777  Шкафа ти е станал страхотен поздравления   bouquet,на мен и тези дръжки ми харесват как му стоят.
За идеята ти за стаята толкова подробно и хубаво си го замислила и описала та поне аз на този етап няма какво да те посъветвам.
Doris снимките които си показала са тооолкова нежни и красиви та просто нямам думи

# 263
Момичета, имам нужда от помощ. Аз съм абсолютен лаик в областта, само плакна очи с чудесиите, които правите, но се надявам да се справя със задачата, която съм си поставила, ако някой ме насочи какво трябва всъщност да направя. Нанесохме се в ново жилище, в което нямаме възможност да оправим всичко накуп, но поне ми се иска да приведа в приличен вид наличното, докато му дойде редът за смяна... В коридора има стари вградени гардероби, повечето от вратичките са в добро състояние, но някои са в плачевно:
1
2
3
4

Има ли начин да ги поправя, може и нещо по-свежо и шарено да направя, на тези, чието покритие е започнало да се бели, ще го махна съвсем, на другите - вероятно не, защото не знам дали изобщо ще мога. Въпросът е какво да направя, с какво да ги боядисам? Или нещо друго да направя? Материалът, от който са направени, май не ми предоставя много голям избор от опции, не все пак можете ли нещо да ми предложите?

# 264
  • София
  Да се запиша и аз тук,хем да ви следя красотите, хем съм решила да освежа кухненската маса , но да видим кога ще ми дойде желанието.

# 265
  • София
Момичета привет!
Имам един въпрос към вас.
Боядисах един стар шкаф с бяла боя на водна основа.Ще го мина и с лак на водна основа.Искам да избегна пожълтяването на лака след време, и бялото да си остане бяло.За това бих искала да ми кажете коя марка лак да взема?На Лакпром ще свърши ли работа?
Благодаря предварително.  bouquet

# 266
Мрън, аз бих махнала тия вратички/врати изцяло. Ще разчитам на рафтовете, ако те са читави, а след време, когато имам възможност ще сложа колкото врати са ми необходими, бих оставила няколко рафта без врати, само с кутии, защото обичам кутиите, както и открити рафтове.
И вратички могат да се сложат например само горе, а долната част да останат рафтове например, зависи какво ще съхранявате в този гардероб.  Peace

Ако искате, можете да питате мебелист дали може да оправи вратите, в какво състояние са, да ги покрие с друг материал. Но това ми се вижда пак временно решение.

# 267
Мислила съм за такъв вариант, но долната част на гардероба е всъщност без рафтове, само за висящи дрехи  Crazy А и съм снимала само малкия гардероб, в другата част на коридора има един двойно по-голям, пак долната му част е без рафтове, просто няма как да остане без вратички... Знам, че най-доброто е просто смяна, но не мога да си го позволя за момента. Благодаря все пак Simple Smile

Мислех за вариант облепване с красив подходящ тапет и след това някакъв лак, дали има шанс да стане?

# 268
Златен дъб, хубаво е ако се пробваш с флекса първия път някой да ти покаже, ако ли не свиркай за подробни обяснения, че с тези машини шега не бива. А аз съм задминала мъжката Пена Laughing

lr, контактен грунд само ако не ти се шкури. Върху изшкурено дърво можеш директно да боядисваш.

Мрън, върху тоя талашит не знам какво можеш да направиш, единственото което се сещам е да залепиш с Ц200 отлепилото се покритие, фолио ли е, фурнир ли е, не мога да различа и отгоре да лепиш друго мебелно фолио.

# 269
Здравейте,имам нужда от съвет.Рядко ми се случва да ремонтирам ,сега обаче имам една боядисана врата(миналата година),която има дефект от недоброто изшкурване.
Чудя се да свалям ли всичката боя или може само на отделните места да я сваля?Мисля после да я пооправя със същия цвят(бял),а после да мина 2-3 слоя с друг цвят.
Много ми се иска да стане по лесния начин,но ако после ще си изям галошите от яд...Така,че ако някой има опит с такива „подобрения„ да каже.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт