Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 83 966
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
baibibi звучи чудесно това за дюшемето. Но аз не си представям да мажа масло направо върху тъмно кафява боя от тези за под. Пък и е леко протъркано само по местата с интензивно ходене. Има големи участъци с непокътната боя, а ми се иска да направя пода по-светъл - орех, бук, дъб...но най-евтиния, бърз и икономичен вариант е бежова боя. Пак от тези за подове. Cry
Дали ще стане цветно масло, светло на цвят, да го лепна върху кафявата боя? Е, мъжът в къщи ще го шкурне леко с флекса преди това Wink

# 526
Не мога така да ти дам съвет. Мъжът ти ако шкурне с флекса, ще се появят места с чисто дърво. Там ще хване светъл лак, масло, вакса. Ама боята ако е много тъмна, не знам как да я изсветлиш. Освен върху нея да намацаш нова боя, светличка.
Лошото при теб е, че не се протъркала навсякъде старата боя, та ще трябва да й "помогнете" някак.

# 527
  • Пловдив
Лошото при теб е, че не се протъркала навсякъде старата боя, та ще трябва да й "помогнете" някак.
Намираш 2-3 бебета, които пълзят, слагаш им наколенки от шкурка и разпръсваш лакомства из стаята. Ще се получи спонтанно, хаотично изтъркване на пода.

# 528
  • София
Ха, ха Янтра. На тоя етап това с бебетата не искам да си го причинявам. Лошото е, че мъжът ми още не знае за идеята за ремонт на дюшемето, той още бунгало строи и смята, че това му геройство ще го спаси за поне 6 месеца дори от намек за работа в къщи. Да, ама не! Както и да е, има време. Аз засега ще мацна лежанката с протекта за през зимата, пък напролет ще я мисля. Тапицерчето да се стяга Laughing

# 529
  • # супернатурална #
Лошото е, че мъжът ми още не знае за идеята за ремонт на дюшемето

Joy И моят така. За това се допитвам тук, за да му изскоча с компетентно мнение и да парирам евентуален отказ  Mr. Green baibibi , хареса ми идеята за "пляскането" с масло.

Утре ако ми остане време ще шаря една секция с акрилна боя на спрей. Ако ми се получи ще снимам да се похваля, ако не - ще пиша за да не правите като мен  Laughing

# 530
Циклили сме дюшеме, сто годишно, боядисано с тъмно кафява блажна боя, хиляди "ръце" имаше наслоени. В момента дюшемето е прозрачно бяло.
Остава да навиете някой да дойде да ви го изцикли или действайте както  baibibi съветва Peace

Аз пък си мечтая някъде да намацам дюшеме с непрозрачна бяла боя   Heart Eyes

# 531
red shoe точно таково дюшеме бях постанала няколко страници назад. И на мен много ми харесва.

Момичета, днес си взех акрилна боя на Марта Стюарт, на която пише, че става и за тъкани. Дали всичката акрилна става и за тъкани, ама не го пишат или пък тази на Марта Стюарт е някаква специална?  newsm78

Не за друго, ами на грамаж е на половина от тези в доларовият магазин, а с двойна цена. newsm78

http://rebornhomefurnishings.com/for_sale - сайт за реновации...като нашият преправялник!

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 00:36 от Melany99

# 532
Melany99, къде се продава боя на Марта Стюарт?

# 533
I see you, аз съм отвъд голямата вода, при мен я има в Wal-Mart, Michaels, а сигурно и другаде я има. Тя има и серия латексови бои, тапети (хич не са лоши, аз съм си взимала) и разни други неща. Общо взето са и по-ниски цените от другите марки и като гледам, никак не им е лошо качеството.

http://www.michaels.com/Satin-Acrylic-Paint/cp0469,default,pd.html

# 534
  Дали ще можете тук да ми помогнете?
Дървена купа, от тези които продават в магазините за сувенири:http://shop.rabotilnica.bg/userfiles/productlargeimages/product_71.jpg - с какво да третирам , за да може да се ползва за сервиране на салати. newsm78

По-добре я ползвай за ядки, плодове, бонбони. От доматите и зелениите ще ти се оцвети, дори да е намазана с мазнина.

# 535
   Дали ще можете тук да ми помогнете?
Дървена купа, от тези които продават в магазините за сувенири:http://shop.rabotilnica.bg/userfiles/productlargeimages/product_71.jpg - с какво да третирам , за да може да се ползва за сервиране на салати. newsm78

По-добре я ползвай за ядки, плодове, бонбони. От доматите и зелениите ще ти се оцвети, дори да е намазана с мазнина.

Аз имам такава дървена купа, орехова, голяма. Ползвам я за плодове основно, но след едно пътуване до Кипър, където сервираха салатите точно в такива купи, започнах да я използвам и аз за салата. Нищо й няма, просто след измиване (без много препарат за чинии) се подсушава, и ако трябва отново се омаслява леко.

Аз пък си мечтая някъде да намацам дюшеме с непрозрачна бяла боя   Heart Eyes

Нашата стогодишна къща така я направихме - сложихме евтино чамово дюшеме (подовете бяха пръстени) и го боядисахме с плътна светло-сива, почти бяла акрилна боя. Отдолу на места подложихме цветни петна, с идеята като се поизтърка да се покажат слоевете. Искаме да кореспондира на вратите, които са стари, боядисвани няколкостотин пъти и олющени, и по тях се виждат десетки парченца цветове.

# 536
  • # супернатурална #
Това с акрилната също е вариант. На знам защо бях решила, че за да е подходящо за под, трябва да е нещо от рода на автоемайллак. Би ли споделила с каква марка боядисахте? Гледам това, описанието звучи добре, а и има възможност за розов цвят, например, което едва ли ще ме огрее, но не пречи да се пробвам  Laughing

# 537
Тази година на морето /на плажа/ в един ресторант направиха декинг от чамово дюшеме. Боядисаха с бяла боя на водна основа. След няколкомесечно търкане на боси нозе, покрити с пясък, на края на сезона се оформи една невиждана красота - боята се излющи, оформяйки фигурите на фладера като в меките части се задържа бялото, а изпъкналите жилки останаха голи, а впоследствие посивяха от слънцето. Не знам каква им е идеята за догодина обаче.
Дървена купа аз не бих ползвала за салата. Не за друго, а поради хигиенни съображения. Все пак това е дърво и в него проникват хранителни остатъци, които не могат да се измият така добре, както от другите съдове. Поради тази причина не ползвам и дървени дъски за рязане. Имам една купа от някаква екзотична дървесина, на пипане е абсолютно гладка, като порцелан. Обаче и нея не ползвам за салати, а си държа някакви дребни боклучки. Честно казано, при мен май действа някакъв ужсяващ спомен от детството ми за дървено хаванче, в което се разбиваше чесън, дървена лъжица за разбъркване на ястия и дървен чук за пържоли. Грозната миризма, въпреки старателното миене, ще ме преследва до края на дните ми.

# 538
Байбиби, твоите призраци са дървени явно Laughing
Позлвам много неща от дърво - купи, купички, лъжици, чинии. Между другото в пластмасата също се задържат остатъци от храна.
Боядисано, небоядисано, дюшемето е най-добрата настилка.

Имам няколко неща за правене - сандък, столче и дървена каса, но все още се колебая как ги искам newsm78

Между другото, за всички, които питаха за кутиите за вино в стаята на Мартина: на бул. Витоша, частта след НДК, точно срещу строящата се огромна сграда на бул. България има голям магазин за алкохол. Минавам всяка сутрин от там и може би повече от месец има няколко захвърлени  кутии на витрината. Ако на някой му трябват, може би с радост ще се освободят от тях Peace

# 539
моля за съвет,намерих си едни "нощвички"така мисля ,че се казва (дървен съд,в който са месели хляб)много е красиво,но беше с голяма цепнатина по цялата дължина и реших да го китвам,запълни се цепнатината,но стои много бяло от кита,как да изравня цвета с дървото,искам да го лакирам само съдчето после Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт