Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 83 963
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Между другото в пластмасата също се задържат остатъци от храна.

О, да! Затова изобщо не присъства сред съдовете ми. Само котешката тоалетна е пластмасова, ама не се сещам с какъв друг материал да я заменя. А на котката сервирам в порцелан.

Имам няколко неща за правене - сандък, столче и дървена каса, но все още се колебая как ги искам newsm78

Ето такива колебания и при мен бавят нещата с години. Ту ми се иска да са натурално дърво, ту - да са бели, ту - в някакъв цвят. Лошото е, че както и да са преправени мебелите, все са хубави. Ето затова ми се иска да имам сто къщи и три ръце.

dilka64, трябвало е да ползваш цветен кит. Но и така не е фатално. Може да намажеш само китосаното с някакъв байц /оцветител за боя/, за да се изравни цветът с останалата дървения, а после да лакираш цялото.

# 541

О, да! Затова изобщо не присъства сред съдовете ми. Само котешката тоалетна е пластмасова, ама не се сещам с какъв друг материал да я заменя. А на котката сервирам в порцелан.

Китайски, предполагам Flutter

Ето такива колебания и при мен бавят нещата с години. Ту ми се иска да са натурално дърво, ту - да са бели, ту - в някакъв цвят. Лошото е, че както и да са преправени мебелите, все са хубави. Ето затова ми се иска да имам сто къщи и три ръце.

Joy Joy Joy

# 542
благодаря ти baibibi,а дали мога да смесвам самия кит с байц ,за да няма такава разлика,защото ,аз исках кит и те дадоха този,но е много бял,за този съд обаче как ме е яяяд ,поне да знам за друг път newsm78 ,и....байцът различни цветове ли има Embarassed отивам да търся

# 543
Това с акрилната също е вариант. На знам защо бях решила, че за да е подходящо за под, трябва да е нещо от рода на автоемайллак. Би ли споделила с каква марка боядисахте?

Българска някаква, май се казваше Акварил, в пластмасови кофички. Може да се тонира както си искаш, съхне бързо и не мирише, боядисва върху всичко, прекрасен продукт. Финишът е матов обаче, ако не ти харесва, трябва да се лакира. май е това

Тази година на морето /на плажа/ в един ресторант направиха декинг от чамово дюшеме. .....

и аз гледах едно такова на плажа... и почнах да кроя планове как да изкарам накованото вече дюшеме навън, че да посивее по същия начин. Точно това ми е било в главата винаги като краен резултат, ама как да стане е въпросът.

Относно дървените дъски, аз мисля, че няма нещо, което да е по-хигиенично за рязане на храна. Освен може би стъклото, но тропането на нож по стъклена дъска е в състояние да ме изкара от равновесие  Joy Ако дървените съдове се мият старателно и се подсушават след употреба - това всъщност е най-важното - нямат миризма. Иначе знам за какво говориш - и аз помня едно хаванче за чесън и чук за месо  hahaha. Но сега си имам пак дървени, чисти и немиришещи  Grinning

Днес моите съседи решиха да изпразват общото мазе, и аз веднага изтърчах да гледам - та намери се естествено едно съкровище, но май все пак има собственик... салонен шкаф, но доста разнебитен, разкован направо, и май вече е укрепван веднъж. Та се чудя сега как да го придобия  Joy

# 544
dilka64, байцва се след като се китоса и китът изсъхне добре. Има няколко цвята байц, но може да смесваш и да напаснеш точния нюанс, който ти трябва, за да се слее кръпката с дървото. След това върху китосаното може да лакираш с лака, който ще използваш за съда. Има и цветни китове, но и тяхната палитра е доста бедна, та ще се наложи и върху цветния да поработиш. Променят си цвета, след като изсъхнат напълно.

Felicidad , котка си е все пак, не мога да й имам доверие, че ще се отнася с нужното уважение към късния Сун, затова заложих все пак на Майсенски.

# 545
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Днес моите съседи решиха да изпразват общото мазе, и аз веднага изтърчах да гледам - та намери се естествено едно съкровище, но май все пак има собственик... салонен шкаф, но доста разнебитен, разкован направо, и май вече е укрепван веднъж. Та се чудя сега как да го придобия  Joy

С блага дума и някой лев! Wink Laughing

# 546
Здравейте момичета.  С интерес чета темата  и ви се възхищавам.
В банята имам нужда от шкаф. На тавана пък едно нощно шкафче което бих могла да използвам. Бихте ли ми дали съвет дали мога да направя от това шкафче. Благодаря
http://elena2006.snimka.bg/architecture/11.691405.28516607
http://elena2006.snimka.bg/architecture/11.691405.28516610

# 547
За дървените съдове - и аз ползвам. Не съм усетила да ми мирише нещо.
Дъските специално от време на време ги минавам със шкурка, после с лимонов сок.
Купите за салата - само ги мия.
Дори това лято си взех една дървена купа с чинии, които смятам да ползвам на двора при барбекюто. Много е удобна, че чиниите влизат в купата.
Имам и купи от палмови листа, но те май имат някакъв лак... newsm78  

# 548
Аз си мия дървените дъски за рязане в миялната, която ги мие и суши и ми излизат чисти, (почти) сухи и немиришещи. Легендата гласи, че дъски в миялната се цепят и това всъщност е вярно, но аз за 4 години нищо не съм сцепила, понеже ползвам еко програмата, която е по-дълга като време, но работи на по-умерени температури, които се понасят от дървото. Та така. Не е особено важно и интересно, но ми се прииска да се изкажа. Laughing

# 549

Малкият принц твърди, че трябва всеки ден да заставаш с една крачка по-близо до него. Rolling Eyes

# 550
  • Пловдив
И аз си изрових едно съкровище  Mr. Green Ще има доста за стъргане по корпуса, но вратичките са чудесни Mr. Green

Общо взето нямам нито място за него нито идея. Става ми само за една ниша на терасата евентуално. Но там не знам как ще му се отразят температура и въздушна влажност.... Има халки за закачане, но ще поумувам и за вариант да си седи на крачета...
За терасата ще ми пасне ако е избелено или потъмнено... Иска ми се да си носи духа, но и да му направя нещо свежо... newsm78
Мале... съпружието още не знае за находката ми... сега ще има едно мрънкане.... Трябва да се справя  добре за да му натрия носа Simple Smile
И едно столче си заплюх... Не, че и за него имам място ама....

# 551
Хах в къщата на баща ми имат почти същите шкафове, само че в средата дупката е използвана за рафт и зад нея има огледало.

# 552

Малкият принц твърди, че трябва всеки ден да заставаш с една крачка по-близо до него. Rolling Eyes

Остави се, днес следобед бяхме на снимки в едно конно ранчо, насред полето в нищото буквално, и първото нещо, което видях като паркирах - насред тревите един невероятен остъклен салонен бюфет, висок, двукрилен, със стъкла и на страниците, овални в ъглите, с фасети, лежи си там. Така се озъртах да науча дали пък не им е излишен   Joy
Прекрасна вещ, завидях и дори не го снимах, за да не ми напомня и да не завиждам....

benitta
това твоето изглежда много обещаващо

# 553
  • София
Здравейте!

Имаме подобна закачалка и ми се ще да я направя или бяла или червена. Някой правил ли е подобно упражнение?

# 554
  • София
Даааммм Wink

Байбиби има такава в бяло и аз имам една също в бяло, но с облекло.

Общи условия

Активация на акаунт