Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 052
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
razel_dazel,при вас голям купон с групите.А защо не си тръгне с групата така да си кара докрая?

Защото сформираха трета група вместо две първи групи, но третата група не можа да се запълни до капацитета и аз се съгласих на този вариант, да ми вземат детето в градината, независимо в коя група. То не е само моето, има още около 10 деца пръснати по този начин, всичките 2008 набор. Ще видим септември  какво ще стане. Трябва да се сформира група и да е приемат още деца 2008 набор, защото тези 10 деца не могат нито да напуснат градината, нито да бъдат преместени в друга без съгласието на родителите. А не вярвам да има съгласни родители.  Thinking Изобщо пълна лудница.  Whistling Иначе най-добре с набора във вярната група.  Laughing

# 661
  • Пловдив
Благодаря за отговорите
Мяу дано и на нас предложат такъв вариант отново да започне първа група през септември

# 662
  • Пловдив
vany6a,част от децата така или иначе тръгват на 6 и нещо на училище.Родените от септември нататък са така.А разлика между декември 2009 и януари 2010,според мен няма.Разбира се трябва добре да се помисли според темперамента и физическото развитие на самото дете.

Да, съгласна съм, така погледнато няма разлика. Но аз трябваше да я пусна на 6 години и половина с предния набор или да си изчакам нейния си набор. Така и направих  и тръгна на училище на 7 и половина. Тук вече разликата е голяма.  Peace

# 663
  • До хладилника, който обичам
Аз с друг въпрос, че ме терзае напоследък... кога тръгват де факто децата на ДГ? В слисъл - от коя дата?
Синът ми е роден на 7.09 и ако тръгват от 1.09, дали ще има вариант примерно, да го пусна от 9 или 16?
Ако тръгват от 15, тогава ми е идеално - ще си отпразнува РД-то в аслите, сред познати дечица и обстановка Mr. Green

На 15-ти, или в случая с 2013-та година - на 16-ти септември  Laughing
Малкото дете е родено на 17.09., което беше първи учебен ден за 2012-та, и понеже детската градина още не беше официално открита, въпреки че можеше да ходи вече там, я оставих да изкара рождения ден в яслата, което й беше и последният възможен ден там - след това трябваше да я отпишат по закон, защото е станала на 3, септември месец е, по наредба родените втората половина на годината се изписват на 15.09. или на датата на рождения ден, и има място в детска градина. Така че всъщност отговорът е - питай в яслата дали е възможно  Grinning

# 664
  • Пловдив
Бу
Знаеш ли дали мога да настоявам да презапишат детето ми отново в 1-ва група през септември месец.В смисъл-сега ни приемат с набор 2009,но септември като приемат 2010 дали мога да настоявам да започне с тях отново 1-ва група

# 665
  • Пловдив
Бу, благодаря  bouquet

# 666
  • До хладилника, който обичам
Бу
Знаеш ли дали мога да настоявам да презапишат детето ми отново в 1-ва група през септември месец.В смисъл-сега ни приемат с набор 2009,но септември като приемат 2010 дали мога да настоявам да започне с тях отново 1-ва група
Не зная Simple Smile предполагам, е най-добре да се пита в градината, или ако искаш да местиш детето - в системата на градините.

# 667
  • Пловдив
Благодаря!
ще попитам,но просто исках да знам за да настоявам като отида да не вземат да ме баламосват.Супер щастлива съм,че го приеха и сега пък малко се чудя Simple Smile)

# 668
  • Пловдив
Бу

Аз подадох в ел.система за малкия да прием 2013/14 но той няма да е навършил 3г. през 2014. Първоначално ми прие заявлението, но наскоро получих мейл, че е отхвърлено, защото няма да е навършил 3г. Писах до дамата, която беше дадена за контакт и тя ми отговори на всичките мейли. Питането ми беше за започване преди навършени 3 год, в каква група ще е при междинното класиране и след това септември при оформяне на групи с неговия набор.

Отговор- извадки :
""Не е взето окончателно решение как да се процедира с тези деца , когато се сформират септември месец групите от техния набор.Най-вероятно се постъпва по усмотрение на директорките – или ще продължи с по-големия набор или ще го върнат в първа група с неговия си набор.
....
Не съществува  нормативна уредба или нещо документално, което да уточнява процедурата при смесените групи.  Ще ви кажа , че в града имам много такива и си работят по този начин-с деца от различни набори. Много е индивидуално за всяка детска градина – масово, разбира се предпочитат групите да са си по набори. Най-вероятно ще си остане и така - решението да се определя от самата детска градина.
...
До колкото ми е известно има предложение за промяна на закона за  училищното образование, детските градини да приемат  деца от 2 годишна възраст. Но  за момента е още 3 и системата за прием  е длъжна да се съобразява с това.
....
Поздрави,
Гергана Кунчева
Гл. експерт КОР
Община Пловдив "

# 669
  • Пловдив
Оф, аман с техните усмотрения. С две думи, ако няма място в първа група, ще си стои там където е, ако не си съгласен.....напускаш и търсиш други варианти. А ако не искаш детето ти да тръгне с предния набор на училище, какво правим.....при условие, че завърши подготвителната група с предния набор. Една година увисва в безтегловност. Ама така е навсякъде. Съгласяваме се, иначе не е работа да обикаляш площадки .......то хубаво домашно възпитание и образование, но не става само с това. Аз си стоя в къщи, но въпреки че бяхме като залепени с дъщеря ми, все се изчерпваш като идеи за запълване на времето, особено като се има предвид колко за кратко им се задържа вниманието върху нещо и все искат още и още разнообразие...... Crazy

# 670
  • Пловдив
ние решихме от 1 април в детство мое, тя си е частна градина, но ние ще сме в яслената група, ноември правим 3. и понеже смятам до края на април да си подам за държавна градина - реално от 15 септ няма да ни вземат нали така? трябва да сме на 3 навършени и това ще е ноември?
 Rolling Eyes

# 671
  • Пловдив
Josefin ,трябва да говориш с директора дали ще ви вземат преди 3 г.Някой взимат,някой не

# 672
  • Пловдив
Здр-те
днес бях до градината,но Директора беше в болнични,та говорих със зам-Директора.Ами и те не знаят,казвам те,понеже бяха 2 жени.Едната каза,че най-вероятно догодина ще започне с набора си,а другата каза,че на нейна позната детето е родено в началото на януари и с разрешение на кмета на общината-може да продължи с по-големия набор.Ами,май само времето ще покаже.Иначе бяха много мили,а като се сетя в Малкия принц и Каменица как се репчиха....
Това е засега от мен,успях да си изкарам документите,останаха само от данъчното и изследванията.като са готови-ще сме на градинка Simple Smile
Josefin
Мои 2 прителки им взеха децата в Малкия принц преди да са навършили 3,понеже и те са ноември м есец.Помня,че полъваха някаква молба и си тръгнаха септември без проблем

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 13:45 от mannuella

# 673
  • Пловдив
Благодаря ви!
Всъщност ако всичко е ок с тази частна ясла/градина, като тръгнем април, сигурно ще поостанем в нея, тъкмо да си е свикнала. НО ще подам за Щурче и Чайка (която ще правят първа копка за ремонт от другия месец).
И така...засега това съм измислила.

# 674
  • Пловдив
Момичета, не мога да се регистрирам в системата за ел. класиране. Пробвам от няколко дена. Някой с такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт