Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 054
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Минават втора група септември.Така поне знам аз

# 646
  • Пловдив
и аз това попитах и в градината и на телефона посочен в с-мата зе ел.класиране-нямаха отговор.Честно казанао и да започне пак от 1-ва група ще е по-добре,в сравнение с това,което е в момента.В яслата възпитателките са страхотни,но групите са смесени-от 10 месечни до 3 и нагоре годинки и някакси му е скучно,а сега с по-големките май че му е по-добре

# 647
  • Пловдив
mannuella,наистина е по-добре да е на ДГ.Като майка на февруарче съм наясно за деградацията в яслата на децата над 3 години.Попитай,за да си наясно,дали ще е първа или втора група септември.Защото ако е втора,ще тръгне на училище с набор 2009.Не че е лошо,но вие трябва да сте наясно и да го обмислите

# 648
  • Пловдив
Да, и на мен ми е интересн този въпрос и ще те помоля да ни държиш в течение. И моята кака у февруарско бебе, та съм наясно със ситуацията относно безинтереса. Но след това въпросът с училище също не е маловажен, така че е хубаво да се знае.

# 649
  • Пловдив
И според мен би трябвало на есен да е във втора група newsm78
Мисля, че някъде назад в темата Мяу беше писала newsm78

Аз с друг въпрос, че ме терзае напоследък... кога тръгват де факто децата на ДГ? В слисъл - от коя дата?
Синът ми е роден на 7.09 и ако тръгват от 1.09, дали ще има вариант примерно, да го пусна от 9 или 16?
Ако тръгват от 15, тогава ми е идеално - ще си отпразнува РД-то в аслите, сред познати дечица и обстановка Mr. Green

# 650
  • Пловдив
Първа група тръгват на 15 ти.Децата от втора група нагоре са от 1 ви септември в редови групи.Юли и август са в сборни
Макар че някои ДГ приемат първа група по етапно от 1 ви септември с цел порциран рев  Mr. Green.Но няма да е проблем да тръгне,когато ти е удобно

# 651
  • Пловдив
Да,ще ви държа в течение.Предполагам,че другата седмица ще имам отговор.Сега трябва да отида до ГРАО за да издадат удостоверение за настоящ адрес на детето(май така се казва)-знаете ли за колко време издават документа и колко се заплаща
И да попитам за вашето мнение-вие не бихте пуснали детето ви с по-големи деца на училище ли?

# 652
  • Пловдив
В Тракия става за 1 ден - подаваш молбата и на другия сутринта е готово.
Върти ми се нещо около левче, но не съм сигурна
Edit: сега намерих документите - Удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца - 3 лева
Удостоверение за настоящ адрес - 1 лев

♥Elfita♥, благодаря за информацията   bouquet устройва ме идеално Mr. Green Сега остава да се надяваме и да ни приемат hahaha

# 653
Да, писала съм назад, дъщеря ми също е родена януари 2010, кандидатствахме за свободни места през януари и я приеха. Вече ходи в първа група с децата от 2009 набор. Директорката обаче като ни записваше, спомена, че ако искам септември месец може да я прехвърлят директно в 1 група с нейния набор (без да кандидатстваме наново).
Така че, Мануела, най-добре иди на място в градината и разпитай всичко. И смятам, че децата родени през януари съвсем добре се справят в група с по-големите. Много по-добре е да ходи на градина и да учи нови неща, отколкото да стои почти до 4 години в ясла.

# 654
  • Пловдив
mannuella аз не бих пуснала моето дете по-рано на училище, т. е. - шестгодишно. Но моята кака си е по-скромна, по-плаха, това също оказва влияние. Макар че ме учуди и бързо свикна с всичко, явно добре направих, че си я пуснах с набора. Малката е по- оперена за сега, но през нея не седи този въпрос, тъй като тя е родена края на май месец.

# 655
  • Пловдив
vany6a,част от децата така или иначе тръгват на 6 и нещо на училище.Родените от септември нататък са така.А разлика между декември 2009 и януари 2010,според мен няма.Разбира се трябва добре да се помисли според темперамента и физическото развитие на самото дете.

# 656
  • Пловдив
Аз си мисля, че няма вариант дете да тръгне с друг набор на училище, освен при някакво изключение. В градините ги смесват, вече разрешиха, защото няма достатъчно места, но на училище си тръгва с набора. По-вероятно е да повтори подготвителната група, отколкото по-рано да тръгне на училище.  Thinking

# 657
  • Пловдив
razel_dazel,взимат ги на училище без проблем.Щом имат две подготвителни години ги взимат.Да не говорим,че поне досега ги взимаха и без подготвителна,за децата,които не са посещавали ДГ изобщо.Да повтаря подготвителна група не може.

# 658
  • Пловдив
Възможно е. Аз все си мислех, че тръгват с набора си на училище. На моята приятелка щерката повтаря подготвителната, ама инфото ми е отпреди 15 години #Crazy Тогава беше така, ама след толкова рИформи и експерименти.....Моето ненагледно миналата година беше в трета група, сега е в подготвителната и от догодина пак в трета и след това пак в подготвителна да затвърди наученото и най-подир..... с нейния набор на училище.  Crazy

# 659
  • Пловдив
razel_dazel,при вас голям купон с групите.А защо не си тръгне с групата така да си кара докрая?

Общи условия

Активация на акаунт