Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 026
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Аз миналата седмица ходих да подам документи в градината, която ми е на първо желание. Питах тогава и за тази отметка, но ми отговориха да не слагам, тъй като сме кандидатствали за първа група. И не сложих отметка. Сега като съм регистрирана в системата мога ли да следя класиранията ако аз не съм въвела данните на детето. То класирането ще е на 22.05 де, но мисълта ми е ще мога ли он лайн да видя какво се случва?

И друго да питам - четох, че било препоръчително и двамата родители да се регистрират. Това пък защо? И вие ли регистрирахте и татковците? А като подавах в градината дори ми казаха, че можело и да не се регистрирам/ Макар че вече аз се бях регистрирала/, а за резултатите - на място на 22.05.

# 706
  • Пловдив
Аз регистрирах и двамата родители. Мисля, че там се отбелязва и ако  бащата работи в района- това носи точка все пак. За класирането- мисля, че дори и да не си подала ти заявлението, след регистрация в сайта ще може да видиш класирането. Доколкото разбрах успя да се регистрираш, виж някое текущо класиране дали може да видиш. Ако не- поне регистрирай детето в системата и може би тогава ще виждаш класирането - след като излезе. Дано да обясних добре....  Embarassed

# 707
  • Пловдив
Регистрирах таткото,защото няма трудов договор,но си е платил данъка(на колата),а това носи точка

# 708
  • Пловдив
Ох, аз май нещо тотално се обърках. Ето сега по-подробно какво точно ме вълнува.
На място в градината ми дадоха лист, който трябваше да попълня с данните на детето, моите и на таткото. Всичко каквото трябва. Казаха, че това е достатъчно и че не е необходима да се регистрирам. Защо тогава чета, че е препоръчително да се регистрират и двамата родители. Данните например, че таткото работи и е осигурен и има платени данъци се въвеждат без да е необходима да е регистриран и той.
Танче, аз само съм регистирана в сайта/ благодарение на вас    Hug  /. Не съм регистрирала таткото. Предпочетох от градината на първо желание да ми вкарат данните, но очаквах това да го направят пред мен.
Мисълта ми е, аз как мога да проверя дали това е направено. И мога ли чрез ЕГН - то на детето да следя положението. Защото в момента като влезна в моя профил и напиша ЕГН и излиза, че няма въведени данни за него. Или не гледам където трябва.  newsm78
Май съвсем ще се сдухам с тези градини, ама като знам, че няма на кой да разчитам и ми е важен приема и като ми е едно такова неизвестно... Пфууууууууу, много мисля май... Извинете.  Peace

# 709
  • Пловдив
vany6a ,за друга ДГ ще кандидатстваш ли?Предполагам,да,и ще го направиш онлайн.Не става ли така много объркано-едно на място,друго онлайн.Защо реши да подаваш на място?Входящ номер дадоха ли ти от градината,че си подала молба?Още в началото коментирахме,че това подаване на място е меко казано странно.

# 710
  • Пловдив
Записала съм общо 5 градини, не залагам само на една. Всичко това го пишеш в заявлението и как ги подреждаш. Подаваш само в градината на първо желание. Няма едно на място, друго он-лайн. Всичко те ще въведат. Имам входящ номер на лист, който си прибрах и го пазя, с датата на подаване и с печат от градината. В това отношение всичко е наред. И подадох в градината, че уж да не объркам нещо и да не пропусна и уж да не се притеснявам, ама пак се притеснявам.  Simple Smile  Нямам угодия, ама знам ли - чертая всякакви планове, та да видим.

# 711
  • Пловдив
Е,тогава нямаш повод за притеснение относно подаването.Иначе ще тръпнете докато не ви приемат  Wink

# 712
  • Пловдив
Ванюшка, нямах предвид да регистрираш и бащата, а да го добавиш като втори родител при подаване на документите, което ти си направила предполагам като си ги попълвала на хартия. Аз мислех за вариант ти да регистрираш детето, без да подаваш заявление, просто регистрация,  но ще се получи дублиране вероятно. Може би с ЕГН-то да става проверката, но то така или иначе в момента няма излязло класиране е затова няма данни.

# 713
  • Пловдив
фирмата в която работя е със седалище и адрес в административния район в който живеем,и в градините в същия район ще кандидатстваме.Но самото производство е извън Пловдив.В този случай ще мога ли да ползвам точката за месторабота в административния район на детското заведение?
в служебната бележка която се дава от работодателят какво всъщност пише?

# 714
  • Пловдив
Искай в бележката да пише седалището на фирмата.

# 715
  • Пловдив
добре,благодаря ти Simple Smile
 кога всъщност е записването за приетите деца-юни месец ли?и документите от личния лекар за поставените ваксини при записването юни месец ли ще се носят,или чак наесен като тръгват децата?

# 716
  • Пловдив
Искай в бележката да пише седалището на фирмата.
на мен не ми искаха такава бележка,която е 12 месеца назад.Мен ми искаха просто бележка,че към дата в сл.17 март лицето....работи във фирма....(без адрес) на длъжност......
и един входящ номер,мокър печат,подпис на управителя на фирмата
Понеже аз съм назначен аот 1.03 и още в сайта на НОИ няма информация и те миобясниха,че искат не да ми гледат "доходите" 1 г назад,а че към момента на подаване на документите работя,ако ще и 2 дни след това да напусна работа

# 717
  • Пловдив

на мен не ми искаха такава бележка,която е 12 месеца назад.

Кой е казал,че искат бел за доходите 12 м назад?Искат служебна бележка,че работиш само

# 718
  • Пловдив
Да, искат бележка, на която да пише, че работиш и искат и адреса на местоработата, а не доход за 12 месеца назад. Тези бележки ще ги искат като се записват в градината, т. е. първото класиране е на 22.05, от там има 2 седмици срок да се потвърди и да се запише детето. Документите за ваксини и мед. изследвания ще се представят септември месец преди самото тръгване на градина.

Иначе, момичета, благодаря ви за разясненията. Излиза, че всичко е наред. Остава да си чакам  търпеливо, да си се притеснявам и дано имат късмет децата.   Peace

# 719
  • Пловдив

на мен не ми искаха такава бележка,която е 12 месеца назад.

Кой е казал,че искат бел за доходите 12 м назад?Искат служебна бележка,че работиш само
ами обикновено счетовод. ми даваха такава бележка като кандидаствах миналата година за детските градини и сега тръгнаха да ми вадят такава

Общи условия

Активация на акаунт