Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 491
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
А такива като нас,които чакаха през нощта миналия октомври,за да подадем документи за 2013г ,какво се случва с нашите молби? Валидни ли са? Или наново ще се борим с ел.записване?

За съжаление ще се борите на електронното класиране. Мисля, че самите директори ще могат да въведат данните на децата от подадените при тях молби, но няма да има предимства за тези, които са с преден входящ номер. Та нали и това е една от идеите на електронното класиране - да няма спящи родители пред градините.

# 166
  • Пловдив

Мисля, че самите директори ще могат да въведат данните на децата от подадените при тях молби,

Едва ли ще е така,защото директора няма как да знае какви предимства има семейството,за да ги отбележи в молбата.
Би трябвало да се започне на чисто и всеки да си попълва информацията

Кремс
,защо сте чакали цяла нощ като ще тръгвате другата година на ДГ?Цяла нощ чакахме тези с деца набор 2009

# 167
А по какъв параграф е приемът на деца, които допълнително се спускат от общината? Става въпрос за разликите между първоначално изнесените списъци с по 22-23 деца и окончателните списъци от 30 деца в група.
Не , че съм живяла с илюзии, че групите ще са по 23 деца, но ми стана любопитно.
Предимствата и спонсорствата така или иначе се изчистват още на първо класиране.

# 168
  • Пловдив
Шайн, миналата година беше изнесен списък с 26 или 27 деца за една първа група. Нямаше отказали се. Септември месец приеха още деца до 5-та резерва, познавам две от децата в резервите. Така беше в "Буратино". За другите градини не знам.  Peace Моето дете го приеха доста по-късно, чак през януари, но в съвсем друга група, защото логично в една първа група няма как да вземат повече деца, но пък като има свободни места гледат да ги запълнят, защото сега с това диференцирано заплащане, учителки с по-малък брой деца, получават по-малко пари......и явно заради това.  Peace

# 169
  • До хладилника, който обичам
То е ясно, че не върви да има деца извън градините, но дали е по-правилно да ги натикват като сардини в малките стаи, да се прескачат и да си спят едно на друго в леглата, когато някой отсъства, а друг спи на ротационен принцип, вместо управляващите да се стегнат в кръста, да помислят повечко за гражданите на Пловдив, вместо за химерните туристи, дето ще ги привличаме през 2014, да върнат обратно всички раздадени градини, даже срещу неустойки, да достроят започнатите градини и да има най-накрая нормални групи от по 20-22  деца, както и трябва.

# 170
  • Пловдив
По колко букета ще носите на първия учебен ден. Дали ще са двете госпожи+лелята или една госпожа и леля.  newsm78 В чуденка съм 2 или 3.

# 171
  • Пловдив
Ако ще има празник задължително и двете госпожи са. Поне така беше в нашата градина.    Peace

# 172
И аз това се чудех, защото при на с сутринта ще е само едната госпожа, а е редно да има цвете и за двете Thinking.

# 173
  • Пловдив
Някой пускал ли е изследвания в Зинвест?
Много се надявам акото да стане в началото на другата седмица.

# 174
  • Пловдив
И аз това се чудех, защото при на с сутринта ще е само едната госпожа, а е редно да има цвете и за двете Thinking.

тогава носят цветето за втората госпожа като взимат детето от градина

# 175
Хайде ние сме готови,занесох документите,в понеделник ни искат до 8 и 30ч,за всеки случай да съм занесяла един пакет мокри кърпи и шише с вода,ама за шишето,може и да го върнели,че не се знаело госпожата дали щяла да разреши!Иначе искат 2 комплекта дрехи,гащички 2 чифта,пантофи и пижама!Успех на всички в понеделник   bouquet

# 176
  • Пловдив
И ние с дъщеря ми днес занесохме документите и в понеделник направо в групата. До колкото разбрах в нашата градина във всяка група ще си има някакво тържество. Няма да е на двора за цялата градина. После с дъщеря ме седяхме малко на двора и гледахме как играят децата, хареса й, та да видим в понеделник  Simple Smile
Liliq_Zlatna, не са ми казвали какво да нося, но мислих точно това да приготвя.

# 177
  • Майничка
Саксия в кашпа нося на първия учебен ден, гледам да се върже с цветовете в групата.

# 178
  • Пловдив
Elfita,
чакахме,за да сме сигурни,че тази година ще ни приемат и сега си имаме номер,който явно вече е невалиден.Става въпрос за Дъга.Иначе и  в другите градини в квартала подадохме,но без да се редим през нощта.Жалко за всичките изхабени нерви.А знае ли се вече сайта за електронното?

# 179
  • До хладилника, който обичам
Така и не разбрах има ли някой в темата, записан в новия филиал на "Марица". От днес това, което знам е, че ще почне да работи от другата седмица, без откриване и официална част, защото щели да са само 5-6 деца в началото. Не разпитвах повече; Ръкавичка ще тръгне от вторник вероятно, тъй като понеделник й е последен ден на ясла и рожден ден и реших да си го прекара там сред познати лица, вместо като първи ден на градина, щом в последната тържество няма да има за момента (сигурно ще я открият официално по-натам).
Като я видя в понеделник, ще преценя дали веднага да я пусна обаче, защото все се чудя дали след толкова пресен ремонт - буквално до предния ден - няма да има твърде много изпарения и миризми от бои и лакове.

Общи условия

Активация на акаунт