Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 502
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
И да ви попитам-само септември ли е приема в градините?

# 151
  • До хладилника, който обичам
Момичета, никога не съм разбирала на какво основание е предимството на децата на роднини по права линия, работещи в детски заведения на територията на общината. Ккаво е вашето мнение по този въпрос?
Сега хвърлих едно око на критериите за прием с електронно класиране и съм потресена от факта, че за деца на роднини по права линия, които работят в детски заведения се дават 6 точки, а за деца полусираци по 3 или на деца с родители с инвалидност по 3т.
За работещ родител по 1 точка.
За мен това е възмутително.
Тоест ти ако работиш възпитател или учител в градина, няма да очакваш детето ти да е при теб?

# 152
  • Пловдив
Къде ги четете тези критерии? И все пак - сигурно ли е, че така ще се приемат молбите вече - по ел. път, т. е. официално прието ли е това или все още се чака?

http://cdg-daga.com/index.php?info=1
Това е сайта на Дъга в Кършияка, тук го видях, приложение 2.

# 153
  • Пловдив

Тоест ти ако работиш възпитател или учител в градина, няма да очакваш детето ти да е при теб?
[/quote]

Не, няма да очаквам. Освен това тук не става въпрос само за това ако аз съм възпитател, а ако бабата на детето работи в тази система. Точките, които се дават по този критерий са много, в сравнение с точките, които се дават за други критерии.

# 154
  • Пловдив
Я пак си помисли, ама честно този път.  Stop Ти си детска учителка и/или майка ти има едни 35-40 години в системата и ще си съгласна детето ти да остане извън градината.....ми не го вярвам.  Whistling Постави се в тази ситуация и пак помисли. Явно не случайно са сложили повече точки за това предимство, точно за да е гарантиран приема, но пак няма гаранция. И не си мисли, че това са чак толкова много деца. Не на всички учителки децата са в тази възраст, има и пенсионирани баби учителки.....

# 155
Тази вечер минах през градините в Тракия,засега се спряхме на Десислава ,Кремена и Белослава като трагнем да подаваме ще видим какво ще стане!

# 156
  • Пловдив

виж страницата на клиника Света Каридад - нова е. лабораторията се намира там. между блоковете на кръстовището Пере Тошев - бул Вапцаров, към Слънчеви лъчи. Ако си от квартала, ще се ориентираш.

От доста време лабораторията в Каридад не е Бодимед.Вече си е тяхна лаборатория-обслужването стана отвратително и нямат нет достап.
Ако искаш изследване без направление т.е да си платиш,настава супер паника.Пращат те горе да ти вземат парите,на рецепцията ти се пулят.Връщат те долу,за да питаш това,което те не знаят.Трагедия

# 157
  • Майничка
На вратата на "Малкия принц" стои бележка, че има свободни места за набор 2008 и 2009 във филиала на "Перуника".

# 158
  • Leeds, UK
На вратата на "Малкия принц" стои бележка, че има свободни места за набор 2008 и 2009 във филиала на "Перуника".

Вече няма. Вчера сутринта приключиха с приема - 3 гр по 25 деца за новия филиал. Освен, ако някой не се откаже, но се съмнявам, защото новата им сграда е разкошна. Ние сме сред късметлиите. Simple Smile Строежът върви с пълна сила и вероятно ще успеят до 1.10, както е предвидено.
В лабораторията в "Св. Каридад" няма паразитология, т.е взимат само кръв и урина, не и изпражнения, да не се разкарвате излишно. Иначе изследванията стават още същия ден.

# 159
  • Пловдив

виж страницата на клиника Света Каридад - нова е. лабораторията се намира там. между блоковете на кръстовището Пере Тошев - бул Вапцаров, към Слънчеви лъчи. Ако си от квартала, ще се ориентираш.

От доста време лабораторията в Каридад не е Бодимед.Вече си е тяхна лаборатория-обслужването стана отвратително и нямат нет достап.
Ако искаш изследване без направление т.е да си платиш,настава супер паника.Пращат те горе да ти вземат парите,на рецепцията ти се пулят.Връщат те долу,за да питаш това,което те не знаят.Трагедия

А на сайта на Света Каридад пише, че лабораторията се обслужва от Биомед ...

http://www.svetakaridad.bg/info/1/Laboratorni-izsledvaniya.html

# 160
  • Пловдив
И да ви попитам-само септември ли е приема в градините?

Тази година ще има нови правила за прием в детските градини, поне такива са намеренията на Общината. Да се въведе електронно класиране.

Децата тръгват в първа група на градината на 15 септември /тази година на 17/, ако са навършили 3 години.
За тези, които са родени след тази дата - всяка година е различно. 1. Имат си места в групите, но постъпват в градината, след навършване на 3 години. 2. С разрешение на Общината и на РИОКОЗ могат да тръгнат и преди да навършат 3 години.

# 161
Благодаря,като отида в градината , те сигурно ще ми кажат как ще е за 2013г

# 162
аз защо си мисля,че четох някъде,че освен ел подаване,ще си тече и подаване както до сега и то целогодишно newsm78 newsm78пък може и да бъркам.

# 163
  • Пловдив
А такива като нас,които чакаха през нощта миналия октомври,за да подадем документи за 2013г ,какво се случва с нашите молби? Валидни ли са? Или наново ще се борим с ел.записване?

# 164
  • Пловдив

А на сайта на Света Каридад пише, че лабораторията се обслужва от Биомед ...

http://www.svetakaridad.bg/info/1/Laboratorni-izsledvaniya.html

Информацията на сайта на Каридад е стара.
А може и така да им е по-угодно ...

Общи условия

Активация на акаунт