Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 523
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Пиши ми на лични, ще ти го пратя по имейл, изтеглила съм го.

# 271
http://cdg-daga.com/index.php?info=1

Тук има информация за ел.записване. Дано да е от полза  Simple Smile

# 272
Благодаря, dendoli, наистина е от полза

# 273
Може ли да ми кажете тези документи, които удостоверяват верността на критериите кога трябва да ги извадиш в момента на подаване или при записването ги представяш?Например служебна бележка от местоработата или платените данъци?

# 274
  • Пловдив
Може ли да ми кажете тези документи, които удостоверяват верността на критериите кога трябва да ги извадиш в момента на подаване или при записването ги представяш?Например служебна бележка от местоработата или платените данъци?

Представят се и се вадят при записването на детето.

# 275
Да, аз също го намерих онази вечер, благодаря!
Сега остава да чакаме и да видим кога ще влезе...

# 276
Благодаря отново Елфита!

# 277
  • До хладилника, който обичам

Една много важна информация за приема в детските градини с новия правилник!

Моля, обърнете й внимание и ако някой има желание, може да пусне жалба в КЗД (Комисия за защита от дискриминация).
Ако не сте обърнали внимание, по новоприетите правила се дават повече точки, ако родителят има постоянен адрес в гр. Пловдив, отколкото ако настоящият му е тук. Това обаче е дискриминация.

Ето от софийската тема за прием в детски градини по този повод:

От 4 години съм член на Работната група и когато критериите и точките се обсъждаха тази група БЕШЕ ОТВОРЕНА за всички желаещи родители, които искаха да участват. Тогава СНБМ (на която организация съм представител в Работната група) внесе предложение за точкуване на годините уседналост като част от точките за прием, както и различно третиране на постоянен и настоящ адрес. ТОВА НЕ СЕ ПРИЕ ОТ ПРАВНА КОМИСИЯ КЪМ СОС и съответно не беше внесено за гласуване. Не беше прието, защото Столична община си направи труда да консултира казуса с компетентен орган. Пловдив очевидно не са го направили.

# 278
  • Пловдив

Моля, обърнете й внимание и ако някой има желание, може да пусне жалба в КЗД (Комисия за защита от дискриминация).
Ако не сте обърнали внимание, по новоприетите правила се дават повече точки, ако родителят има постоянен адрес в гр. Пловдив, отколкото ако настоящият му е тук. Това обаче е дискриминация.

Ето от софийската тема за прием в детски градини по този повод:

Може и да е дискриминация,но има и резон да е така.Всички знаем как се вади настоящ адрес-за 30 мин и ти дават едно хвърчащо листче.А дали изобщо си на този адрес не е ясно.

И Марийка от село край Пловдив да си води детето в градината,която е през 3 блока от нас,а моето дете да го водя в друг квартал на ДГ.Защото в нашия квартал не се намери място за него.Защото пък тя си има настоящ адрес в Пловдив,който не обитава разбира се.
И така въртележката се завърта.Ганка от квартала,в който си водя моето дете на ДГ ме нарежда зад гърба какво съм нахалница да идваме чак тук на ДГ ...........

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 14:27 от ♥Elfita♥

# 279
♥Elfita♥ - изобщо не се вади така настоящ адрес. Не знам кога си го сменяла - аз сменях миналата година и не е изобщо с хвърчащи листчета.
Не знам също така доколко си запозната със ситуацията по околните села, от които много хора работят в Пловдив, но децата им няма къде да ходят, понеже селските градини са малко - и са претъпкани.
И не на последно място, всички тези хора, които са се преселили преди години от друг град и работят тук, по настоящ адрес.
А постоянен адрес се вади с проста смяна на лична карта, 18 лв и си "в играта". Въпросът не е в това, а че е дискриминация, изказала се е по казуса КЗД по същия въпрос в София преди 4 години още.

# 280
  • Пловдив
А постоянен адрес се вади с проста смяна на лична карта, 18 лв и си "в играта".

Не знам кога си вади ЛК,но не е изобщо толкова лесно да си удостовериш адреса.Искат нотариален акт,ако е на твое име.Ако е на роднини,че са съгласни ти да се регистрираш там.Или договор за наем.Аз скоро си вадих ЛК.
Настоящ адрес вадих преди време и беше точно за 5 мин без никаква документация,доказваща адреса.Какво искат за настоящ адрес като доказателство,че живееш и имаш правото да си на този адрес

И разбира се и с двете стават врътки и могат да се извадят лесно

Всички онези хора,които са се преселили трябва да си сменят постоянния адрес.
За хората от селата,работещи в Пловдив много добре ги разбирам.Но ние от Пловдив,какво да правим?Да ги водим в Пазарджик ли децата?

# 281
Наистина не е логично, аз съм от потърпевшите и ще си сменя и двата адреса, точно заради градините и ясли, а повярвайте ми до сега не ми беше пречка от 2008 г. до сега да съм с постоянен и настоящ адрес в друг град.
Друга е темата, че не мога да се регистрирам на адреса, на който живея, защото живея в жилище на роднини, които са в чужбина. Представете си как мога да си сменя адреса - САМО и ЕДИНСТВЕНО, ако си дойдат те лично и с мен в общината с нотариалния акт. Та било много затегнато положението заради изборите - а че мога да хвана някой, който живее до градината или яслата, да го почерпя една ракия и да си оправя и двата адреса - 1лв повече в общината и такса за нова лична карта.  Mr. Green

# 282
Не знам кога си вади ЛК,но не е изобщо толкова лесно да си удостовериш адреса.Искат нотариален акт,ако е на твое име.Ако е на роднини,че са съгласни ти да се регистрираш там.Или договор за наем.Аз скоро си вадих ЛК.
Настоящ адрес вадих преди време и беше точно за 5 мин без никаква документация,доказваща адреса.Какво искат за настоящ адрес като доказателство,че живееш и имаш правото да си на този адрес
За смяна на настоящия искат също нотариален акт на твое име или съгласието (писмено) на собственика и нотариалния му акт, че ще живееш там.

Това, че има неуредици в системата, не се решава с произволно налагане на дискриминации спрямо част от населението, а с поправяне на системата.

Иначе по тоя път много лесно може да се тръгне и ще се стигне до умни мисли като в софийската тема, че трябва да се гледа не само постоянния адрес, а и двамата родители да са регистрирани на него, и не само това, ами и от колко време са с постоянен адрес, понеже ако баба ти и майка ти са живели в града, детето ти имало повече права от тези, които са се преселили по-скоро...
Защото данъци се плащат от всички и отиват в хазната, откъдето се преразпределят по общини, местни данъци са за имот и МПС. Или тези без имот на свое име и без МПС трябва също да имат по-малко права?
Аз съм окей - и баба ми е пловдивчанка, и имот и МПС имам... просто е въпрос на принципи. По същия начин ако си сменя града за живеене, ще очаквам да имам равни права с останалите му жители, не да бъда дискриминирана заради това, че съм го сменила.

# 283
А да не говорим, че тези дето не са с постоянен адрес Пловдив, може да допринесли повече за града от някои от кореняците - та хайде да не превръщаме темата в подобие на Софиянци и останалите от провинцията.

# 284
  • Пловдив
За смяна на настоящия искат също нотариален акт на твое име или съгласието (писмено) на собственика и нотариалния му акт, че ще живееш там.

Това е много хубаво,за да не се окаже,че на някои адрес има регистрирани 176 лица  Mr. Green

Винаги ще има недоволни и мислещи,че са дискриминирани,защото местата не достигат.Факт,който ще катализира напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт