Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 570
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
В нашата градина са лепнали обявление, че трябва да се подадат от новите молби до 31.12 тази година - за тези, които сме подавали вече молби по старата наредба

# 331
  • Пловдив
В нашата градина са лепнали обявление, че трябва да се подадат от новите молби до 31.12 тази година - за тези, които сме подавали вече молби по старата наредба

Змейче, това което разбрах е, че тези, които сме подали по-рано, трябва да си актуализираме данните до тогава, така ли?

# 332
  • Пловдив
Да, точно - или подаваме електронно или разпечатваме един от новите образци на молби и отиваме и подаваме на място.
Така го тълкувам аз - то засега електронно още не може де...
Някой писа вчера, че има наредба да се уведомят всички родители, които досега са подали молби, че трябва да ги актуализират - явно по този начин са решили да го направят... Ама ако голямото ми дете не беше там дали щеше да достигне до мен това съобщение  Crossing Arms

# 333
Да, точно - или подаваме електронно или разпечатваме един от новите образци на молби и отиваме и подаваме на място.
Така го тълкувам аз - то засега електронно още не може де...
Някой писа вчера, че има наредба да се уведомят всички родители, които досега са подали молби, че трябва да ги актуализират - явно по този начин са решили да го направят... Ама ако голямото ми дете не беше там дали щеше да достигне до мен това съобщение  Crossing Arms

А аз като исках да си актуализирам молбата и в двете градини,в които съм подала - казаха,че няма такова нещо,че дори и да отида да актуализирам няма смисъл,защото всичко отпада и ще е само електронното  ooooh!

# 334
  • Пловдив
Aко някой чака за ДГ Бреза, скор ще е Simple Smile http://www.plovdiv-online.com/plovdiv/item/40735-otv%D0%B0ryat-f … 0-tzdg-brez%D0%B0

# 335
http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=12216115&nt=10

Голямото чакане е към своя край. Още малко търпение. Simple Smile)))

http://www.plovdiv.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%BE … 0%BD%D0%BD%D0%B0/

Ето още малко инфо и от сайта на Общината.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 15:14 от lacrimaaa

# 336
Айде дано Praynig ДО края на месец уж не остана,ама всъщност да не станее....кооолко е далеч още Mr. Green

# 337
  • Пловдив
На мен също ми се обадиха да отида да си актуализирам молбата в ДГ Дъга,но тя ще ми е като второ желание и незнам какво се случва.Днес мъжа ми ще ходи да пита.

# 338
  • Пловдив
Аз изчетох всичко изписано до момента.  ooooh!И стигам до извода, че ще се регистрираме, но пак ще се ходи до ДГ, която ни е първо желание, защото иначе на кого е представим документите, срещу които ще трупаме точките. Всяко дете ще има папка, като досие/някъде из четеното мернах това/. Доколкото видях за всяка точка искат съответен документ.  Rolling Eyes newsm78

# 339
  • Пловдив
Аз изчетох всичко изписано до момента.  ooooh!И стигам до извода, че ще се регистрираме, но пак ще се ходи до ДГ, която ни е първо желание, защото иначе на кого е представим документите, срещу които ще трупаме точките. Всяко дете ще има папка, като досие/някъде из четеното мернах това/. Доколкото видях за всяка точка искат съответен документ.  Rolling Eyes newsm78
Документите, които носят допълнително точки ще се представят в градината при записване.

# 340
Я кажете правилно ли го разбирам - ако съм в майчинство и студентка получавам за всяко нещо по 1 точка нали? общо за двете  2 точки ? и ако детето попада в критериите за адрес в Плд и за адрес в админ, район на градината са общо 12 точки нали?

# 341
  • Пловдив
velma според мен правилно го разбираш за майчинството и студент - редовна форма на обучение по една точка.
И второто трябва да е така - 12 точки за двете. Аз обаче се питам като първи желания ще посоча градини от нашия район, но последните две няма да са от района. Тогава какво става? Явно 5-те точки ще отпаднат и ще получа само точките за поредно желание. Но дали ще ги зачете коректно компютъра, тъй като няма отделни графи за всяка градина. Така като посоча , че кандидатствам в района, а я приемат в другия район ще стане така, че съм излъгала. Май трябва да се ходи до градината пак да питам.

# 342
# 343
Вчера в нашата градина имаше инфо за приема-не е ясно още кога ще пуснат системата,но ето какво успях да снимам като информация.
-датата на подаването не носи никакво предимство/това вече е ясно/
-подадените вече молби не съдържат всички необходими данни,за това трябва да се подаде заявление за участие по новите правила/приложение 1/ след страртиране на системата
-всяко дете има право на една регистрация в системата по един от следните начини:електронно подаване и чрез хартиен носител.Ако се подаде чрез хартиен носител ,трябва да се подаде в градината,която е първо желание,като в този случай директорът е длъжен да въведе данните в ел с-мата
-всички документи за предимства се предоставят след приемане на детето/и това е ясно вече/
Учебната година 2013-2014
номер на класиране-1
месец на класиране-май
срок за подаване на заявления за кандидатстване  при директорите на заведенията-22/04/2013/13:22ч
срок за кандидатстване от родител през интернет,от директор или служител-30/04/2013/13:22ч
дата на затваряне на системата-30/04/2013/13:25ч
стартиране на класирането-01/05/2013/14:22ч
крайна дата за проверка на протеклото класиране-02/05/2013/13:22ч
дата на обявяване на резултатите от класирането-02/05/2013/15:22ч
срок за записване от служители-02/05/2013/15:30ч
срок за записване от родители-17/05/2013/13:22ч
дата за отваряне на системата за нови регистрации-20/05/2013/14:22ч

# 344
така - да питам аз профилактично - от написаното разбирам,че първото записване на децата след класиране ще е май месец нали? и тогава се представят документите ,които удостоверяват точките .значи ако завършвам юни месец студентството си мога да си използвам точката ,която се дава за студентство. не е нужно да си отлагам завършването за септември  така ли ? дано да съм го обяснила правилно ....

Общи условия

Активация на акаунт