Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 595
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
 И аз да си дам мнението:  Ако си в отпуск по майчинство според мен не ползваш точката за работещ родител защото ти дефакто не си...

При издаването на служебната бележка би трябвало да пише конкретното място на местоработата ти (както е по документи - трудов договор), а не седалището на фирмата.

Допълнителната точка за яслата е само за ОДЗ-тата.

По време на записването на малкото дете в градината, голямото все още ще я посещава, следователно ползваш точката.

# 361
  • До хладилника, който обичам
И аз да си дам мнението:  Ако си в отпуск по майчинство според мен не ползваш точката за работещ родител защото ти дефакто не си...
Не е точно така - тече ти стаж, нали? И е редно да има точка - майчинството е 2 години, не до навършване на 7 години. Но това най-сигурно ще се знае в "Образование" в общината, ако има кой да пита.

# 362
  • Пловдив
Ооооо със сигурност ще се звъни, щом стартира електронното Simple Smile

# 363
Възможно е да си права, Бу, но логиката ми първо идва от посоченото в заявлението, където трябва в графа "Осигуреност на родителя" да се посочи дали ще ползва точка по този критерий и всичко е отбелязано в тази графа:
Цитат
Осигуреност на родителя
( на трудово правоотношение, служебно правоотношение ,самоосигуряващ се, в отпуск по майчинство, студент /докторант в редовна форма на обучение)
, т.е. не е дадена възможност да се отбележи два пъти "да" и да се ползват и двете точки.

Другият ми аргумент е, че не е социално оправдано да се дава предимство на родители, които имат възможност да гледат и първото си дете в къщи пред тези, които нямат тази възможност, защото трябва да работят. Не казвам, че не трябва да имат точка и, че трябва да се гледат и двете деца в къщи. Не желая по никакъв начин да влизам в спорове.

Бу, има и отпуск за гледане на дете до навършване на 3 години (но не е платен).  Peace

# 364
  • Пловдив
Аз също тълкувам,че или се отбелязва работещ или майчинство.Не може и двете,защото наистина по този начин се дава преференция на майките в майчинство.А няма логика да е така.

# 365
Ми то и  на мен не ми  е много ясно  с тази точка ... Аз например приключвам с майчинството на 29 август 2013г а ще подам заявления за ясла преди да ми изтече майчинството .... Не мога да  вдяна нещо ...  newsm78 baby_neutral

# 366
Записче да следя!

# 367
Аз също тълкувам,че или се отбелязва работещ или майчинство.Не може и двете,защото наистина по този начин се дава преференция на майките в майчинство.А няма логика да е така.
Аз го разбирам - точка за бащата (работещ) и точка за майката - или работеща, или в майчинство Thinking Но пак са 2 точки общо.

# 368
Днес са открили новият филиал на ЦДГ "Перуника", във Фейсбук видях снимки, изглежда много симпатично. 75 деца са предвидени да посещават там.

# 369
Здравейте!
Ако към момента на подаването на молбата съм в неплатена отпуска за гледане на дете до 7 г ( май така се водеше) според вас какво трябва да отбележа? Аз мисля , че трябва да е , че работя( просто в момента съм отпуск) . А според вас ?

Към май 2013 няма да си в неплатен,нали?Ще си на работа.Аз бих отбелязала работещ родител

В неплатен съм до юли .

# 370
  • Пловдив
Ти си в отпуск, платен или не, няма значение. Този отпуск ще свърши рано или късно. Нали си имаш трудов договор, който не е прекратен, значи си работещ родител.

# 371
  • Пловдив
Ти си в отпуск, платен или не, няма значение. Този отпуск ще свърши рано или късно. Нали си имаш трудов договор, който не е прекратен, значи си работещ родител.
newsm10

# 372
Благодаря! И моята логика е такава, но исках и други мнения да чуя.

# 373
В двете градини,които съм подала ми се обадиха да си изтегля молбата,защото сега от 1ви ноември стартира ел.записване.

# 374
newsm10

И аз смятам така,няма да е честно иначе.(и аз съм по същия начин в неплатен до юли)

Общи условия

Активация на акаунт