ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 42 723
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Така мисля и аз, може да се поизбистрят нещата на родителската среща, но не е лошо, Наде, ти да си си го приготвила. Иначе аз съм се подписала, нали знаеш. Колкото до статията на Любомир Чорбаджиев, много ме впечатли и мен. Хареса ми това, че се обръща до софтуерните фирми за съдействие, все пак те ще вземат децата ни да работят при тях, живот и здраве. Те работят реално с продуктите и са в час с новостите. И всичко в статията е обосновано и конкретно, което издава професионализма. Инженерна работа, какво да правиш  Grinning Grinning Много ми харесва подхода на тези хора в ТУЕС, явно са перфекционисти. За жалост на света има МОМН.... Мислех си, че ТУЕС има някаква независимост и по-скоро клони към ТУ, но нещата явно са сложни.

# 361
  • София
Аз и на това се натъкнах

http://www.tu-sofia.bg/news/dni-kariera-2012.pdf&n … sp;    

от сайта на ТУ. То няма да е от полза сега, но ще е интересно децата да отидат /за съжаление е в работно време, иначе и на мен ще ми е интересно  Laughing Laughing/.

# 362
  • София
Моето мнение е, че писмото трябва да се пусне на мейла на ТУЕС сега - колкото по-рано, толкова по-добре.

Нека Ректорът на ТУ, от когото според мен повече зависи ТУЕС, (а не от МОМН) да е уведомен писмено, че родители са заинтересовани от поставените въпроси, т.е. да има нещо заявено черно на бяло!

# 363
Аз не споделям мнението да се чака родителската среща.
Нека нещата са поставени черно на бяло. До провеждането на родителската среща ръководството на ТУЕС може да е обсъдило предложенията и да имат някакво становище.
Ако изчакаме, какво ще стане?
Всеки клас си е в отделна стая.
Кой ще запознае директорката с писмото? А ректора на ТУ?

# 364
  • тук и там където дойде
Здравейте,

Чета Ви откакто обсъждате писмото. По принцип го подкрепям в частта да се постави въпроса за физкултурния салон и провеждането на нормални учебни часове по Физ., както и това родителите да помогнат ако могат.

Относно т.н. "Бяло" училище не знам дали се съобразявате с децата, които нямат възможност да отидат / визирам финансова такава/ подобно начинание е свързано с доста разходи / екипировка и т.н. / дори и да се ползва базата на ТУ в Семково останалите средства за такова "Бяло училище" не са малко. Да не говорим че в учебно време едва ли е възможно да се случи това, дори и за сметка на часовете по Физ. 

Благодаря Ви за допълнителните материали които давате много са полезни.

по Български за 8 г са върнали входните нива

# 365
  • София
И на 8а клас са върнали входното по БЕЛ.  Mr. Green Mr. Green

А утре ще го пусна по имейла като прикачен файл. Нищо не губим, а на родителската среща отново ще ги подсетим   bouquet  bouquet

Prima, това е само предложение. То и зеленото училище не беше задължително. Наистина ще са необходими средства и ще има деца, които няма да имат финансовата възможност. Но за тези, които имат ще е едно удобство и улеснение /поне аз така мисля/. Аз лично не карам ски и ми е много трудно да се доверя и да намеря ски учител, на когото да се доверя. А така все пак училището и учителите по физическо, както и преподавателите от ТУ, сигурно имат "връзките" и ще могат да го организират и да осигурят адекватно наблюдение над децата ни. А и освен това едно бяло училище ще е по-евтино в сравнение с едно ски училище "навън", защото ще е на базата на ТУ. Това са по-голяма част от съображенията ми, за да искам бяло училище, организирано от ТУЕС.

Така че утре го пращам   bouquet  bouquet

# 366
  • тук и там където дойде
Здравейте,

Моя син вчера каза че видял някаква обява за спортния празник на 19,10,2012 г и пишело да носят по 8,50лв или нещо такова. Вие имате ли такава информация

# 367
  • София
На младежите от 8а за този спортен празник са им били казали още миналата седмица в четвъртък. Но пък кой ли да ти каже  #Crazy За пари не ми е казал, че са им искали. Но тава не значи, че не са.
То информация има и на сайта на ТУЕС, но там също не пише за пари.

# 368
  • София
Писмото го изпратих днес сутринта.
А за спортният празник пък и моят нещо се сети, че са им "намекнали", но нищо конкретно не си спомня.  Mr. Green Mr. Green

Между другото нали няма да учат в периода 01 - 04 ноември - мини ваканция имат май

# 369
  • тук и там където дойде
Здравейте,

За спортния празник засега пари не искали а им казали в 8,45 ч да са там. Моята работа стана развален телефон Laughing

# 370
  • София
Добро утро!

Явно ще спортуват от рано без пари  Mr. Green.... рано пиле, рано пее  Mr. Green Mr. Green
А някой знае ли защо спортният им празник се казва "Жоро Димитров".  newsm78 newsm78 newsm78 В нета излиза Георги Димитров и някакъв култорист с това име  Mr. Green Mr. Green

УСмихнат ден на всички.

# 371
Спортния празник е в памет на учител по физкултура от ТУЕС.

# 372
Здравейте!
Какво е това затишие... newsm78
Видяхте ли снимки от зеленото?
http://www.elsys-bg.org/blog/article/the-first-eighth-grade-scho … -spent-in-nature/
(Ако имате собствени - моля споделете  Hug)

# 373
  • София
Мдааа, видяхме. Моят хубавец го няма на общата снимка, така и не разбрах къде са били всъщност.

Иначе днес са приключили със спортния празник - А клас е на второ място. Не знам кой е победител от 8те  класове.

Ходили дружно на Макдоналдс, милите. Все ненаяли се  #2gunfire

# 374
Трябва да им дават отстъпка в М'к Доналдс. Всеки ден... Simple Smile
Пък и след толкова спорт...имали са нужда от възстановяване Wink

Общи условия

Активация на акаунт