Силните жени

• 15 854
  • 177
  •   1
Отговори
# 75
И за мен темата не е за нещата в битов план, там не точно сила, по скоро организация, мотивация, стечение на обстоятелства дори могат да повлияят на (не)успеха в начинанията, по скоро психическата сила, борбеността, това да не се изгубиш точно в сноването между битовото е определящото за това дали някой е силен или не.

Но така и така стана дума за чантите, да ви разсмея с една случка от времето, когато тепърва ставахме гаджета с мъжа ми. Аз бих я забравила, защото за мен не е важна, но той периодично ми я припомня и ме разсмива. Посреща ме той, аз с багаж се връщам от път и предлага да ми носи чантата и аз " няма нужда, не е толкова тежка" , той пак настоява да кавалерства и аз му я подавам. В този миг той я взема, но с изненада установява, че въпросното не тежко нещо всъщност е доста килограми и си рекъл, брей е тва е яка мацка.   Laughing

# 76
  • София
"Води се", че съм слаба и беззащитна, но в решителни моменти съм му "изправяла косата", колко бърза и съобразителна мога да бъда.   Crazy   Joy

# 77
Е, понякога просто някой трябва да ти помогне по простата причина, че нямаш 4 ръце, а 4 неща трябва да се свършат едновременно. Още повече, ако да кажем жената и едното дете са малко болни.

Ох, сетих се, че познавам една силна жена. Цял живот бачка на две места и се прави на много железна, издържа кофти характера на мъжа си, защото смята, че така е правилно, възпитава децата си. Но разбира се, издиша накрая. Рак и строшени нерви. Не си струва.

Не, не, не става въпрос за това.Не за 4-те ръце.И да, не за битовизмите говоря аз.То нормално, ако нося три торби и трябва да пресека улицата с детето и нямам ръка да я хвана, ще търся помощ.Примерно.Не иде реч за това въобще.Тази жена описаната е далеч от силата, най-вече не защото е гърбила, а защото не е осъзнала защо го прави-било и е вменено нещо, и тя не е имала характера и силата да се противопостави на нещо пагубно за нея.Дори елементарния инстинкт за самосъхранение не е сработил при нея.Това е робия, не сила.
Примера с тавата Бърди го даде, не за да вкара битов елемент, убедена съм, а само да се разберем.
Пасинет го е казала-битовите неща са на ниво организация и стечение на обстоятелствата.Но това да не се изгубиш докато водиш борби с битовото и да си в мир със себе си е начин да изплуваш, а изплуваш ли-няма как да не си силен, поне за себе си и за близките ти.

# 78
  • София
Сещам се за една сцена от Цар Лъв: малкото лъвче направи щуротия, понеже искаше да докаже смелостта си, да впечатли татко си....Когато татко му го смъмри, то отвърна, че просто е искало да бъде като него - смел и силен....Тогава Лъвът отвърна: аз съм смел и силен само, когато трябва.....

# 79
Има един текст на Ина Григорова, който е песен на Ирина Флорин - "Мога"
lyrics.fensko.com/И/Ирина+Флорин/Мога.html
Та там се описва колко силна може да бъде една жена - ама иска да е силна с някого до себе си, не сама.
Всички може да сме силни, или да сме слаби и това да ни е силата, ама като е с някой, който обичаш наистина е по-леко

# 80
Силната в битов план, за мен е глупава в реален. За чий ... да мия мазни тави, като има миялна? За чий ... да нося тежки торби, като съществуват мъже? За чий ... да се правя на физически силна, когато Бог ми е дал силата да съм жена?...

Peace Абсолютно. И аз недоумявам за каква сила всъщност говорим - ако иде реч за това кой може да домъкне по-тежка торба до вкъщи, или да смени гумата на колата - тц, отписвам се веднага  Mr. Green
Аз общо взето свързвам "силна" жена с успяла, щастлива, независима и в този ред на мисли. Да се нагърбя с всички задължения вкъщи, +работа, +цялата грижа за децата - не, мерси. Притежавам достатъчно сила, за да разпределя задълженията, и всеки да поеме някаква част. Защото, да събираш сетни сили, за да се "доказваш" колко си издържлива - това за мен не е сила, а глупост.

# 81
След няколко теми тук-там, стигам до извода, че за да съм перфектна, трябва да съм силна жена.
Никога да  не се оплаквам, сама да се оправям със всичко, работа, пари, домакинство, деца, винаги да бъда отпор на мъжа.
Е, какво ми остава тогава?
На чие рамо да поплача, като ми е гадно и трудно?
За какво въобще живея с тоя човек?

Аз така, съвсем общо говоря...

Не знам как стигна до това убеждение. Не че е далеч от истината...Силна и за мен това значи - самостоятелна бойна единица, можеща да се справи с всичко. Но това не значи, че и трябва да го доказва-показва ежедневно...тоест силата не е нужно да се афишира нон стоп просто. Друг е въпроса, че днес - искаш-не искаш - се налага често...

# 82
И най слабата жена... може да е@e м@м@та на всеки здравеняк... после ще ми обясняват че били слабият пол... друг път.  Laughing
Скрит текст:
Инак има доста силни женици.. спор няма!!!  Mr. Green

# 83
  • Добрич
Силните хора са тези, които осъзнават своите слабости и не се опитват да ги прикрият.
Силната жена има самочувствие и знае на какво е способна, но това не й пречи понякога да поплаче на мъжкото рамо.
Но пък един мъж е силен, когато е готов да я утеши, докато плаче и я оставя да се чувства силна, дори и да не е толкова перфектна, колкото й се иска. Peace

перфектно казано!

# 84
И защо трябва да признаваш слабостите си? Точно днес? За да позволиш вече тотално да те смажат околните ли? Странно...
Или имате предвид да си ги признаем пред самите нас си? Щото не знам човек, дето това да не го прави, нищо че не афишира на глас...Малко са хората дето не се познават...

# 85
Човек не подозира колко сила има в себе си докато не му се наложи да я приложи/използва.
Стига да обичаш себе си.В противен случай можеш да търпиш много неща против себе си.

# 86

Или имате предвид да си ги признаем пред самите нас си? Щото не знам човек, дето това да не го прави, нищо че не афишира на глас...

Че коя би си признала колко е силна бре Вилико  newsm78... а кажи ми ся как с едно духане се отнася цяла къща или апартамент... и това ако не е сила.  Mr. Green
Та коя би си го признала на глас... аз такива дето си признават тази си сила не познавам.. но познавам доста дето си приложиха силите.... ей... това духането си било голяма сила!!!  Mr. Green

# 87
Тя, силата - си личи, не е нужно да се изказва на думи.
Слабостите обаче можеш да прикриваш, поне до даден момент - да се измъкваш, да увърташ... Wink

# 88

Нищо не си личи отначало... силата се появява в последствие... демек, чекай да ти покажа кви рога съм ти приготвила!!!  Praynig

# 89

Нищо не си личи отначало... силата се появява в последствие... демек, чекай да ти покажа кви рога съм ти приготвила!!!  Praynig
Е, за рогата се иска мъжка сила, щото може и да я няма, че да си ги носи.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт