Приятелят ми не ме обича

• 7 421
  • 237
  •   1
Отговори
Заедно сме от 8 месеца, но аз не се чувствам обичана. Може би не съм му безразлична, но любов няма според мен. Всеотдаен е, когато правим секс, но това едва ли е показателно.
Преживял е тежка раздяла преди 4 години с жена си. Бил е много наранен. В началото на връзката ни каза "Аз едва ли ще се влюбя и обичам". Изстреля го, без да иска. Видимо се смути. Тези думи не мога да ги забравя.
Последователен е, проявява интерес и ме търси. Вечер си говорим много време по телефона, но не ме включва като цяло в плановете си. Виждаме се импулсивно веднъж или два пъти в седмицата. Живеем в един град. Той е човек, който обича дома, предпочита да се прибере вкъщи след работа, а не да се мотае по улиците. Но когато един мъж обича, то си личи.
Като се видим, също е обран. Не е безразличен, но не и да изглежда, че е щастлив, че ме вижда. Аз съм позитивна и винаги си тръгва с подобрено настроение, но..... според мен липсва тръпката към мен.
Дали греша?
Аз също не му казвам, че го обичам, че ми липсва, защото той не го прави. Показвам обаче обичта си и съм сигурна, че той я усеща.
Събота и неделя има своите планове. Мен ме включва евентуално импулсивно. Вярно, че е свикнал сам три години. Бил е унижаван, притискан и ограничаван, но....
Какво да правя? Не мога да се откажа от него, защото го обичам. Измъчвам се обаче.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:16 от anna_barboranna

# 1
Какво да правя? Не мога да се откажа от него, защото го обичам.
Щом не усещате взаимност, освен да си трошите главата, какво ви остава?

А пък тези, които все са страдали и все много са ги наранявали, накрая много злобни излизат... Аз съм с едно наум за хора, които си афишират страданието по този начин...

# 2
  • София
Преживял е тежка раздяла преди 4 години с жена си. Бил е много наранен. В началото на връзката ни каза "Аз едва ли ще се влюбя и обичам". Изстреля го, без да иска. Видимо се смути.
Не го е изстрелял, без да иска. Евтина и редовна мъжка манипулация "много съм наранен, не мога да обичам, коя ли ще ми даде цялото си внимание и ще спечели любовта ми, ще счупи стените ми". Идеята е ти да се напъваш и да наливаш усилия в болното му его с идеята, че ще те заобича. Няма. Вместо това, наливай енергия в себе си и своите мечти. Успех.

# 3
По това описание, уви, на мен ми се струва, че само у Вас живее разбирането, че сте двойка. Спонтанно виждане 1-2 пъти в седмицата, за уикендите нямате общи планове и като цяло не Ви включва в плановете си. Аз за себе си бих отчела тези 8 месеца като загуба на време, ако очаквам сериозни отношения от този човек.

Не се притеснявайте да поставите въпроса ребром. Или сте заедно, или сте по отделно. И не се съгласявайте на отношение, което не покрива очакванията Ви за връзката. Примирението и надеждата, че нещо ще се промени от себе си ще Ви донесат единствено огорчение.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:52 от Rebel Rebel

# 4
По всичко личи, че те държи за да не е на сухо.
Сериозни намерения и тръпка няма, не мисля че някога ще има.
Оше при  драматичните изпълнение колко е наранен и няма да може да обикне друга трябваше да го оставиш да си ближе раните  и когато се възстанови, да си търси партньорка.А не да използва и губи времето на някои, който наистина има сериозни намерения.

# 5
  • Бургас
Ох, като вземат да се изкарват страдалци неразбрани, горките... Тежка раздяла, притискан, ала бала. Съвсем целенасочено ти е говорил тези неща, за да се опитваш да излекуваш раните му, да спечелиш сърцето му и в същото време има оправдание: "много съм наранен и не мога да имам връзка,  не съм готов". По-нататък, ако се усети притиснат от теб, ще ти каже, че не те заслужава, че ти заслужаваш най-доброто, а той не може да ти го даде, защото е наранен. И затова те изоставя. Защото не те заслужава.
 Намерил е в теб наивница, смята те за шматка. Ако не беше така, щяхте да имате връзка с общи планове за уикенда или щеше да си наясно, че нямате връзка, а просто се познавате и се срещате за секс. Щяхте да сте го уточнили това. А той те заслепява с дълги телефонни разговори, дава ти надежди и ти влагаш себе си. А той го прави, за да си всеотдайна, защото си му удобна.
Прецени си дали искаш това. Можеш да го надхитриш и той да е използвания. Можеш и да се оттеглиш.

# 6
Със сигурност ако искаше да прекарва време с теб- щеше. Дали за пет минутки или ще дойде при теб или ще те покани у тях. Дори и нищо да не правите, дори и да не правите секс - да иска да си е до теб. И дето се вика ако не му блеснат очите, когато те види, значи пиши го свършила работа..
не е нужно на всяка цена всичко да се изразява с думи, ама ние жените не сме глупави и ако усещаме липса на топлина и нежни чувства / обич/ значи си ги няма.

# 7
  • По света и у нас
махай го тогава... какво ще седиш като съквартирантка ли?

# 8
  • Down south
Дали не си  kind of a people pleaser.
Индикациите показват, че се среща с теб за удобство.
Ако ти си запълваш времето с него, добре, в противен случай не си струва.

# 9
Като поговори с него какво ти каза? Ако изобщо си говорила с него за тия работи.

# 10
Дали не си  kind of a people pleaser.
Индикациите показват, че се среща с теб за удобство.
И аз така мисля... Вероятно авторката му е приятна, запълва самотата, има секс, но тя усеща, че това е лимитът и че е "борба" за повече... В любовта нещата трябва да се случват с лекота!

Истината е, че хората със синдром винаги да помагат, да спасяват, да направят другия щастлив попадат на хора, които просто се възползват без да дават... Може би авторката го обича точно защото не й откликва, а е костелив орех, с който трябва да се бори... Но това са само мои спекулации, тъй като не познавам хората от темата. Просто в реалния живот така се случва много често.

# 11
  • Пловдив
Спокойно.Щом ти не можеш да се откажеш от него, ще дойде денят,в който той ще се откаже от теб.Само му дай подходящият повод и като казвам повод нямам предвид нещо грандиозно.Ще е нещо малко и незначително, но за него това ще е достатъчно.
Ако усещаш ,че не те обича, ако виждаш,че не те обича ....значи не те обича.
Е винаги можеш да му дадеш още повече от теб, да го спасиш , да го промениш , но обикновено единият завършва на антидепресанти и сякаш оставам с усещането,че няма да е той!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:28 от Sun2000

# 12
  • Най-красивата страна
Не е влюбен в теб.
Но и не иска да е сам.
Удобна си .
Явно го обичаш ,отдръпни се постепенно,не изведнъж.

# 13
Говорили сме и той твърди, че държи на мен. Аз съм повдигала темата.
Може би трябва да се поотдръпна. Възможно е да ме приема за даденост. Знае, че съм точна и няма никакви притеснения.

# 14
Говорили сме и той твърди, че държи на мен. Аз съм повдигала темата.
Може би трябва да се поотдръпна. Възможно е да ме приема за даденост. Знае, че съм точна и няма никакви притеснения.
Мъжете не си падат по игрички, завоалирани разговори и някакви изпитания на чувствата.
Те действат точно така както и искат и както се чувстват.
Не разбирам какво очакваш и кое не приемаш.
За 8 месеца никой не очаква да сте нон стоп заедно или да съжителствате. Карай го по-спокойно без очаквания.
И ако тогава пак не се чувстваш удоволетворена, просто си тръгни. Няма смисъл да му губиш времето.

Общи условия

Активация на акаунт