Приятелят ми не ме обича

• 7 476
  • 237
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Щом си започнала да си задаваш тези въпроси, значи си на прав път.
С тази липса на отношение от негова страна, скоро ще се отрезвиш съвсем и любовта ти ще приключи. Това ще е твоето спасение.

Иначе и сега може да опиташ, като му откажеш две спонтанни срещи и поискаш уикенд планове с теб. Ако няма - не отиваш.

# 16
вие сте другарчета за приятно прекарване
8 месеца подобна връзка няма да прерасне в любов, ще има най-много привързаност и навик

# 17
Преживял е тежка раздяла преди 4 години с жена си. Бил е много наранен.
Събота и неделя има своите планове. Мен ме включва евентуално импулсивно.

Случайно плановете му да са свързани с деца от
въпросната жена?

# 18
Човекът още тлачи емоции по предишната си връзка.
Не е готов за нова с теб. Обременен е и дори да те харесва, не ти дава пълноценни отношения.
Поведението му за мен показва липса на истински интерес към теб. Ползва те като заместител, за да забрави бившата.

# 19
Говорили сме и той твърди, че държи на мен. Аз съм повдигала темата.
Може би трябва да се поотдръпна. Възможно е да ме приема за даденост. Знае, че съм точна и няма никакви притеснения.

Е какво очкаваш да ти каже? Няма да признае, че си удобна за него и ще тръгне, когато ще му хрумне.

Той е човек от категорията "виж, колко съм наранен и беден, лоши жени ме нараниха и сега имам нужда от някой, който да ми ближе раните". Тоест търси жена, която ще е под ръка в удобен момент. А в неудобен той ще прави каквото си иска и дори няма да си спомня за теб. За мен това са токсични отношения и не виждам някакъв шанс за развитие.
Ще дойде момент, в който ще разбереш, че тази връзка няма бъдеще, но тогава вече ти ще си много уморена. Помисли добре, дали имаш нужда от това, понеже в живота ми има много примери за такива отношения, които никога не са завършвали с happy end

# 20
Може би трябва да се поотдръпна. Възможно е да ме приема за даденост. Знае, че съм точна и няма никакви притеснения.
Това е много погрешен начин на мислене. Ще се поотдръпнеш, ще се помоли да оправите нещата и след две седмици ще е същото. Колко си точна, колко няма никакви притеснения, колко се стараеш, колко го обичаш и пр. няма абсолютно никакво значение, след като той не иска да имате по-сериозни отношения. Няма да претърпи катарзис, няма да го удари мълния, за да му просветне, няма внезапно да изпита нужда да прекарвате повече време заедно. Щом вече сте говорили и няма промяна, то няма смисъл да губиш време. Първите 6 месеца в една връзка трябва да са най-хубави и да сте залепени един за друг, защото емоциите още са пресни и бушуват. Вие в този период сте се виждали чат-пат, когато му е удобно. Това казва достатъчно.

# 21
  • София
А ти защо стоиш с него? Освен, заради майчиния инстинкт и удоволствието да го съжаляваш?
Така някой като ви тръгне със своята тъжна история и как нямало да обича отново, директно режете, бе, момичета. Това са номера от селски вечеринки с послание бори се за мен, спасявай ме, пък каквото те огрее в отговор се радвай. Като има драма да си я преодолява, да ходи на терапевт, да се вижда с приятели, теб това не те касае изобщо. И в описанието на случая говориш за него като за единствено важен, той какво е преживял, как е травмиран и прочее. Може да е просто задник.

# 22
  • Поморие
Заедно сме от 8 месеца, но аз не се чувствам обичана. Може би не съм му безразлична, но любов няма според мен. Всеотдаен е, когато правим секс, но това едва ли е показателно.
Преживял е тежка раздяла преди 4 години с жена си. Бил е много наранен. В началото на връзката ни каза "Аз едва ли ще се влюбя и обичам". Изстреля го, без да иска. Видимо се смути. Тези думи не мога да ги забравя.
Последователен е, проявява интерес и ме търси. Вечер си говорим много време по телефона, но не ме включва като цяло в плановете си. Виждаме се импулсивно веднъж или два пъти в седмицата. Живеем в един град. Той е човек, който обича дома, предпочита да се прибере вкъщи след работа, а не да се мотае по улиците. Но когато един мъж обича, то си личи.
Като се видим, също е обран. Не е безразличен, но не и да изглежда, че е щастлив, че ме вижда. Аз съм позитивна и винаги си тръгва с подобрено настроение, но..... според мен липсва тръпката към мен.
Дали греша?
Аз също не му казвам, че го обичам, че ми липсва, защото той не го прави. Показвам обаче обичта си и съм сигурна, че той я усеща.
Събота и неделя има своите планове. Мен ме включва евентуално импулсивно. Вярно, че е свикнал сам три години. Бил е унижаван, притискан и ограничаван, но....
Какво да правя? Не мога да се откажа от него, защото го обичам. Измъчвам се обаче.
Дайте време на връзката да се развие, но разбира се, ако не се чувствате обичана, имате право да поемете в друга посока. По-добре да усетите нещата докато е рано и още сте просто гаджета, а не женени и/или с общо дете.

# 23
Говорили сме и той твърди, че държи на мен. Аз съм повдигала темата.
Мъжете не си падат по игрички, завоалирани разговори и някакви изпитания на чувствата.
Те действат точно така както и искат и както се чувстват.
Не разбирам какво очакваш и кое не приемаш.
За 8 месеца никой не очаква да сте нон стоп заедно или да съжителствате. Карай го по-спокойно без очаквания.
И ако тогава пак не се чувстваш удоволетворена, просто си тръгни. Няма смисъл да му губиш времето.

Защо на него да губя времето?
Преживял е тежка раздяла преди 4 години с жена си. Бил е много наранен.
Събота и неделя има своите планове. Мен ме включва евентуално импулсивно.

Случайно плановете му да са свързани с деца от
въпросната жена?

Има голям син на 17. През почивните дни е при него, но плановете му не са свързани с детето само. Не е причината това. Просто планира хобита с приятели, а не с мен.
Ще забавя темпото и аз. Може пък тогава да се постресне. Сега съм му постоянно на разположение. Ще откажа 1-2 срещи и т.н.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:57 от anna_barboranna

# 24
Единствената му цел с теб е да получи секс. Не знам ти на колко си и дали си отметнала нещата с раждането на дете/деца, но ако не си, а искаш деца, този по-добре го разкарай. Безполезен ще ти е.

# 25
  • Пловдив
Ама той и дете имал..........С цялото ми уважение, но си нямаш на идея в какво си се захванала.Нямаш си и на идея как ще свърши.Първите червени лампи вече са активирани и ти успешно търсиш оправдание за тях.Направо си заключвай темата ....каквото и да се каже тук, каквито и съвети да ти се дадът ще направиш това, което е най добре за теб ......а ти в момента си влюбена, сляпа и търсиш всякакво обяснение и оправдание за безумно поведение.И се и надяваш ,че някой ден нещата ще се променят към по добро и той ще те оцени, ще те обича заради това ,че в този тежък момент си била до него.Що ли ми е познато No Mouth

# 26
  • София
Авторке, вече си го играла добрата самарянка.
При така изложените обстоятелства, ти искаш ново семейство и мъж в картинката ли?
Трудно ще го получиш.
Ако ти изнася секса, както казах - давай така. Ако не ти изнася ситуацията - прекратявай, не губи и тук години.

# 27
Еха! Историята беше написана така, мислех, че е от младо, неопитно момиче, което е сляпо влюбено. Но се оказа, че историята се отнася за жена, имат деца и двете страни, разведени са и т.н. Нямам думи...

# 28
За мен осем месеца е време, в което не мога да опозная човека, а какво остава пък да го заобичам, че и да чакам да ме обича.
Има привързаност някаква, има секс, но за обич трябва време … Още повече, че очевидно не сте младежи, а хора с деца. Съвсем естествено ми се вижда неговото поведение при описаната ситуация. Ти бързаш сякаш.

# 29
След последните допълнения по темата, оставам с впечатление, че госпожата отчаяно се е вкопчила да бъде с мъж, понеже е решила, че "всяка жена иска да има мъж до себе си".
Тотална каша ѝ е в главата.
Останете малко насаме с мислите и чувствата си и си изчистете кашите покрай отношенията с алкохолика. Не е нужно да се вкопчвате във всеки мъж, който ви е обърнал внимание.
Събрали сте се двама души с тотални миш-маши в ментално и емоционално отношение. От това няма да излезе нищо продуктивно.
Загуба на време и енергия и за двама ви.

Общи условия

Активация на акаунт