Да простя ли

• 2 289
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте. Жена съм с 2 деца, на около 30г. С мъжа ми бяхме заедно почти 8г., в началото нямахме добри финансови възможности, но се разбирахме и обичахме, роди ни се дете, по време на ковид, бях постоянно вътре, а мъжа ми работеше по цял ден, бях сама и това ми се отрази зле - изпаднах в депресия, беше ми трудно да се справям и бебе и с домакинство, и започнах да си пиша с различни хора да намеря някакъв отдушник, включително и мъже. Мъжа ми като разбра се почувства много зле, карахме се, обиждаше ме, че той работел по цял ден, а аз му забивам нож в гърба. Съгласих се, че не съм постъпила правилно и спрях да го правя, но между нас остана една пропаст, не се разбирахме и не си покривахме очакванията... Роди ни се още едно дете, той рядко ми помагаше, помагаха ми неговите и мойте родители, той само финансово участваше, продължаваше да работи, и вече имаше повече изисквания към мен - за готвене и чистене, през повечето време не беше доволен въпреки ежедневните ми усилия. Той започна да излиза вечер при негов приятел, аз седях сама с децата всяка вечер, с каквото можех му помагах относно неговата работа, но продалжавахме да не се разбираме, не ходехме никъде заедно, понякога и не си говорехме по няколко дни, той беше все изнервен и спорехме доста, бяхме заедно заради децата, защото са малки. В компанията им започнало да ходи и някаква друга жена, говорели си и той се влюбил в нея, няколко пъти ги хващах да си пишат, но някакви общи неща. По-късно той ми призна, че има чувства към нея, и иска да се разделим, за да е с нея. В началото му говорех и му се молех, да не го прави, да си оправим нещата между нас, но той не пожела. Изнесе се от жилището ни, през деня идваше да види децата, след една седмица се изнесох и аз, в собствено жилище защото старото беше негово и и той заведе новата си там, пред голямото дете, без да му обяснява, че мама и тати вече няма да живеят заедно и тн. Водеше я на различни места, на вечери на басейни и тн. След 2 седмици ми се обади, искаше да поговорим, каза че осъзнал каква Грешка направил, че иска да си оправим семейството, аз исках да ми даде време да реша. Мина един месец вече и аз не знам какво да правя. Той е зарязал другата жена, тя се опитвала да продължи контакт (това ми го доказа като чух техни разговори) той твърди, че осъзнал, че не сме си обръщали внимание и иска да поправим това, но аз не мога да му простя, че е бил с друга, много съм объркана, какво да правя? Sob

# 1
  • София
Лика-прилика сте си, съберете се.

# 2
Сберете се и прекарвайте повече време заедно.

# 3
Сега сте квит, какво умуваш дали да се съберете..
А и ти първа си го понаранила малко, образно казано, така че пак водиш ти  в играта 😉

ПС. Ако много умуваш, може да не е възможен вече мача с него. Ще дойде и друга.

# 4
Ми то няма да се оправят нещата. Първо ти, после той и така ще се върти постоянно, щото няма да го простиш. И така както гледам, и той не ти е простил, затова се е прецакал с такива неща.

# 5
Е идеално де - първо ти, после той. Квит сте, взимай си го обратно и се разберете, че или повече такива работи няма да правите, или ще ги правите и двамата, ама няма да се цупите после. 

# 6
Де факто ти си му била лъзнала преди него като си обръщала внимание на други мъже.
Не е много по-виновен от теб, та не ви знам.

# 7
Ми опитай, две деца имате все пак.
Ако не се получат нещата, пак можеш да се изнесе, щом има къде.

# 8
Първо седнете и в хубав разговор, без нападки и сипане на обвинения, поговорете за вас, за вашата връзка, отношения, как всеки възприема ролята си в семейството.Кажете си разочарованията и очакванията, вижте имате ли общо виждане за целостта на семейството и тогава решете какво да правите.
Нищо страшно не се е случило и ако имате желание ще минете през това.Успех!

# 9
  • Пловдив
По стъпки

1.Пиянски секс - правите си 3то дете
2.Разделяте се
3.След няколко години борба , жени, мъже ще се преоткриете и ще живеете в приказка.
4.Не е сложно- историята знае за такива случаи......и вашият няма да е по различен

Върнете се след 5 години за нов съвет в нова тема

# 10
Ти определено виждаш от къде е тръгнал разломът - от твоята така наречена депресия, а според мен скука, която си лекувала с флиртове с други мъже.
След това камъкът се е търкулнал по нанадолнището.
Щом той разбира, че е направил грешка и иска да се съберете - вижте се, говорете и ще стане ясно дали можете взаимно да си простите. Но наистина да си простите, а не да започнете една поредица от събирания и раздели, които няма да доведат до нищо добро.

# 11
Освен да си простят, трябва и да се опитат да обръщат внимание един на друг, а не да търсят навън.

# 12
Съберете се, квит сте и почнете на чисто. Дори си нямаш представа какво е чувството докато ти се скъсваш от работа за да издържаш семейството ви и за по добро бъдеще, жена ти от стоене вкъщи да почне да се занимава с други мъже. Ти си започнала, той го е довършил,  да кофти е, но може да опитате да поправите нещата, щом и той го е осъзнал

# 13
Ти не беше ли писала като Анонимна в темата за въпросите? Нещо не ти харесаха там отговорите и се пробваш пак?
Ок, връщай се и да се свършва с тази драма.

# 14
Той не е простил тогава, щом отношенията им са се разбутали генерално след нейното "невинно" търсене на внимание от други мъже. Останал е, защото му е било удобно. Тръгнал си е, когато е имал стимул да го направи. Връща се, защото пак му е удобно. И ще си тръгне, ако получи следващ стимул.
Авторката също е написала съвсем ясно, че не може да прости. Но продължава да се пита какво да прави...
По време на най-тъмния в отношенията им период, са създали второ дете. Като нищо сега за "сдобряване" ще създадат и трето. Има такива хора - действат кризисно, без да са изяснили отношенията си и без да мислят много-много за последствията, и така вместо да решават проблемите си, ги задълбочават.

Но не виждам никакъв смисъл да прекарат децата през безкраен цикъл на събирания и разделяния. Ако за авторката и мъжа и това ще са някакви драматични катарзиси - доказателство за голямата им и и безкрайна любов, то за децата ще бъде много объркващо и травмиращо.

Общи условия

Активация на акаунт