Силните жени

• 15 784
  • 177
  •   1
Отговори
  • София
След няколко теми тук-там, стигам до извода, че за да съм перфектна, трябва да съм силна жена.
Никога да  не се оплаквам, сама да се оправям със всичко, работа, пари, домакинство, деца, винаги да бъда отпор на мъжа.
Е, какво ми остава тогава?
На чие рамо да поплача, като ми е гадно и трудно?
За какво въобще живея с тоя човек?

Аз така, съвсем общо говоря...

# 1
Грешен извод стигаш. Не е вярно това.
Ако живееш така, нещастието ти е гарантирано.

# 2
  • сф
е това че човек е кадърен и може да се справя, не значи непременно че е безчувствен Stop
не знам какъв и откъде е този извод, но тъй като конкретно питане/тема няма, позволявам си и аз така съвсем общо да изкоментирм

# 3
А кой казва, че трябва да си перфектна?
Не знам дали има такова нещо като перфектни хора, но сигурния начин да останеш недоволен от живота си е да си наумиш, че трябва да си идеален.

# 4
Силните хора са тези, които осъзнават своите слабости и не се опитват да ги прикрият.
Силната жена има самочувствие и знае на какво е способна, но това не й пречи понякога да поплаче на мъжкото рамо.
Но пък един мъж е силен, когато е готов да я утеши, докато плаче и я оставя да се чувства силна, дори и да не е толкова перфектна, колкото й се иска. Peace

# 5
Като чуя силна жена и веднага си представям някоя мощна кака Laughing Аз не съм и не желая да бъда силна. Харесва ми да съм слаба и зависима, това гарантира душевното спокойствие и равновесие. По тази причина не ми се налага често да плача на нечие рамо. Забелязвам, че на мъжете, с които живея,/мъжа ми и 21-годишния ми син/ им харесва това положение. Който иска, да се напъва да е перфектен.

# 6
Силната жена си я представям като шесторъкия бог Шива - добре платена работа, добре гледани деца, няколко висши, готвачка, домакиня ... и никога да не плаче, да тегли като вол "щото така трябва".  Sick

Аз съм слаба жена - емоционална, нищо не ми е наред...

# 7
Аз с удоволствие съм "слаба" жена, пък нека силните да теглят.  Grinning

# 8
  • Колибите
От личен опит стигнах до извода, че мъжете приемат сълзи, слабост, само от жена, която обичат.
За съжаление, ние жените трудно можем да накараме мъж да се влюби в нас, ако не ни е харесал веднага.

Просто мъжете са тези, които избират кого да обичат. И ние трябва да го преглътнем, да се примирим и да живеем с този, който обича нас. Иначе рискуваме да останем сами завинаги.

# 9
Просто мъжете са тези, които избират кого да обичат. И ние трябва да го преглътнем, да се примирим и да живеем с този, който обича нас. Иначе рискуваме да останем сами завинаги.

Не съм съгласна с това .
Не бих била щастлива с човек , който ме обича , ако аз не го обичам .
Как така ще се примиря ? Rolling Eyes

За силните жени - за мен това са жени , които са постигнали независимост от чужди решения .
Силни не значи безсърдечни и безчувствени , а жени , които могат да се справят успешно с живота сами .

# 10
Струва ми се, че малко се смесват понятията да бъдеш силен, и да се правиш на силен.
Второто не води до нищо добро, защото ако се опитваш да излъжеш себе си, че си оправна мадама, която работи от 8 до 20 и се издържаш сама, и това би трябвало да те прави щастлива.. - а всъщност мечтаеш да си боса и бременна до печката, и да въртиш домакинство и челяд, и да посрещаш мъжа на живота си с идеална трапеза  Laughing
Амиии няма как да се получи  Wink

Всяко несъответствие между това, което ни се иска да сме, и това, което ни се налага да играем, води до кофти резултати.

# 11
Всяко несъответствие между това, което ни се иска да сме, и това, което ни се налага да играем, води до кофти резултати.
Вярно е.  Peace

Но понякога се налага да сме силни.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 20:56 от Естел

# 12
  • някъде ... тук ...
И е по-добре да си вярваш. Тогава е по-вероятно да се получи това, което искаш.
Мое мнение.

# 13
Човек дори силен не е перфектен.
Силните хора са лишени много неща. Те са като хирурзите, винаги ще отрежат без жалост, което е за рязане. Силните хора не правят това, което искат, а това което трябва, преодолявайки собственото си аз. Те нямат емоции, нямат сълзи, нямат доверие на никого, частично са като работохолизирани роботи, умеещи да изключват собствените си страхове и прегради.
Всеки силен човек, мечтае да е слаб, но не може, защото му липсва доверие.

# 14

Не съм съгласна с това .
Не бих била щастлива с човек , който ме обича , ако аз не го обичам .
Как така ще се примиря ? Rolling Eyes

За силните жени - за мен това са жени , които са постигнали независимост от чужди решения .
Силни не значи безсърдечни и безчувствени , а жени , които могат да се справят успешно с живота сами .
Хепи  Hug няма как да не се съглася с теб мила
Силните жени са жените със собствено мнение , със свой характер , независи ми в решенията си , действията си , в живота си . Силната жена и жената която  знае кое я прави щастлива . На някой им харесва стоенето до котлона , а на други изкарването на пари , а на някой  като нас (''самотните'' майки) им се налага да се справят сами с всичко, ако начинът ни на живот ни харесва и сме щастливи ОК значи всичко е наред , но ако не е така ако страдаме , а не правим нищо по въпроса да променим живота си ей тогава сме слаби нищожни и невидими душичи ...

Човек дори силен не е перфектен.
Силните хора са лишени много неща. Те са като хирурзите, винаги ще отрежат без жалост, което е за рязане. Силните хора не правят това, което искат, а това което трябва, преодолявайки собственото си аз. Те нямат емоции, нямат сълзи, нямат доверие на никого, частично са като работохолизирани роботи, умеещи да изключват собствените си страхове и прегради.
Всеки силен човек, мечтае да е слаб, но не може, защото му липсва доверие.
Ей това ме разби тотално не бях чела изказване на по-промит мозък никога  Shocked Shocked Shocked ( има ли емотикон , който се кръсти???)

Общи условия

Активация на акаунт