Прав ли е Оскар Уайлд?

• 12 464
  • 175
  •   1
Отговори
  • Варна
"За да завоюва един мъж на жената й е необходимо да разбуди най-лошото в него. Правиш от него бог и той те зарязва. Друга го превръща в звяр и той й ближе ръцете и не отстъпва от нея"

Прав ли класикът?
Превръщали ли сте някога мъж в звяр?

# 1
Оскар Уайлд е обратен!

# 2
  • Варна
То това е ясно Simple Smile, ама е бил и женен Simple Smile Все е поназнайвал нещо от жени.

# 3
  • Be realistic - plan for a miracle.
Оскар Уайлд е обратен!

Точно затова е разбирал доста от мъже Wink
Иначе е бил по-скоро бисексуален, ако трябва да сме точни и има някакво значение.

По темата... не мисля, че мъжът трябва да се превръща нито в бог, нито в звяр. Кому е нужно?   Simple Smile

# 4
Прав е. Както е вярно, че няма ненаказано добро.И не се отнася само за мъжете, а за човешките отношения изобщо. Неписан закон е този, че най-раздаващият се за другите винаги е най-недооценен и накрая той сърба попарата.
Ако трябва да разсъждавам само за мъжете- ако съумееш да не прекрачиш границата и да не загубиш интереса на звяра, а само да го гъделичкаш и да го принуждаваш отвреме-навреме  да ръмжи, вярвам, че освен ръцете и краката може да ти целува  Wink

# 5
Как се превръща мъж в звяр?
Аз съм от тези, дето явно все в богове ги превръщат, та съм все зарязана.  Laughing

# 6
Според мене е прав. И се радвам, че не съм го разбрала по трудния начин.  Mr. Green

# 7

Как се превръща мъж в звяр?
Аз съм от тези, дето явно все в богове ги превръщат, та съм все зарязана.  Laughing

Това със звяра предполагам е метафора. Аз бог от мъж не мога да направя. Не ми идва от вътре.  Mr. Green Противно на масовото, мисля че мъжете не обичат да ги боготворят. Или поне не готините мъже. На тях им е досадно. Комплексарите са друга работа, на тях им трябва поддръжка.

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:39 от Анонимен

# 8
  • София
Оскар Уайлд е обратен!

Точно това си помислих и аз. Миналата година го учиха в училище, и тъй като му зная биографията, гледах на приказката за славея и... статуята май беше, по съвсем различен начин. Обаче това породи голям проблем, защото като четях описанието на случката с тръстиката и птичето разбирах едно, и ми се видя доста прозрачно и неадресирано към отношенията мъж-жена, а на детето трябваше да говоря с клишета като за учебник с "той" и "тя" (тръстиката).

Може да е разбирал от мъже за мъже, но не и от мъже за жени. С две думи, според мен изобщо не е вярно казаното от него. Съвсем клиширано мъжете искат да завоюват, да показват звяра у себе си, но всъщност искат да бъдат "опитомени" и приласкани, обгрижени.

# 9

Превръщали ли сте някога мъж в звяр?

Да в спаринг... Wink

# 10
  • София
Личен опит нямам - ни в бог, ни в звяр бих се занимавала да превръщам когото и да е.
Обаче по наблюдения Оскар Уайлд май хич не е прав.
Познавам поне няколко жени, леещи непрестанни хвалебствени трели към мъжете си; последните в никакъв случай не бих квалифицирала като комплексари. Ама ей на, никой не е зарязан и доволно си живеят като двойки години наред.
Познавам и една жена, която наистина без да иска умишлено, успява да изкара звяра в мъжа - поне за 3 случая се сещам. И все я зарязват. А иначе е пич.

# 11
Точно щях да кажа, че се опитал да се направи на интересен, но ми светна, че може да става дума за външен вид и така съм съгласна.

# 12
"За да завоюва един мъж на жената й е необходимо да разбуди най-лошото в него. Правиш от него бог и той те зарязва. Друга го превръща в звяр и той й ближе ръцете и не отстъпва от нея"

Прав ли класикът?
Според мен, не.
Защото, за успешна връзка, е по-важно в какво се превръща жената, поне отвреме навреме.    Laughing

# 13
Превръщала съм и през носа ми излезе. Една година ме тормозеше и преследваше - смс, обаждания, мейли, звънене на моите приятелки  ooooh!

И в обратната ситуация съм била, с първата любов, 17 годишен пубер бях, той на 30. И си останах с пръст в уста.

Та съм напълно съгласна. А идеалната връзка е някъде по средата.

# 14
идеалната връзка е някъде по средата.
Абсолютно съм съгласна. И аз съм пробвала вариантите със "звяра" и с "бога". Нито едното, нито другото състояние носят баланс и дълготрайност на връзката.

Общи условия

Активация на акаунт