Косопад - 4 тема

• 54 818
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Момичета, при мен оредяването на косата е вследствие мазна себорея (която адски много задушава косъма, на места е направо по-тънък и от бебешки пух), но не намерих друг с моя проблем при пускане на търсачката. Почти съм се примирила с факта, че това е хронично състояние и няма какво да се направи. Но ако някой има полезен съвет, ще се радвам.  Peace
При мен косата на темето е най-засегната, а на тила и отзад на главата е със запазена гъстота. Оредяването се засили последните години (като началото постави една много "способна" дерматоложка от МА, която ми беше изписала ударно лечение на себорея с разни химии, които изобщо не помогнаха, а напротив).
Вече не вярвам на разни химии и шампоани, които са само с временен ефект и са измислени предимно в услуга на фармацевтичната индустрия. Замислила съм често натриване на скалпа с чесън, което помага и срещу самата себорея. Засега съм се мазала с пресован чесън 2-3 пъти, но с големи интервали. Явно трябва да е поне през ден Mr. Green , което не знам как ще осъществя заради миризмата, която се носи при намокряне/леко изпотяване.

# 691
  • София
Още нещо, пробвала съм измиване на коса с индйски билки от био магазините - сапунени ядки, амла, брингараж и шикакай (плюс нийм срещу пърхот), които се водят средство срещу косопад - но не бях много постоянна, защото косата не изглеждаше добре измита след това. Някой да има отзиви от редовно ползване на такъв вид "шампоани".  Peace

# 692
Здравейте , нека да разкажа и аз моите проблеми с косата , истории до момента и т.н.
Моята коса е тъмно руса , вече, тънка , къдравичка и лъжеща , че е гъста  Simple Smile.Преди около 5 години забелязах, че пада и тогава бях при една дерматоложка , която на секундата ми изписа Дюкрей - Хроностим лосионите за сутрин и вечер и такива капсули за пиене. Помня , че за около три месеца ми стигнаха и бях изключително доволна. Тази коса започна и допълнително да расте с нови и нови косми.Така , минава си времето , много стрес , болести и т.н на главата и изведнъж , вече тази година  аз вече съм с повече от 50 % липсваща коса.
Преди две години започнах да се боядисвам ,без изрусяване , като напоследък вече и без амонячни бои. По принцип доста години ползвам и пяна за коса,която не е от тези , които оплитат   , като сега го правя веднъж на седмица или на десет дни. Започнах да я мия не на три дни , а на четири,като моята по принцип не се омазнява лесно .
Реша я обаче само като я мия с балсам , което установих ,че това е голяма моя грешка.
Така и да дойдем до големият проблем- тази коса за няколко месеца от тази година , направо изчезва лесно , бързо.От други болести през последните две години ,не обръщах внимание толкова много за косата. Подруга причина бях при дерматолог от болница Вита /София/ ,понеже визитката й не е пред мен , не мога да е се сетя за фамилията й , освен ,че е с буквата "Н."Попитах я за косопада и тя ме посъветва да си направя ПКК,С-реактивен протеин , диференциално броене. Понеже имам или имах, още не е ясно ,дали ще се възобнови , проблем със сливици , постоянно съм ходила на УНГ и тя поиска отново, както и гинеколог и стоматолог.
АЗ си направих изследванията , но не се върнах при нея , понеже нещо не ми вдъхна доверие. Четох из форуми и т.н  и реших и записах час при д-р Попова от Токуда болница. Отивам там и разказвам всичко от болести през годините , изследвания и прочие. Тя ,обаче е почит сигурна , че аз имам андрогенна алопеция/оплешивяване/.То е свързано с оплешивяване от началото на пътя на косата , от средата , в посока  от ляво и дясно.Вече имам и сърбеж на едно и също място от лявата ми страна до средата на пътят ,като това се получава винаги и само първият ден , след измиване на косата .  Понеже преди четири години ми беше висок тестостерона , бях започнала Диане 35 да пия и после смених други контрацептиви, и сега не може да ми се направят веднага половите хормони .Трябва да изчакам поне около три месеца.
Д-р Попова ми изписа Регаин и шампоан Анафейз . За Регаина ми препоръча да го набавям от чужбина /Гърция,Турция/ , че е наполовина по-евтин от България.
След посещението ми при нея , естествено аз тръгнах и при други , понеже съм си такава , трябва ми мнение на повече от един специалист.
След два дни бях при д-р Божикова от МЦ Лора , но бях в частният й кабинет.Тя ми каза абсолютно същото като диагноза,желания за изследвания напред , но и доста допълнителни , желязо и много други , които в момента не са пред мен , за да ви ги изброя. Но тя ми написа рецепти за медицинска козметика , лосиони , шампоани , балсами ,хомеопатия , на стойност между 250 и 300 лв. Не казвам , че нещата са лоши , напротив, те са Дюкрей , Давинес , Ревита шампоан , Боарон , но аз все още искам още едно мнение.
И  така , озовах се при д-р Дърленски пак в Токуда , за когото чух доста добри отзиви за него и за неговият баща. Вчера бях там и той е категоричен , както и другите доктори ,че по направените засега резултати , косопадът не е от анемия и сливици , инфекции в организма. Дообясни ми косопад от сливици и аз също  лично прецених , че моят не е такъв.Той даже е почти сигурен , че не е и от половите хормони. Но за наше успокоение , за ще си ги направя след три месеца и ще видим.Категоричен е и че единственото лекарство за моят случай , както и в световен мащаб , е тази съставка- Миноксидил 2%, която се съдържа в Регаина. В БГ вече се продава само в аптеки Ремедиум , които го поддържат в наличност . Цена 76,79 лв.Като отида в Турция краят на година , ще проверя и там каква е стойността и ще закупя повече флакони.Мислих кое от всичко да избера , но вътрешно си закупих Регаин. Засега времето на лечение е девет месеца , като след това можело да има малко прекъсване и според развитието на скалпа и фуликулите , което на частта отпред , са загубени,ще се прави наново още 9 месеца. Т.е засега търпение и правилно лечение му е майката. Почти сигурен е докторът , че поради слабите ми фуликули и скалп , си е дошло времето за това оплешивяване. Като се загледам майка ми върви по същият начин , понеже и нейната коса е доста тънка ,като се замисля и от двата ми рода , всички са с тънки коси.Нямаме с гъсти , здрави , силни .
Сутринта ми беше първото впръскване- 6 впръсквания в областта, леко разнасяне повърхностно с пръсти , без втриване и после вечерта същото .Така всеки ден в продължение на месеци.През това време ще използвам  балсам Ревалид и шампоан Анафейз , понеже този на Ревита е доста скъп и го има засега само в аптеки Медея /около 43 лв или 46 лв беше/. Без амонячната боя мога да си я ползвам , понеже му зададох и този въпрос. Той ми препоръча , ако искам и шампоан Низорал да ползвам , за допълнително стимулиране на растеж ,въпреки , че е доказано напълно да е силен в тази област , но аз го харесвам от време на време за пърхот.
И , ето това е засега. Ще Ви държа в течение за нещата около моята коса. Wink Надявам се на някого да съм била полезна с информация , мога да му кажа и друг път с точност предписаните козметики, имена , телефони за връзка и т.н
П.П. Регаина се очаква в Турция или Гърция да е на половин цена , така че ........

# 693
А този Регаин доживотно ли ще е? Чела съм, че Миноксидила е така  Cry
Ще се възстанови ли загубената вече коса?

# 694
А този Регаин доживотно ли ще е? Чела съм, че Миноксидила е така  Cry
Ще се възстанови ли загубената вече коса?

Ще видим, според мен ще трябва и допълнителни стимуланти за растеж на коса , но ще закупя след време. Дълго ще е ползването на Регаин със сигурност.

# 695
  • в 1001-та нощ
Още нещо, пробвала съм измиване на коса с индйски билки от био магазините - сапунени ядки, амла, брингараж и шикакай (плюс нийм срещу пърхот), които се водят средство срещу косопад - но не бях много постоянна, защото косата не изглеждаше добре измита след това. Някой да има отзиви от редовно ползване на такъв вид "шампоани".  Peace

Привет, някъде правили ли са МБ изследване на секрета?

Изобщо какви изследвания са правени, с какво си лекувала до сега?

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 13:47 от a.l.e.n.a

# 696
  • София
Имаш предвид на секрет от себореята ли (т.е. от люспичките)?
Правих си преди няколко месеца хормонални изследвания и такива на щитовидната жлеза във връзка с акне - бяха в норма, даже мъжките хормони бяха с много ниски стойности. А лечението започна през пубертета със Себорал форте, измиване с хума, но и тя не премахваше докрай люспичките. По-късно ми бяха предписали ежденевно мазане с лосион Дипросалик (от който ми оредя косата първоначално), Низорал, по-късно се миех с шампоани на Ла Рош Позе, на Дюкре, мазала съм с някякъв лосиона на Авен.... Не вярвам в химиите общо взето и в прехвалената медицинска козметика, която е само с поддържащ и временен ефект. Мисля, че ми трябва нещо пречистващо за вътрешно приложение. Пробвала съм лененото масло на Barlean's, витамини и минерали - без ефект. Пък и няма как човек да се тъпче непрестанно с разни добавки. Може би при мен оказва голямо влияние и начина ми на хранене - знам, че гъбичките, причиняващи себорея, се размножават от сладки, тестени и мазни храни и, ако мазното не мие проблем да избягвам, то без сладко и тестено не мога...
Понеже себореята има пряка връзка с имунитета, сега от близо месец пия имуностимулатор Саменто /котешки нокът/, който помага и на кожни проблеми, но не виждам ефект. След миене на косата, понякога изплаквам с оцетена/лимонена вода, но не е кой знае какъв ефекта, може би смекчава сърбежа.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 15:02 от Mini Rebel

# 697
  • в 1001-та нощ
да, това имам предвид, дерматолог взима пробата и се изследва

трябва да се види дали проблемът е бактериален, дали е алергия към масова съставка в шампоани ....

можеш да пробваш и безсулфатни шампоани, шампоан с кетоконазол  Peace разбира се - най-добре е да не се действа на сляпо  Peace

# 698
  • София
благодаря ти за съвета относно МБ изследване - ще го направя.  bouquet
Сега се сещам, че последните две години всъщност ползвам уж био шампоани без сулфати - първоначално си купувах от по-скъпите в био магазините, но като видях, че са с временен ефект, почнах да си вземам на Alverde (които всъщност не знам дали са без сулфати, но другите химии уж са редуцирани).

# 699
  • в 1001-та нощ
ето  Peace аз не коментирам дали са био или не, а специфични масови съставки, които доказано предизвикват дразнене при по-чувствителен скалп

затова просто гледай да са баз сулфати  Peace

отиди в някоя заредена аптека и попитай  Peace

# 700
Mini Rebel, като натурално лечение се препоръчва излагане на слънце и бани със серни минерални води-такива май има във Велинград, Сапарева Баня и доста други, аз в момента не мога да търся в нета. Преди 2 години след варицела на стари години ми се появи един участък в косата, по който се натрупваха мазни люспи, спаси ме шампоан на Дюкре, изписан от дерматолог, не помня точното име, но миришеше яко на сяра. Чела съм също за маски със мас и сяра от аптеката. Дано се справиш, желая ти успех.

# 701
  • София
Mi, благодаря ти за съветите bouquet
Сега си спомних нещо за сярата. След като ми се разреди силно косата преди доста години вледствие агресивно лечение на себорея, ходих при един възрастен кожен лекар, който имаше по-натурален подход към лечението. Та тогава трябваше да мина на много моркови (заради вит.А) и вътрешно приемах сяра с прясно мляко - няма такава гадост Mr. Green - и си миех косата мисля с някакъв сапун. Тогава се пооправиха нещата, но минаха години и пак се появи това чудо, нали е хронично състояние.

# 702
  • в 1001-та нощ
Сярата е много важна за косата, за изгажането й, да не е суховата и чуплива (в смисъл чупеща се), за така важните дисулфидни мостове.

Съдържа се в четирите много важни за косата аминокиселини - важен градивен елемент метионин, цистин, цистеин и таурин (от таурина и цистеина се синтезира метионина) ..... затова и присъства в състава  на добрите добавки за коса (не просто за етикета, а в количества  Peace ). Метионинът и детоксикира  Peace

Вече друг е въпросът - в каква форма конкретният организъм ще ги усвои и дали и какще ги преработи, за да произведе каквото трябва   bouquet

# 703
  • sofia
Здравейте! Simple Smile
Някоя от вас да е ползвала това:

Provenzali - био ампули за коса със сапоте? От Органикшоп.бг

И как ви се струват ампулите като цяло?  bouquet

# 704
Аз също да споделя проблема си с косопада. Имах го от няколко години, като в последните няколко се увеличи драстично. След кръвни иследвания и консултация с лекар, ми изписа няколко лекарства, като две от тях бяха Калмацин форте и Мерц дражета.
Преди след измиване или сресване, падаше по един топ коса и целия косъм, не начупен. Сега, започнах втория месец откакто ги пия, косопада намаля значително. Като си прокарам ръката и падат, може би два, три косъма.  Simple Smile
Рядко я боядисвам, но използвам често преса и не съм си правила никакви маски.  Много се радвам, че намаля, преди беше ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт