73 СОУ нови униформи

• 23 245
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
Да добронамерена Ирина. Надявам се да знаеш основните позиции на десетте пръста на клавиатурата и  следователно кой пръст на кой ред коя буква обслужва, за да разбереш. Усмихни се, слънчев и прекрасен ден е. Запиши си го.

# 121
  • София
skukie,просто не можах да подмина пост ти Wink! Преди или след обръщение се слага запетая,както и и това,че т.н. означава така нататък. Може би имаш предвид т.нар. ? Peace

# 122
Разбира се мили дами, както ви харесва така е. Успехи  ви желая ! И се радвам, че не си подминала "пост" ми.
 Hug

# 123
Да отговоря на нападките ми се иска. Благодаря, за наблюдателността ти, относно неправилно написаната дума от мен. Толкова не повярвах на очите си, като прочетох какво си написала,  че ходих да проверя наистина ли аз съм го написала така. Много добре зная как се пише думата, затова и се учудих на неоспоримия факт. И тогава се сетих, че преди няколко седмици, спорих, коментирах и като теб се палих за подобно написана дума в официален сайт на фирма http://aluminievi-izdeliya.targoviya.catalog.bg/company/%D1%85%D … 2%D0%B8+herti/635
(виж първото изречение – думата „сфера” как е написана, ако искаш, разбира се) и се възмущавах как е възможно и давах примери за разлики, прилики и подобни точно с евтин. За себе си, си дадох отговор, че явно несъзнателно съм го написала, афектирана от ситуацията, точно заради обратното използване, без дори да разбера. Освен че се сетих как е станало, си затвърдих и думите „Не съди, за да не бъдеш съден”.  Та аз изводите съм си ги направила за себе си. Предполагам, че ти обаче си застрахована от подобен род грешки, събития и ситуации. Освен това нямам спомен, да ходя и да „пльосвам” грешки в правописната тема, които съм видяла из форума , а напротив, ходя там с изричната цел да се уча и консултирам, точно защото не бих могла да кажа за себе си – оооо аз пиша без грешки. Но явно ти за себе си си напълно сигурна. Както и да е.
Колкото до реакцията на детето – къде видя някакъв негативен, злонамерен, или отричащ униформите смисъл на моите думи? За всичките 5 години, в които имам дете/деца в това училище, винаги съм говорила само хубави неща за него. Безкрайно много съм си го харесвала и уважавала. Попълних анкета 2 пъти ЗА - за двете деца. Но като чета темата, започвам сериозно да си мисля, че започва да има нещо гнило в цялата ситуация. За себе си го формулирам като „наличие на фанатизирани майки”. За мое съжаление, те стават все повече.
И да допълня и без това дългия пост, за качеството на материите - нека и аз да имам право на мнение, още повече, че в далечните времена на УПК, съм била в шивашко такова и там се учеше и за качество на материите, как да ги разпознаваме и т.н. А какво и как влияе на моето дете - определено се чувствам най-компетентна по въпроса. Не разбрах точно в крайна сметка какъв ти беше проблема (освен граматическата грешка, за което официално ти се извинявам, за причинени неудобства и развала на комфорта на четене). Всъщност съм учудена, как не си засегнала хигиенните ни навици.

п.с. Чудя се, ако видиш думата от цитата по-долу в неодобрения от теб вариант, как ли ще реагираш - В стария като правилно е посочено кабарче, а в новия на "к" тази дума липсва, а на "г" е изписана като габърче. – източник - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5229931
Щях да забравя, допълвам се - запази обръщението "Мила" за някъде другаде, моля!

# 124
БРАВО!!!

# 125
  • Sofia
skukie,
не знам от "скука" ли идва твоя nickname или правиш нещо "с куки", но ако идеш да поплетеш някъде другаде, скучаейки, може би тук ще се освободи място за смислени коментари и полезна информация.
В твоите постове няма нито едното, нито другото.

# 126
Момичета няма смисъл от безсмислени нападки и заяждания.Всеки може да допусне правописна грешка когато бърза .Хората,които са неграмотни по принцип си личат отдалеч,но мястото за това не е в тази тема.

За униформите- да определено има какво още да се желае от униформите  като качество,но като ги сравнявам с униформите на другите училища (включително и с униформите на 20-то,които също ги правят Монтели) си мисля,че постигнахме доста добър резултат и повечето от децата ги носят с удоволствие.
Сапьорка относно атопичния дерматит наистина е лошо стечение на обстоятелствата,но той за съжаление може да се провокира от много неща.Явно ще трябва да търсите сами някакво решение на проблема, защото заради един случай няма как да се накара Монтели да сменят хастара Rolling Eyes .Много съжалявам,защото и моите деца са с много чувствителна кожа и знам какво е....

2.   Пак принципно – липса на адекватен контрол за изпълняване на взетите решения.

И да,  т.2 дори е по-съществена, доколкото учим децата (включвам и двете страни – и училище, и родители), че правилата могат спокойно да се пренебрегват и нарушават без последствия. Тук съм изключително много против!

Аз също съм на същото мнение.По този повод можете ли да разпитате познатите си с деца в други училища с униформа как се извършва контрола по носенето им и съответно какви са последствията ако не се носи.

# 127
Мили мами,които сте привърженички на униформите и тези които сте противнички, тези които се засегнаха на тема хигиенни навици, също и дамата която  се чуди за произхода на ник нейма ми. Ситуацията е доста сериозна. Наблюдавайте си децата ако имат симптоми на грип и следете цвета на диурезата. Не бива да е с цвят на бира.

# 128
Хайде и ние в отбора с разплетена жилетка. При това детето ми е по тихите занимания, не се въргаля по коридорите, не участва в дивашки игри. Моля за информация - за колко време "Монтели" оправиха дефекта при вашите? Сроковете им за изпълнение са меко казано странни, дано тези за поправка са по-нормални.
Да се похваля, изкопирахме и униформената пола. Стана много добре, много по-добре от произведението на "Монтели". Видът е достатъчно подобен(сива, с коралови плохи, коралов ръб на джобчетата и две коралови копчета), но несравнимо по-луксозен. В пари - 10 лв. английска униформена пола(това с доставката), 10 лв. труд на шивачка, 2 лв. за материали. Всичко 22 лв. На дребно. За сравнение, този модел пола на "Монтели" струва 31 лв. и 20 ст. Хайде, да има разлика в метража на плата между размер 146 и 152, но не вярвам цената на тази разлика да е 9 и нещо лева.
Това мое старание мисля да го таксувам като жест към училищното ръководство, настоятелство и т.н. Съдейки по настоящата униформена ситуация, никой не би ни попречил да пратим детето си с каквато си пола искаме на училище.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 19:01 от Grizantema

# 129
Гризантема преди два дни,когато взимах дъщеря ми видях твоята дъщеря с "добре изкопираната пола" .За мен лично изглеждаше супер странно,особено в комбинация с другите дрехи,с които беше облечена,но щом вие си я харесвате ваша воля Wink .
Поправката на жилетка отнема от два до 10 дни ,явно в зависимост от работата,като напоследък е по-кратък по лични наблюдения.

# 130
Суперстранна пола: http://media.snimka.bg/s1/1355/028954346.jpg?r=0
Супернестранна пола: http://media.snimka.bg/s1/1355/028954567.jpg?r=0
А ето с какво беше детето на училище - щом ние си я харесваме, наша воля: http://media.snimka.bg/s1/1355/028954354.jpg?r=0
Под елека беше с най-строгата възможна бяла риза.

# 131
Извинявам се но:
1.Цвета на елека и на полата не са еднакво сиви и не си подхождаха.
2.Явно модела на който сте се спрели не подхожда на дъщеря ти,защото определено не и седеше добре.
3.Беше с някакви цветни маратонки или обувки доколкото си спомням,нещо от сорта на цикламено.....
4.За капак беше с черен клин и чорапи.
Сама по себе си полата не е лоша както си я снимала,но като цяло комбинацията беше странна. Това си е мое мнение,не се заяждам,просто го изказах.

# 132
Извинявам се но:
2.Явно модела на който сте се спрели не подхожда на дъщеря ти,защото определено не и седеше добре.
3.Беше с някакви цветни маратонки или обувки доколкото си спомням,нещо от сорта на цикламено.....
Сама по себе си полата не е лоша както си я снимала,но като цяло комбинацията беше странна. Това си е мое мнение,не се заяждам,просто го изказах.

Извинявай, но:
1. Снимала съм елека и полата, вижда се колко не си подхождат. Нали не мислиш, че глася специално осветление, различно за едното и за другото, когато снимам в домашни условия?
2. а) стои ѝ пет пъти по-добре от униформената б) намирам, че да коментираш по този начин чуждо дете е много лош вкус. Аз коментирам ли на някого друг конкретно, освен на МОЕТО дете как му стои чудната униформа на "Монтели"?
3. Дъщеря ми не притежава посочените от теб маратонки. На училище ходи с черни кожени обувки.
4. Беше с черен чорапогащник. Ако това не го намираш за приемливо да го сложиш под тъмносива пола на дете, дай модни съвети какво да слагаме отдолу.
5. Определено намирам, че се заяждаш.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 00:55 от Grizantema

# 133
  • София
Извинявам се но:
Този и предният ти пост по отношение на детето и полата са абсолютно недопустими. РЕЗИЛ! Все едно са думи не на зряла жена, а на тийнейджърка. Кой ти дава правото да обсъждаш как се облича дете, явно съученичка на твоето и то във форума? Това можеш да го правиш на кафе с приятелките си, но не и да обиждаш публично!

# 134
Извинявам се ако съм засегнала някого,но наистина не съм искала да обидя детето и определено не да се заяждам.Детето не е съученичка на дъщеря ми и пак казвам нямам нищо против него.Извинявам се още веднъж, няма да коментирам повече по темата.
Лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт