След секцио - как се чувствате?

• 17 572
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
При мене първото секцио се наложи заради 6-те диоптъра късогледство, просто няма друг начин. Второто - защото беше 2 години след първото. Но аз винаги съм знаела, че ще раждам секцио, а не нормално. Дори въпрос не ставаше за избор.
MagdaS, та ти си само на 29, според мен няма за какво да се тревожиш.  Hug Моите раждания например бяха на 33 и 35 години. И всичко мина перфектно. А за хипертонията - сподели тревогите си с лекаря и той ще те посъветва.

# 46
Здравей,аз имам две раждания първото ми е нормално,а второто раждане е секцио.До последния  момент мислех,че ще раждам нормално и вторият път,но се оказа,че бебето има увита пъпна връв и лекарите предприеха секцио.Ако нямаш други здавословни проблеми самата ти и бебето аз до последно  съм за нормалното раждане.Секциото колкото и да е си е операция,а след норманото раждане няма и два часа си на крак.Леко раждане ,ако скоро ти предстои такова newsm10
Здравейте, мамчета.
Малко ще се отклоня от точната формулировка на темата, но ще го направя, защото не открих по-подходяща за да поставя въпроса, който ме вълнува.
Тук коментирате проблемите/или липсата на такива след процедурата, но моля ви, внесете яснота, как във вашия случай се стигна до решението за секцио - вие ли го поискахте, лекаря ли го наложи, наложило се е по спешност или друго?!
Питам това, защото аз самата много се колебая, когато живот и здраве се стигне до раждане, какво да избера.
Не се водя от някакви естетически принципи или съображения, а просто от много години съм с хипертония и се опасявам да не би  натоварването покрай нормалното раждане да увреди сърцето ми.
Така че, моля, споделете. Simple Smile

# 47
Аз не бих родила естествено, ако щете плюйте ме. За бебето също е по добре секцио, не преживява травмата на раждането. Simple Smile
Може да се поспори по този въпрос колко по-добре е за бебето ooooh! Моето беше в неонатология в кувиоз и интубирано, и едно от преположенията на лекарите беше, че се е стресирало от ранното изваждане и съответно има по-трудна адаптация, а друга - че леко го е хванала упойката  ooooh! :tired

# 48
И аз като licorn съм с 6 диоптъра късогледство, питах няколко лекаря, всички бяха за секцио. И не съжалявам. Вярно не си на крак веднага, но няколко дни след раждането вече си добре. Мина всичко ок. Нямам никакви придърпвания и проблеми. А даже бях без избор на екип.

# 49
 MagdaS, моето секцио не беше планирано. Просто на малкото човече не му се излизаше и въпреки напъните ми той си се връщаше  Grinning  Не съжалявам, още на следващия ден бях на крак и изобщо не ме е боляло. Бих казала, че повече ме боля като ме оперираха от апендисит(май така се пише Simple Smile ) а тогава бях с пълна упойка Laughing
Пожелавам ти лека бременност и едно прекрасно здраво бебче накрая  Hug

# 50
Родих на 31 г. със секцио по медицински причини. Късогледство 6 диоптъра. Чувствах се добре след операцията станах първа от леглото, за разлика от младите мами които бяха с мен в стаята. Последствията след операцията бяха, че по незнайно какви причини ми разбутаха кръвното налягане и пулса. Доста неприятно, но с добър кардиолог успях да овладея нещата. Белег почти нямам тънка бяла линия с нищо не съм се мазала. Пожелавам ти късмет.  bouquet

# 51
И аз да се включа в темичката-по медицински причини се наложи,не съм си го избрала сама и не бих избрала никога секцио пред нормално ако не се налага.Иначе не ме е болял изобщо белега,не ми е било изтръпнало и не е бил червен.Но пак операция си е и трябва пазене.

# 52
  • Варна
И аз раждах планово секцио по медицински показания.Аз съм с 5 диоптъра късогледство и очния лекар беше категоричен.Освен това бях и с доста ниска плацента, по предна коремна стена.Бях със спинална упойка, няколко часа след секциото си бях на крак и бебето си беше при мен.

За белега аз съм раждала преди 3 години и вече почти не се вижда.Помня, че в началото имаше изтръпване и беше леко розов, все пак е рязано мястото, но после си се върна чувствителността напълно, а белега се скри доста.Само на места леко си личи и е беличък.Възстанових се бързо след секциото, още в болницата ми казаха да се движа много и така и направих.

# 53
I az da se vklucha ...

Az syshto sym sys sekcio otpredi 4 meseca i polovina. Sled 7 chasa myki, mi napraviha sekcio. Ako pak trqbva da izbiram, nqma da se zamislq - sekcio shte byde.

---------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 03:37 от AnMary

# 54
Много полезна темичка, тъй като мен ме очаква живот и здраве секцио. Понеже и аз съм с 6 диоптъра късогледство и нямам избор, а съм на 21 и имах нужда от мнения за след секцио.  Мненията тук ме заредиха с повече кураж.. Благодаря Ви за темата..  Hug   bouquet

# 55
За бебето също е по добре секцио, не преживява травмата на раждането. Simple Smile
Това изобщо не е вярно и е научно доказано.
Травмата за бебето да е извадено изведнъж със секцио е много по-голяма от това, да се роди по естествен начин, без да се насилва процеса.

Ако трябваше да се ражда със секцио по принцип щяхме да имаме цип сигурно  Mr. Green

# 56
  • Варна
За бебето също е по добре секцио, не преживява травмата на раждането. Simple Smile
Това изобщо не е вярно и е научно доказано.
Травмата за бебето да е извадено изведнъж със секцио е много по-голяма от това, да се роди по естествен начин, без да се насилва процеса.

Ако трябваше да се ражда със секцио по принцип щяхме да имаме цип сигурно  Mr. Green
Съгласана съм.При нормално раждане бебето, когато преминава през родовите пътища, естествено му се "масажира" гръдният кош, което го подготвя за първото вдишване.
При секциото то не знае, не усеща какво ще му се случи.Седи си в коремчето на мама и изведнъж от нищото някой го измъква за секунди в друга среда.Бебето е доста по-стресирано.
Раждала съм секцио, но истината е такава - нормалното раждане е по-малко травмиращо за бебето.
За съжаление аз нямам възможност раждам нормално.

# 57
Здравейте, мина 1 месец след секциото, чувствам се много добре, се едно не са ме оперирали никога. Избягвам да дигам тежко, но като цяло след изписването се оправям сама с двете деца и домакинската работа. Въпроса ми е кога започнахте да водите полов живот след секцио. Лекаря като ме изписваха каза 2 месеца да изчакам, но честно казано имам желание , а и таткото също. вие какво мислите?

# 58
Ние изчакахме около 2 месеца, но не са ми казвали колко трябва да чакам. След месец мисля, че няма проблем, щом се чувстваш добре, но щом като са ти казали да изчакаш, аз бих послушала лекаря си.

# 59
  • Sunshine state
След месец някъде възобновихме половите контакти.Ако се чувстваш добре и имаш желание,може да пробвате. Peace

Общи условия

Активация на акаунт