След секцио - как се чувствате?

• 17 572
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Веднага след като ми свършиха лохиите възобновихме половия живот, обаче моите лохии бяха цели 54 дни Crazy
Чак пък два месеца е много, ако няма някаква друга причина да се изисква това.

# 61
Здравейте, мина 1 месец след секциото, чувствам се много добре, се едно не са ме оперирали никога. Избягвам да дигам тежко, но като цяло след изписването се оправям сама с двете деца и домакинската работа. Въпроса ми е кога започнахте да водите полов живот след секцио. Лекаря като ме изписваха каза 2 месеца да изчакам, но честно казано имам желание , а и таткото също. вие какво мислите?
И след моето секцио ми казаха да изчакам 2 месеца  Peace Бяха ми назначили и контролен преглед тогава newsm78

# 62
благодаря за отговорите, ще изчакам още малко и ще го даваме по-леко без акробатики разни  newsm62

# 63
  • Бургас
Тепърва ми предстои секцио, така че засега нищо не мога да кажа, но ще ми бъде полезно да ви чета.

Някой от вас носил ли е някакви колани след операцията, помагат ли, пречат ли... изобщо ако няма изрични лекарски нареждания, как е най-добре?
Белегът не може ли да се маже с нещо, за да се заличи поне донякъде по-бързо и лесно?

# 64
  • Sunshine state
Тепърва ми предстои секцио, така че засега нищо не мога да кажа, но ще ми бъде полезно да ви чета.

Някой от вас носил ли е някакви колани след операцията, помагат ли, пречат ли... изобщо ако няма изрични лекарски нареждания, как е най-добре?
Белегът не може ли да се маже с нещо, за да се заличи поне донякъде по-бързо и лесно?
Мон,според мен коланите са напълно излишни и аз лично не съм носила.Отделно,че не ги смятам за особено полезни и удобни след операцията.Белегът го пръсках с един спрей "Цикатридина',който е точно за рани по предписание на лекаря ми.Не съм го мазала с нищо друго и в момента почти не се вижда.Много е важно кой ще ти прави секциото и как работи самият лекар.Шевът ми е интердермален,а разрезът съвсем малък. Peace

# 65
Aз пък носих колан...и съм изключително доволна.
Колана беше на Чико..купих го след раждането. Сложих го на 10 ден и го носих 4 месеца.
Корема ми се прибра идеално.
Мазах се месец с един крем със силикон не му помня името. Къде се мазах , къде не чесно казано.
Белега ми е като косъм с дължина 5 -7 см.

# 66
Мон, не съм носила колан, не зная до колко би ти бил удобен. След операцията ходих само с клинове, защото дънките ми дразниха, около операцията ми беше много чувствително. Представям си да се стегна и с колан  Stop Корема ми се прибра за около 2 месеца.
Белега мазах около 2 месеца с Контрактубекс, не знам дали е повлияло или не, започнало е да избледнява леко, но се съмнявам да е от гела.
Както е казала и Pupitka, важно е как ще ти направят секциото  Peace

# 67
  • София
И аз не съм носила колан,въобще не го счетох за нужно.
Честно казано и белега не го мазах с нищо,вече почти не си личи...

# 68

Аз лично съм с две секциа за година и половина, и определено колана доста ми помагаше ( а и още слагам за стягане, чувствам се по-прибрана). Няма да ти прибере корема, въпроса  е естетически, за стягане.... гимнастика, гимнастика и пак гимнастика.( разбира се както са казали момичетата по-горе, след около 2 месеца)
 Мажех с контратубекс и определено линията е много бледа.
Успех на всички момичета!

# 69
  • Варна
Аз пък с нищо не съм си мазала белега, но въпреки това той почти не си личи.Беше мъничък и тънък, сега трябва да се вгледаш, за да го видиш.
Не се мазах, предвид, че ще ми се наложи и пак да раждам секцио един ден и в крайна сметка пак на същото място ще ме режат.
Ама явно си е до кожа, защото наистина почти го няма.
Колан и аз не съм носила за стягане, не мисля, че щеше да ми е удобно.

# 70
И аз не съм носила колан,въобще не го счетох за нужно.
Честно казано и белега не го мазах с нищо,вече почти не си личи...
Мен ме болеше, когато слагах колан. Явно е било рано или самият колан е бил много стегнат.
Белегът с времето се заличава

# 71
  • Sunshine state
Определено на 10-тия ден щеше да бъде болезнено,ако бях сложила колан.Коремът ми се прибра доста бързо и без него,а и не мисля,че изобщо играе някаква роля,освен естетическа може би.

# 72
колан не съм носила,моя лекар твърдеше,че няма нужда,но и без него всичко ми се прибра както трябва Whistling

мазах се със Содермикс и мога да кажа,че свърши някаква работа Peace

а на въпроса "как се чувствате след секцио" бих отговорила - като умряла Crazy въпреки всичко си е до човек - аз не бях на себе си от болки,не можех да се изправя като хората и исках само да лежа,а моята "съквартирантка" в болницата - ходеше като дива коза още на следващия ден,хем на нея и беше второ секцио Crazy

# 73
а моята "съквартирантка" в болницата - ходеше като дива коза още на следващия ден
rotfImbo И аз бях дивата коза в болницата  hahaha Още същата вечер не исках да лягам, че после не мога да стана сама  Mr. Green А на следващия ден обикалях като луда коридорите. Наистина всичко си е до организъм  Peace

# 74
  • Варна
а моята "съквартирантка" в болницата - ходеше като дива коза още на следващия ден
rotfImbo И аз бях дивата коза в болницата  hahaha Още същата вечер не исках да лягам, че после не мога да стана сама  Mr. Green А на следващия ден обикалях като луда коридорите. Наистина всичко си е до организъм  Peace
И аз бях така, само циркулирах из стаята и коридора, бяха ме запомнили персонала вече Laughing
Пък уж казват, че колкото повече се движиш, толкова по- бързо се възстановяваш.

Общи условия

Активация на акаунт