Отговори
# 255
  • Разград
Наистина ли имате спомени от 1-2 годишни?  Thinking
Аз, честно нямам от доста по-голяма възраст. Изобщо не се притеснявам бебе на 1 годинка да се събуди и ние да сме под завивките и какво ще види?  newsm78
Еми, едно голямо нищо.  Peace

# 256
И аз нямам спомен от толкова ранна възраст, а тези, които имам от по-голяма са едни неясни отделни моменти. И аз не мисля, че ще се види кой знае какво, стига да не разпънете някой инвентар с помагала и да изпрактикувате кама сутра от край до край наведнъж  Laughing Нямам представа дали на мен ще ми е некомфортно ако бебето спи в стаята, може и така да е. Ще ходим в другата стая ако се налага  Peace Мисля, че всички ще намерят най-добрия вариант за себе си  Hug

# 257
По принцип бебето (не на 1 месец, разбира се), ако се събуди и види родителите си да правят секс, не може да осъзнае какво се случва, но може да го възприеме като насилие и тогава вече идва психологическият момент. Ние не сме правили секс в стаята при него, имаме си друга стая с легло и то е нашето "секс ложе"  Mr. Green
maia_a, аз също нямам никви спомени от доста по-сериозна възраст... докато сестра ми помни някви подробности от 2-3-годишна  newsm78 Много странно.

# 258
Здравейте! честит празник Simple Smile да се включа и аз,знам че когато е над 7-8-9 месеца не е хубаво да се прави секс пред бебето-психологически,то след това ще покаже чрез игра какво е запечатало в съзнанието си или чрез играчки....ще се прояви,а и може определено да си помисли че нещо лошо се случва,не че и ние няма да правим....но просто трябва да е много потайно Simple Smile поне така смятам аз Simple Smile  newsm53

# 259
Намирала съм начина да правя секс докато живеех с нашите, дядо ми, а с брат ми бяхме в една стая. Брат ми беше достатъчно голям, за да разбере какво се случва ако ни хване. Така че все си мисля, че бебето няма да е толкова затрудняващо...  Rolling Eyes

# 260
мисли ако беше в друга стая...
Сега да попитам някой ако знае как се отучва дете да не си суче пръста да помага със съвети, защото съм се видяла в чудо с моя син. По съвети из форума .....

Не му разваляйте удоволствието на детето. Така се успокоява  Laughing Аз съм жив пример за дете, смукало пръста си до 5 години. Майка ми е пробвала разни методи да ме откаже, но това само ме разтройваше. Имах си ритуал-преди сън лапам пръста и си галя бузата с едно одеяло-то даже и име си имаше  Joy И така  Crazy Това ми един от най-милите спомени от детството хаха. По никакъв начин не ми е навредило това. Зъбите ми са перфектно подредени и здрави, това е едно от нещата, които най-много си харесвам. Майка се притесняваше, че ще ми се сплеска пръста-нищо му няма Laughing
Сега по въпроса за секс в присъствието на спящо  бебе понеже четох, че се вълнувате. Ние не сме се ограничавали. Заспеше ли бебето нищо не ни е пречело. Зорът беше докато заспи  Laughing
Между другото да се отчета. Бебо е вече 1150гр., обърнал се е с главичката надолу, всичко е наред засега Wink

# 261
*_*_lana_*_* браво за големия бебчо, все така да си расте  Hug

# 262
...Ние не сме правили секс в стаята при него, имаме си друга стая с легло и то е нашето "секс ложе"  Mr. Green
...

По този повод...отгледахме каката в 45 кв.м. студио - единственото отделно помещение беше 2 квадрата баня. И не си мислете, че сме правили секс само в банята  Joy Мисълта ми е , че *_*_lana_*_* е права...бебчо заспива и купонът започва  Two Hearts kiss

# 263
Привет мацки! Simple SmileКак са коремчетата ви Laughing  Моят вече е голяяяяям    Blush Не съм писала отдавна но не съм пропуснала нито един пост  чета ви от телефона Peaceедна от майчетата беше писала че детенцето и си смуче пръстчето ако не се лъжа продават в аптеките специално кремче за такива случаи.Скоро, след около две седмици ще ходя да уточняваме дата за секциo предполагам , че ще е около 18-20 декември. Аз съм с постоянна диагноза заради очите. А  с Христо като бях бременна бях  и с преeклампсия  но важното е че сега съм добре.Аз не мога да спя нощем....А за секса не ни е било проблем  BlushИскаш ли начин се намира :luv bed: За сега приятна вечер но вече съм редовнаа Laughing

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 15:39 от aneg

# 264
Здравейте, момичета!
Освежителните ремонтни дейности у нас са в разгара си.
Гледам, че отново покупки коментирате. Ще споделя и моя опит. Имахме анатомична ваничка на стойка. Използвахме я без проблем до след годинката. Само стойката махнахме по-рано, към 8-10 месец, че дъщеря ни беше станала доста буйна.
Чувалче използвахме почти от раждането до към 2,5 години. Отново никакъв проблем. Дъщеря ми се беше научила да лази, ходи, прескача кошарата си с чувала. Беше като Каспърчо. Софи, има и чували с дълъг ръкав.
 За секса и бебе наоколо, честно казано, когато има желание има и начини. Да, няма свещи, музика... Но пак се получава.
Лека нощ!

# 265
  • София
Здравейте, мами! Аз си ви чета редовно - наваксах миналата тема, че покрай изпитите, тя мина и замина неусетно Simple Smile вие не си поплювате, бая сте активнички, но няма лошо  Joy
Писах във групата във ФБ, но да постна и тук: с Бубу ще правим обща поръчка от Германия от този сайт: http://www.babyartikel.de/schnaeppchen - има даоста нещица и то на сносни цени. Доставката до БГ е 15,90 евро без значение от броя и големината на поръчаните артикули. Ако някоя мама си избере нещо ще се радваме да се включи в общата поръчка...(може да ми драснете едно ЛС ако имате въпроси или сте си избрали нещо). Мислим да събираме поръчката до края на септемви да речем. Нещата идват за 6 до 8 работни дни.
И за мамите от София: другата седмица във вторник в мол софия има лекция от 10:00ч. на тема раждане - дишане и позиции, а в сряда в магазин лабиринт има лекция от 11:00ч  на тема раждане:естествено-секцио, мисля да посетя и двете, ако има още желаещи може да се съберем и да отидем заедно, ето ги и програмите за м. Септември:
1.http://www.bebeto.org/index.php - това е в мол софия
2.http://www.moetodete.bg/uchilishte-za-roditeli/Sofia.html - това е в The MALL на цариградско
3.http://www.labirint.bg/index.php?option=com_content&view=art … 95&Itemid=101 - това е в лабиринт
Лека нощ и сладки сънища от мен   bouquet

# 266
*_*_lana_*_*, мерси, успокои ме малко поста ти  Hug, и брат ми така си сучеше пръста до 5-6 годишен, но няма никакви проблеми, нито са му криви зъбите, нито пръста му е изтънял. Но има дечица при които за съжаление ги има тези лоши последствия и се притеснявам със синът ми да не стане така.  aneg, пробвали сме го това от аптеката, ама файда няма, осмуква го и продължава да суче пръста  Tired.
За секса не виждам проблем бебето като заспи, нито ще види, нито пък ще разбере нещо и да се събуди, това не може да е причина да си отделя бебето да спи самичко, мисля че чак след втората му годинка бих го отделила в друга стая, до тогава винаги има нужда от мен, я водичка да му дам, я да го завия, такива работи...но това си е мое мнение де и го споделям просто, това че имам едно дете не значи че съм много компетентна, нямам такова самочувствие.  Simple Smile
Чувалче на мен ми трябва чак като започне да рита и да се отгъва самичко, първите няколко месеца не виждам смисъл от чувал, достатъчно е едно шалте или одеало, така го завивам до където си искам, ако е по хладно от обикновено го завивам до раменцата включително и ръчичките, ако пък сме стоплили повечко го завивам само до кръстчето и така действам според това на него как му е добре, а ако е чувал единственото което мога да направя е да го разкопчея или закопчея до някъде, така стоят нещата според мен.
Лека нощ момичета!  Simple Smile

# 267
Добро утро, мами Hug

От 5:00 ч. не мога да спя и съм го ударила на разглеждане  Mr. Green
Искам да споделя какво открих /може и някои от вас да го знаят де/:

http://www.babyartikel.de/produkt/trittbretter_und_zubehoer/hoco … p_rider_anthrazit

Това е за мамите с с малки дечица до 5-6 годинки. Много е сладко и според мен и полезно в някои случаи Simple Smile Като знам нашата кака как не обича да ходи много пеша...

# 268
Моят мъж вече планира физическата активност и разходките в планината на детето, понеже снощи ме пита докъде е стигнало развитието на дробовете и аз му казах, че ще се развиват в следващите 9 години  Laughing и той реши, че е важно.

# 269
Моят мъж вече планира физическата активност и разходките в планината на детето, понеже снощи ме пита докъде е стигнало развитието на дробовете и аз му казах, че ще се развиват в следващите 9 години  Laughing и той реши, че е важно.

Тези планове са чудесни, пожелавам ви да имате и времето и възможността да ги осъществите с малкото съкровище.  Hug Ние направихме грешката да разглезим кака с возенето по колите  Embarassed И въпреки спортуването, което се опитваме да и осигурим, нежеланието за ходене пеша на по-дълги разтояния си остана  Sad

Общи условия

Активация на акаунт