ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 743
  • 382
  •   1
Отговори
# 120
Нещо не ги намирам цените им, но и аз знам за над 2000 лв. Thinking

Иначе ползвам например само сухи дезодоранти, като гледам да нямат почти никакъв аромат.
Сега се мажа против стрии с кокосово масло, на него или съм му свикнала или не мирише много. Thinking
Иначе като цяло не съм ползвала козметика за тяло.
Шампоаните гледам да са пак с много лек аромат, сапуните също.
Разбира се, става ми кофти и от препарати за миене на чинии Mr. Green, но няма отърване. Laughing
По-леко понасям примерно ябълков аромат, а по-трудно цитрусови миризми - изкуствени, плодовете ям без проблем.
Марки не мога да кажа, защото така или иначе купувам рядко. Гледам да са без парабени, да са поне на естествена основа, ако не си е естествено масло някакво, както и да не произлизат от и да не са тествани върху животни.

# 121
Мойто положение е сходно на твоето с тази разлика, че аз просто не понасям миризмата на масовата козметика. Това поне от няколко години. Дразнят ме и всякакви препарати. Напоследък и праха за пране ми е ужасно неприятен. Проблема на това реших със сушилнята. От там излизат без грам аромат  Heart Eyes

# 122
А, да, прах за пране, омекотител  Crazy
Като се замисля, сигурно изглеждам голяма мръсница в хорските очи, дрехите ми никога на нищо не миришат.

# 123
Бих била щастлива ако повече хора около мен не миришеха на нищо  Crazy

# 124
Бих била щастлива ако повече хора около мен не миришеха на нищо  Crazy
smile3521

# 125
Аз пак да си запея моята песен за маслата.
В аптеката проверих бадемовото масло на Икаров. В състава му влиза и масло от розмарин, което е етерично масло, а етеричните масла не са подходящи за употреба при деца поне до 2 - годишна възраст. Прецених, че няма да го взема.
За маслото от пшеничен зародиш прочетох, че може да се използва, но с повишено внимание и след определена възраст, заради възможна реакция към глутен, а е и "тежко" масло.
За бебето реших да започна с био масло от сладък бадем, тъй като е базово масло, попива добре и няма изразен аромат. Ползвам го и за себе си през бременността в комбинация с кокосово масло и ми действа добре.

# 126
пп. Да добавя относно Св. Лазар - знам, че отскоро работят и по ЗК.

# 127
И аз от познати разбрах, че съвсем отскоро "Св. Лазар" работи със Здравна каса - по техни думи новата тарифа е около 1500 лева.

# 128
  • Варна
Цък и аз тук, форумът е необятен, никога не знаеш от кой край ще цъфне готина темичка!   bouquet
Нещо сериозно ме тресна напоследък - и взех да се интересувам сериозно от Еко и Био и Органични храни, козметика и пр., та ето и хубава темичка Simple Smile Hug

# 129
  • Варна
Здравейте! Моят въпрос сигурно вече е бил дискутиран, но тъй като не мога да прочета всичко назад, искам да ви попитам какво мислите за добавките и витамините по време на бременност. Аз съм  категорично против синтетичните витамини, които са доказано вредни и почти неефективни, да не говорим за съдържащите се в тях "помощни средства" и пр., които са някакви отровни химии, съпътстващи самата добавка. Аз лично залагам на пълноценната вегетарианска храна. И все пак, открили ли сте някакви "натурални" добавки за бременни, особенно на фолиевата киселина и желязото, има ли изобщо такива?

# 130
И все пак, открили ли сте някакви "натурални" добавки за бременни, особенно на фолиевата киселина и желязото, има ли изобщо такива?

Perfect prenatal http://www.iherb.com/New-Chapter-Organics-Perfect-Prenatal-192-Tablets/23319?at=0 , Iherb доставят и до Бг  Peace . Аз съм върл противник на всякакви хапове и витамини и подобни, с първата бременност не пих абсолютно нищо, сега с втората, по препоръка на акушерката ми, си взех тези ( започнах ги някъде около 7-ия месец чак) и съм много доволна, с 2 ръце препоръчвам  Peace .

# 131
Clairette - Току- що забелязах, че си имате още един малък мъж!
Да сте живи и здрави, много радост
 и щастливи мигове  smile3525 newsm51 smile3525

# 132
Clairette честито и от мен!Да ви е жив и здрав малкия юнак!

# 133
  • сф
съвсем скоро ми предстои първо раждане, живот и здраве. ориентирала съм се към недирижирано естествено раждане, но ми липсва информация по един въпрос:
знам, че в някои болници се практикува слагането на тежест (около 2 кг) в/у корема на майката веднага след раждането. това се правело с цел по-бързо прибиране на матката и изчистването й. според моето разбиране, матката не се прибира и чисти механично от външна тежест, а от контракции и в този смисъл най-адекватно средство за прибирането и свиването, ми се струва кърменето. това обаче са си само мои заключения и ако е възможно, бих желала да получа съвет от вас - правилно ли е, или не поставянето на тежест на корема на жената след раждането?

благодаря предварително!

# 134
Това за пръв път го чувам, обсъждали сме много болници в курса за бременни, но за никъде не са ни споменали подобно чудо ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт