ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 739
  • 382
  •   1
Отговори
# 105
Приемате ли нови попълнения?  bouquet

# 106
Здравейте момичета, много съм щастлива, че има и такава тема, алтернатива на по-голяма част от форумите за бременни Simple Smile. Почти изчетох първата част на темата, от където се снабдих с ценна информация, сайтове, заглавия и започвам да ги чета. Като цяло съм ЗА всичко естествено доколкото днешният начин на живот ни го позволява Simple Smile...
Вече съм към 11-12 г.с. и е редно да започна ЖК, но все още не знам към кой доктор да се насоча. Чудя се дали изобщо съществуват такива лекари, които да ти обърнат необходимото внимание, да не предписват на конвейер хормонални хапове и да са привърженици на естествените процеси в организма....  Все пак за първи път съм бременна и много неща не са ми ясни..... На няколко пъти ми се наложи да посетя гинеколог във връзка с бременността си, направо се почувствах виновна, че задавам въпроси...Четох в други теми форуми за препоръки за добър лекар, който да води ЖК, но не знам дали възгледите на тези жени съвпадат с моите. Надявам се вие да ми помогнете в избора Simple Smile

Благодаря ви предварително:)

# 107
Хм, аз не мисля, че някой изписва хормонални препарати без да има за какво.  Thinking На мен ми казаха да си взема само нош-па и да взимам от него при болки, но не съм имала проблеми и не съм го пила, седи си неотворено. Питах за витамини, щото ме бяха наплашили многознаещи пирятелки, че на вегетарианките им липсвали витамини Mr. Green, тя ми каза "ще видим дали има нужда", на първите изследвания не се оказа да имам такава нужда и съответно и витамини не пия. Сега ще видим на вторите Rolling Eyes Обаче пък имах бактерии и ми предписаха антибиотик, та си го изпих Rolling Eyes Внимание особено досега не ми обръщат Joy, обаче аз съм малко бременна-темерут, на мен ми стига да ми кажат, че е добре бебето и не виждат проблем при мен, та не разпитвам много-много Blush. Сигурно трябва, ама какво да питам - не знам, и на мен ми е първо бебе  Laughing Това на обикновените прегледи, на първата ФМ си ме държаха 45 минути и го огледаха както трябва. Та това е моят опит досега с ЖК, ако ти допада, пиши ми ЛС и ще ти дам още малко информация и номера на докторката  Grinning

# 108
Здравей Еовин , имах зацапване в 9-10 г.с. и когато отидох на гинеколог - каза ми, че имам минимално отлепване на хориона и че смята, че зацапването е от контракциите -  предписа ми утрогестан и нош-па. Прочетох в няколко други форума, че докторите изписват масово тези 2 продукта. В листовката на хормоналните хапчета пишеше изрично, че трябва да се дават при доказана нужда от тях - т.е. при направени необходимите изследвания. Но-шпа започнах да пия за всеки случай - говорих с моя хомеопат, който каза,че е ОК. Но мисля си, че за да ти изпишат утрогестан (т.е. хормонален препарат) е нужно да ти се направят необходимите изследвания, за да видят какви са нивата на хормоните ти най-малкото. Поне такива са моите разсъждения....

# 109
По мои наблюдения за жалост наистина масово се изписват тези, а и не само, препарати. На мен също още от 4 г.с. ми ги изписаха, заедно с още няколко лекарства. Честно казано според мен често се манипулира страха на бременната за детенцето й за користни цели и се изписват препарати, повече поради обвързаност с фармацевтична компания, отколкото от реална нужда за майката.
Garden of Eden, наистина е добре, според мен да се ориентираш към лекар, който е привърженик на минималната намеса само при необходимост. В кой град си ти?

# 110
Starlight', точно такъв лекар се опитам да си намеря Simple Smile. Иначе живея в София.

# 111
Starlight', точно такъв лекар се опитам да си намеря Simple Smile. Иначе живея в София.
Успех Peace Аз бих могла да дам инфо за Варна - моя близка имаше късмета да бъде при такава лекарка Peace

# 112
Е, признавам, аз бих се стреснала от отлепване на нещо си и бих пила каквото са ми дали. Blush

# 113
Някой по-напред беше споменал козметиката. Аз си взех масло от жожоба и капнах вътре такова от портокал, С това си мажа корема и е много приятно. За лицето позлвам шея и лавандула. Бебето не съм решила с какво ще го мажа ако се наложи, но сигурно ще е с мойте помади Simple Smile

От кога се каня и аз с тези малинови листа и още не съм започнала. Трябва да ги поръчвам от някъде, тук не съм виждала да се продават свободно.

Някой прави ли си масаж  на перинеума, нещо ми изглежда странно на мен  Thinking

# 114
На мен ми е раничко, но мисля да пробвам по-нататък.
Доколкото помня, май ни споменаха последните два месеца да правим масаж на перинеума Thinking

# 115
Не помня от кога го препоръчват всъщност, но си и мисля, че няма да го правя правилно. Друго нещо, което допълнително ме кара да не се занимавам е, че с първото раждане нямам епизотомия или разкъсвания и с второто въпреки форцпса, който използваха пак не се стигна до такъв изход. Та и сега си мисля, че няма да има проблем  Praynig

Някой мислил ли е за ароматерпания по време на раждането? Чудя се какви масла да си взема и на кой етап е удачно да се започне.

# 116
А, тук им е само до ароматерапия Mr. Green
И да мисля, и да не, не го виждам как ще стане. Освен може би в Св. Лазар в гъзарската нова стая.

# 117
О, Еовин аз имах предвид по-скоро в къщи преди да се тръгне към болницата. Представям си физиономията на докторите като те видят с маслата  Mr. Green То и тук нямаме право, освен ако не си извикаме специален ароматерапевт да присъства. Това ме подсеща, че преди 6 години когато раждах за първи път, минахме с болничната количка през една затъмнена стая със запалени свещи и миришеше невероятно. Тогава се чудех що за чудо е това  Laughing

За Свети Лазар само хубави неща съм чувала, може пък и да нямат против  Wink
(сега ми стана любопитно каква ще е пък тази гъзарска стая  Mr. Green)

# 118
А, тя за нормалните държави е проста стая за раждане, но тук понеже няма такова чудо другаде, затова и викам "гъзарска".  Laughing Не съм ходила на отворени врати, но доколкото разбрах, я водят за активно раждане и има топка, място за разхождане и т.н. Накрая те водят в обикновената родилна на леглото.
Иначе аз лично не мога да си прилагам ароматерапия, имам алергия към почти всякакви аромати, задушавам се Crazy, което не е препоръчително насред раждането. Laughing

# 119
Бях да попрочета за тази болница, чак ми се заражда там  Grinning Но по спомени мисля, че беше бая скъпичко. Малко над 2000лв или се бъркам с друга?

Каква козметика ползваш с тези алергии?

Общи условия

Активация на акаунт