ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 733
  • 382
  •   1
Отговори
# 90
    Шушу, ползвала съм зехтин за моите бебета .  Simple Smile Peace

# 91
С две ръце за неползването на козметика при бебета. Използвала съм общо около 5 пъти крем за подсичане на Веледа и това е.
Клер, това със сухите участъци и ние го минахме, та не е само при такива родени по-късно  Wink

# 92
Благодаря на всички отговорили.  Simple Smile
Като цяло в семейството ни употребата на масова козметика е сведена до необходимия минимум.
За бебето, както вече писах, искам да имам масло, с което да му правя масаж като част закаляването, не толкова заради суха кожа или друг подобен проблем. Според мен по - скоро употребата на всякаква козметика (в която основни съставки са течен парафин или титаниев диоксид, дори и в най - скъпата и силно рекламирана) би довела до възникването на проблеми, отколкото неползването на такава  Peace
Сега остава да си набавя слинг и да се начудя за многократните пелени, че не остана време Simple Smile

# 93
Привет Simple Smile
По въпроса на Шушу, на родителския курс сестрата препоръча ако бебето се маже с олио, то да е от гроздови семена, защото е много леко, бързо попива и няма аромат. До момента не съм си мазала бебето с нищо. Освен, че не съм видяла нужда, малко се притеснявам, че става хлъзгаво.

А и ако се налага ползване на пудра, препоръча да се ползва царевично нишесте. И това не съм пробвала.

Само за подсичане съм ползвала и помага зехтин с киснат вътре жълт кантарион.

# 94
За подсичане, тоест против  Wink може и хума. Но при всякакви видове пудренията трябва много да се внимава бебето да не вдиша "прахоляка"  Peace

# 95
Още нямам опит с бебета, но майка ми и сестра ми са ползвали за мазане на бебета зехтин (студенопресован и изварен на водна баня). В книжката, която имам за бебета, "Бебето - ръководство за употреба", пише за мазането да се използва зехтин или шафран.
Аз обаче си взех бадемово масло и мисля с него да опитам. В мокрите кърпички на Hipp също има бадемово масло и в много козметики.
Ако не понесе бадемовото масло, ще мина на зехтин. Зехтинът ми мирише и затова няма да започвам с него. А пък шафранът се продава в пластмасови бутилки, което не ми харесва.
За мен почти всяко масло ще стане, стига да не е обработвано с химикали. Вече ароматът и попиваемата способност са различни.

# 96
  • София
Бадемовото масло може да доведе до алергия...внимавай с него.

# 97
Още нямам опит с бебета, но майка ми и сестра ми са ползвали за мазане на бебета зехтин (студенопресован и изварен на водна баня). В книжката, която имам за бебета, "Бебето - ръководство за употреба", пише за мазането да се използва зехтин или шафран.
Аз обаче си взех бадемово масло и мисля с него да опитам. В мокрите кърпички на Hipp също има бадемово масло и в много козметики.
Ако не понесе бадемовото масло, ще мина на зехтин. Зехтинът ми мирише и затова няма да започвам с него. А пък шафранът се продава в пластмасови бутилки, което не ми харесва.
За мен почти всяко масло ще стане, стига да не е обработвано с химикали. Вече ароматът и попиваемата способност са различни.
За шафран или за шарлан става въпрос?

# 98
За шафран или за шарлан става въпрос?
в книгата пише шафран, но аз си мислих за шарлан (от слънчоглед) - объркана работа.....

# 99
Искам да препоръчам курса на студио Янтра за "Носещи живот" - съчетава много полезни неща за пренаталното възпитание, естественото раждане, плюс йога упражнения за добра физическа форма, балансираност, релаксация...Не очаквах да е чак толкова добре направен  Heart Eyes Има инфо в интернет.

# 100
Ето още нещо интересно - ходя на пренатално пеене, въпреки че не съм особено музикална. Просто не искам детето да е като мен  Joy Всъщност се оказа страшно зареждащо, просто невероятно
http://pranaana.blogspot.com/2012/09/blog-post.html#!/2012/09/blog-post.html

# 101
Здравейте, момичета!
Следя темичката от началото на бременността си , но просто не обичам
да пиша  Embarassed
Научих много полезни неща, за което благодаря на всички споделили своя опит  Hug

Имам следното питане - как точно се прави чаят от малинови листа- количество листа,
в колко вода - ври или се кисне и съответно колко време  Rolling Eyes
По мои си причини и страхове не се решавах да го почна по-рано,  още от лятото
си приготвих листата и смятам да го почвам !

# 102
  • София
Имам следното питане - как точно се прави чаят от малинови листа- количество листа,
в колко вода - ври или се кисне и съответно колко време  Rolling Eyes

Прави се запарка от две суп. лъжици билка в 1 л вода за 4 часа, след което се прецежда и пие.

# 103
Еndira , благодаря за бързият отговор Hug
А има ли значение кога се пие - преди или след хранене и по какво количество за един прием ?

# 104
  • София
Знам, че се започва с 1 чаша и последния месец се пият  по 3-4 чаши, колкото ти е приятно. Мисля че на гладно се пие, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт