ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 719
  • 382
  •   1
Отговори
# 60
desi82,какви чистота,спокойствие и топла светлина лъхат от поста ти!  Heart Eyes

Доста съм се изказвала за слинга по други теми,извинявам се,ако за някой ще звуча като повторение....
   Само веднъж ми се случи да изляза с малко бебе (2 месеца) в слинг ,без количка и без кола....Беше ми много неудобно. Чаках на опашка в детска поликлиника .Не можех нито да си съблека якето,нито да съблека бебето ,защото милото беше качено в/у мен ,а за да извърша нещо имах нужда поне за секундичка да не е.....
   Е!В детската поликлиника нямаше нито един повивалник или нещо друго,което да използваш за целта!(подобна е ситуацията на страшно много места в София). И тогава съжалих,че съм без количка,която можеше да ми свърши перфектна работа.
   Със бебе в слинг не можеш нито до тоалетна да отидеш,нито да свършиш нещо друго по себе си....За мен е неудобно.

Да...И аз имах притеснения относно изкривяванията. Изплзвах слинг по-често след навършването на 1 годинка (и сега нося 2-годишното си детенце,когато ми се налага) ...Преди това по-рядко и само за кратки дистанции.

Моите бебета не обичаха слинг през първите си месеци. Прекалено ги свиваше,а и двете обичаха да си държат главичката леко вирната Simple Smile
   Така че аз изобщо не успях да се огранича само със слинг . И ни най-малко не съжалявам,че имах и количка. Simple Smile

# 61
Здравей, Деси,

Няма ли опасност с тези слингове да се получи някакво изкривяване? newsm78
Според мен зависи доста от състоянието на майката, в някои случаи си има изкривяване и преди да започне да носи в слинг. Тогава ще се влоши допълнително състоянието и. Знам също  така, че има упражнения, които е добре да се правят по време на бременността, за да се подготви мускулатурата за бъдещото натоварване. Така се спестяват доста ненужни болки. За съжаление още не съм стигнала до събиране на точните упражнения, като го направя, мога да ги пиша тук. Надявам се да са полезни за тези, които планират да носят така.

Иначе има държави, където количка въобще не се ползва. Сещам се за Непал например. Там на повечето места теренът е доста неравен, така че количката би била недвижимо имущество.  Simple Smile Бебетата и малките деца се разнасяха вързани с шал за гърба на майката. Вярно е все пак, и че там ежедневието им изисква доста повече физически труд, та са в значително по-добра физическа форма.   Rolling Eyes

# 62
  • София
Със бебе в слинг не можеш нито до тоалетна да отидеш,нито да свършиш нещо друго по себе си....

Аз мога  Mr. Green С второто си дете почти не съм ползвала количка, мога да минавам навсякъде, когато бебето е в слинга. За развитието, смея да твърдя, че то се развива доста по-бързо и по-добре от брат си, и е едно спокойно слънчево човече. Определено смятам, че близостта му до мама през всичкото това време си е казало думата.

# 63
  Браво,endira  Grinning

Цитат
За развитието, смея да твърдя, че то се развива доста по-бързо и по-добре от брат си, и е едно спокойно слънчево човече.
   Мога да кажа почти същото за своето второ....  Simple Smile Макар и да е леко ощетено откъм вниманието,заради батко си,естеството на който изисква много повече такова....

Много са факторите,които влияят в/у развитието  на детето. Химии и преплитания всякакви! И нищо чудно в един момент да стигнеш до извод,че.... На някои бебета нито количка,нито друго им пречи. На други нито слинг,нито най-превързаното родителство помагат....
   Леко иронично,но не без доза истина.  Peace

# 64
  • сф
аз също съм се "заканила' дори да се опитам количка да не купувам, пък ще видим.
ada_smiles, ще съм благодарна да постнеш упражнения Simple Smile

# 65
  • София
Много са факторите,които влияят в/у развитието  на детето. Химии и преплитания всякакви! И нищо чудно в един момент да стигнеш до извод,че.... На някои бебета нито количка,нито друго им пречи. На други нито слинг,нито най-превързаното родителство помагат....

С това съм абсолютно съгласна. Просто сега, като погледна назад, смятам че на голямото ми момче щеше да му се отрази чудесно носенето в слинг. А и моят живот щеше да е по-лесен, определено  Wink

# 66

С това съм абсолютно съгласна. Просто сега, като погледна назад, смятам че на голямото ми момче щеше да му се отрази чудесно носенето в слинг. А и моят живот щеше да е по-лесен, определено  Wink
     Hug

# 67
Аз също съм "ЗА" слинг и подобията на слинг. Не мисля да взимаме количка, докато не се наложи и се надявам да не се налага. Обаче за през лятото май ще трябва такава newsm78. Хората около мен само се опитват да ме разубедят, че няма да ми е удобно, как ще тежи, къде ще си нося принадлежностите, детето няма да стои на едно място и т.н. .
Същата работа и с пелените за многократна употреба.....

# 68
"desi82,какви чистота,спокойствие и топла светлина лъхат от поста ти!  "

Селма, много си мила! Благодаря ти! Grinning
Момичета, благодаря ви, че ми отговорихте на въпроса за слинга. Аз мисля, че съм взела правилното решение като купихме количка, защото аз съм висока и имам склонност като се уморя да се прегърбвам леко и не изглежда добре. В количката бебчо се чувства много добре и винаги спинка като се разхождаме, освен това има и багажник, в който слагам други необходими нещица. Няколко пъти го пробвахме на кенгуро, но въобще не му хареса и се разплака. Явно всяко дете си има различни нужди. Simple Smile
Леко бременеене, момичета! Hug

# 69
Деси82, от къде си купува6е кокосовото масло? На мен ми е много трудно да си намирам 100% натурални продукти тук в Германия:(
Моми4ета някоя от вас да се е подготвяла за хипно раждане? Аз на там съм се ориетирала, но ми се иска да събера пове4е инфо.

# 70
Деси82, от къде си купува6е кокосовото масло? На мен ми е много трудно да си намирам 100% натурални продукти тук в Германия:(
Моми4ета някоя от вас да се е подготвяла за хипно раждане? Аз на там съм се ориетирала, но ми се иска да събера пове4е инфо.
Не съм Деси, но аз обикновено поръчвам от http://www.iherb.com/ или купувам от био магазин в София. Щом си в Германия нямаш ли някъде наоколо Reformhaus? Там има доста натурални неща.

# 71
Siiu, мога да ти пратя записите на Хипнобейбис, ако искаш, и също на подобна тематика е книгата Mind over labor  Peace

# 72

Ada, много ти благодаря, разликата между цените на реформхаус и сайта който си дала са доста големи, та най-вероятно 6те поръ4ам от сайта,но утре 6те поразгледам какео имат в реформхаус Wink
Клер, за хипнобейбис 6те съм ти много благодарна, мейл ли да ти пратя? Книгата и нея 6те я погледна Wink

# 73
Ada, много ти благодаря, разликата между цените на реформхаус и сайта който си дала са доста големи, та най-вероятно 6те поръ4ам от сайта,но утре 6те поразгледам какео имат в реформхаус Wink
Клер, за хипнобейбис 6те съм ти много благодарна, мейл ли да ти пратя? Книгата и нея 6те я погледна Wink
Радвам се, че съм била полезна.
Имай предвид само, че сайтът е американски, т.е. извън ЕС.  Провери какви такси се налагат в такъв случай - в България примерно над 30лв се облагат допълнително с ДДС - 20% + пощенска такса, отделно има разкарване по митници. Мисля, че в Германия поне разкарването по митници е спестено и такси се плащат директно в пощата, но все пак е добре да провериш условията. Примерно на мен ми излиза по-евтино да си направя 2 поръчки и да платя 2 пъти доставка, но да остана под 30лв, отколкото да направя една по-голяма поръчка...

# 74

мейл ли да ти пратя?

Най-добре скайп  Peace

Общи условия

Активация на акаунт