Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 284
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 75
честно казано това,което пишете ме ужаси.Така или иначе там ми е лекаря и там ще раждам и заради него и заради апаратура и специалисти. все си мислех,че нещатаса се променили. първо раждане ми е и всяка неизвестност ме плаши. на деня на отворени врати казаха нищо да не носим,освен памперси и термометър.мислех,че всичко се прави,кактое редно и че ти обясняват кога и как да храниш,да къпеш и т.н. липсатана свиждане също ми севижда страшна,при кого оставяш бебето,докато си навън. абе изобщо съм объркана.ако платиш на някой,ще ми обърне ли внимание.
Спокойно не е толкова страшно.
Казали ти са да не си носиш нищо, защото по принцип всичко дават от там. Но дрехите и шишетата са много ниско качество. След като ни свалиха в стаята въпросът на акушерката беше:"носиш ли си дрешки?" Акушерките са добри и хубави, както  педиатрите. Ако питаш обясняват и съм доволна. За свиждането - не е проблем когато и да дойдеше мъжът ми излизах. Бебето го оставях под наблюдение на съквартирантката.

# 76
Казали ти са да не си носиш нищо, защото по принцип всичко дават от там. Но дрехите и шишетата са много ниско качество. След като ни свалиха в стаята въпросът на акушерката беше:"носиш ли си дрешки?" Акушерките са добри и хубави, както  педиатрите. Ако питаш обясняват и съм доволна. За свиждането - не е проблем когато и да дойдеше мъжът ми излизах. Бебето го оставях под наблюдение на съквартирантката.
[/quote]

Абсолютно съм съгласна със mimka_8. аз също за първи път раждах и си мислех че няма да се оправя,но не беше така.обесняват ти всичко, за поза на кърмене,хранене,как да сменяш памперса,те ги къпят всяка сутрин само с вода ако си носиш нещо за къпене ще ти го изкъпят със сапунче душ гелче ит.н.Каквото и да попиташ ти дават пълен отговор. много са отзивчиви.няма смисъл от притеснения:)

# 77

Абсолютно съм съгласна със mimka_8. аз също за първи път раждах и си мислех че няма да се оправя,но не беше така.обесняват ти всичко, за поза на кърмене,хранене,как да сменяш памперса,те ги къпят всяка сутрин само с вода ако си носиш нещо за къпене ще ти го изкъпят със сапунче душ гелче ит.н.Каквото и да попиташ ти дават пълен отговор. много са отзивчиви.няма смисъл от притеснения:)
[/quote]

# 78
  • до едно тепе
Абе чак да са ти обяснили поза за кърмене не ми се вярва. Ама знам ли може да са се променили нещата за почти 11 месеца newsm78
Никой не ме попита как смятам да си храня бебето и как се справям с кърменето.Масово се дохранва,макар че няма нужда.Минават на 3 часа и питат искаш ли да дохранваш,а всъщност ти дават цялата доза за храненето.Никой не те стимулира да си накърмиш бебето.Куклата дето беше в моята стая не се сети да го сложи на гърда(абе тя и с шишето не се сещаше да го храни ooooh!)
Иначе да мият ги на чешмата,но ние се прибрахме със зачервени и подсечени гънки на вратлето и кървящ пъп.Добре че личната дойде след 2 часа да ми каже какво да го правя,че вече бях изтрещяла яко.
А и ако докторите преценят ги омазняват-аз като бях ползваха олиото на Хип.
Детските акушерки са мили,но това не им попречи да забравят да накапят капките на малкия единия ден.По точно тази,която трябвало да дойде да ги капне май беше отишла другаде Thinking Имаше само един звяр дето ръзкарвави на малчо пъпа,но накрая излезе че тя единствено го е почистила както трябва. Е възпали се и се наложи да го капем с разни илачи дето ми струваха 20 лева и обикаляне по аптеките да ги търся Rolling Eyes
А за шишетата бях писала още в миналата тема-мият се на чешмата Peace
Ама споко издържа се 3 дена.Общо взето веселбата почва като се приберете вкъщи Mr. Green
А да упойката.Не съм ползвала-нямаше време. Приеха ме с 4см разкритие и окситоцина ми докара толкова бързо разкритие,че ако не знаех как протича раждането(на теория) щях да си родя сама в предродилна зала.Но за епидуралната знам че трябва да я заявиш предварително,но как да я заявиш като не се знае кога ще родиш ми е интересно.Казаха че се слага,ако има анестезиолог. По принцип по-често се случва при епидуралната да се премине към спешно секцио,но ако не траете на болка предполагам си заслужава да се опита Peace

# 79
Моля ви, стига всявайте смут в раждащита във ВМИ! Ако знаеш какво искаш -ще получиш каквото искаш, ако не знаеш какво искаш- то за какво се борите всъщност!? Там ще получите най-добрата и компетентна грижа за вашето дете! Толкова! Всеки има право на избор!

# 80
PinotNoir все пак за това е темата, за да могат родилите там да споделят впечатления, ДОБРИ или ЛОШИ.  Нека да не нападаме хората за това че са изказали мнение.

# 81
  • до едно тепе
PinotNoir целта ми изобщо не е да всявам смут.Всичко което съм написала е самата истина.Не споря,че там са добри специалистите-иначе нямаше да ида да родя там.Ходила съм на курс за бременни и бях запозната с всичките 6 родилни отделения в П-в.И ако не бях ходила на курса и не бях се подготвила за кърменето сега детето ми нямаше да е почти 11 месечно кърмаче,опитало АМ еднократно(заради спад в кърмата вследствие на запушване).Просто никой не ме попита ще кърмя или не и имам ли някакви трудности.Аз помолих на третия ден да види акушерката дали не са ми много твърди гърдите.
Предишния си пост го написах,за да знаят момичетата и да питат когато нещо ги притеснява и да не очакват там да са като на хотел.Болница е все пак Peace

# 82
PinotNoir съгласна съм с теб. Трябва да питаш за да ти обяснят. Първия първият път раждах там и нищо не питах и после въпросите бяха към педито. А сега вече си знаех урока и независимо че съм минала по този път пак си питах за мое спокойствие.

# 83
Чета темата от самото начало и реших и аз да споделя моя опит от раждането в болницата, което беше на 25.11!
Специалистите наистина са там, но условията не са на ниво.
Родих много бързо и лесно -е на мен ми е трета рожба, но и второто там раждах и нещата бяха по добри -като отношение към родилките -а сега всичко ми се стори един кошмар!
След преместването ми от родилно в стаята се започна -нямаше парно и топла вода -и така от събота до четвъртък -имало авария, ставах треперих и кърмих -като никой не дойде да каже кога да засуче първия път -ревеше малката и аз и дадох гърда на 6 час -правилно -неправилно, нямаше кого да питам! На другата сутрин -само питаха засука ли, е тя засука ама нямаше кърма и малката взе да спада в теглото и чак на третия ден след теглене се оказа че драстично спада в теглото и ми казаха да дохранвам -а предния ден се молих за дохранване, но те по добре знаели, не било назначено за нас -нали съм кърмела!
Да не говоря, че от студа се бях сковала и на третата вечер ревах, като си мислех, че съм с бъбречна криза -тъй като цялата дясна страна ме болеше, втрисаше ме и дигнах температура -ходих превита от болка, но си премълчах, защото чаках изписване на другия ден, и сега в къщи за два дни се възстанових!
Много ме дразнеше че от 6 часа сутринта -та до 21 вечерта -в стаята все влизаше някой през половин час -то не бяха чистачките, студентките, лекарите, млекарката, кухнята, термометрите -дори от 14 до 16 часа нямаше почивка, запиш и някой ще те събуди, а през нощта ставаш с бебо за да не плаче и да не пречиш на съквартирантката си, вип стаите и те бяха по две -защото имаше много родилки!
А пък за студентките да не говоря -те правеха тоалет сутринта на бебетата, и така ги беше страх че на третия ден ни се възпали пъпчето -че не се почистваше добре!
Ако искате спокойствие и да си починете от раждането по добре да си платих за тишината във вип стаята -но да сте сама!
А да не забравя -детенцето на моята съквартирантка беше в кувьоз -и тя все ходеше да пита -защо е там и кога ще и го дадат -е нямаше кой да и отговори, да не говоря, че я гонеха, че не можела да влиза там, и една сутрин като отиде да си види рожбата не я видя в кувьоза и като ревна в коридора -та я успокояваха, че било на нагревки!
А за показване на стойки за кърмене и тем подобни ???????????
Като го донесоха бебчето на съквартирантката и тя попита как да направи така, че бебчето да засуче -че е било на шише и сега не иска -една акушерка така дръпна зърното за показ -че мамата щеше да се откаже от кърмене, че я заболяло! Имаше и човечност -но нямаш ли подготовка -като предно раждане или курсовете за бременни -просто няма кой да те ориентира -или не поне там!

# 84
Аз родих на 20ти септември във ВМИ и съм си доволна...Много искам да си похваля докторката на която попаднах на случаен принцип казва се др. Чалова, млада докторка е много е мила и обръща страшно внимание на пациентите си, беше почти през цялото време на раждането и ми обясняваше подробно кое как и защо прави, а като ме приемаше ме гледа почти 10 минути на ехограф за да знае как да води раждането и ми обясняваше подробно, а след изписването ме прегледа 2 пъти на ехограф, защото имах предния път задържана плацента и искахме да сме сигурни че този път всичко ще е наред Simple Smile За престоя в боницата немога да се оплача болница като болница, условията като за държавна болница са повече от добри, тъй като на повечето места няма самостоятелен санитарен възел Simple Smile Вярно имаше една детска сестра дето забрави единия ден да му сложи капки в оченцето нищо че си ги имаше назначени ама като си се прибрахме в нас аз си му слагах и си му мина Simple Smile На мен ми слезе кърмата чак след като ме изписаха и през това време си му давах да си дояжда с АМ (а и беше голям зор да го накарам да засуче като хората ама накрая успя след като една акушерка ме посъветва какво да правя) не мисля че е чак такава драма че детето се дохранва, лично аз го предпочитам пред това да стои гладно. Но наистина ако не питаш никой няма да седне  да ти обяснява какво да правиш, все пак има още много родилки в отделението Simple Smile Шише ми дадоха само едно от техните ама дребния се давеше от него въпреки че сестрата твърдеше че било с най-малката дупка, но ми го донесоха стерилизирано и аз после си го миех с бочко на мивката заедно с моето шише и помпата, но аз не съм фен на постоянното стерилизиране и не ми е било проблем Simple Smile
Май се улях с тоя пост  Blush Дано поне съм била полезна Simple Smile

# 85
ro6li4ka всяко мнение и разкае са добре дошли  Hug Hug Hug

# 86
Хубаво е да си носите шишенцата- 2 на броя. за мляко и вода,дрешки,памперси,хавлия, шампоан ,олио или лосион за Бебо! Също лигнин,който се използва кога бебето се тегли. Сутрин Ви събуждат рано за да може да се подготвите за визитацията.Като цяло обстановката е добра и там се намират много добри специалисти. По време на раждането  се вслушвайте  в съветите на лекарите и акушерките,ако имате въпроси задавайте.Те са там за да Ви отговарят!Стайте са много добри и топли,вече има топла вода и парно.От Вас се иска да сте уверени и спокойни! Надявам се при всички да мине всичко по вода и да се радвате на малките сладурчета! Късмет!

# 87
# 88
Това за очния лекар, че трябва да  преглежда само такъв от ВМИ и друг не се признава изобщо не е вярно.Но, за да има такова разрешение за секцио трябва да имаш изменения по ретината, а не само късогледство.Аз ходих при д-р Терзийска в център Тримонциум и тя ме следи от доста време, просто ми издаде документ/направление/, че ми се налага секцио по медицински причини и това беше.

Не знаех, че на бебетата давали Ам Нан, мисля, че дават Фризолак, поне аз останах с такова впечатление и съм хранила моето главно с такова почти до 2 години и няколко месеца.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 10:55 от gitadam

# 89
gitadam аз като питах ми казаха че признават само от техният кабинет, и затова се прегледах там, ако реша да раждам във ВМИ да имам документ от техен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт