Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 288
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 60
klqsh, само нещата от заглавната страница ли трябва да се носят в болницата? Трябва ли да се носят еднократни чаршафи, помпа за кърма и тн...

# 61
VNAAA чаршафи дават от тях, помпа ако искаш да ползваш си носиш, само да кажа че моя близка роди там преди две седмици и днес ми сподели че ти дават едно шише и с него си караш докато те изпишат, не ги взимат за да ги стерилизират всеки ден, както казват.

# 62
Д-рката, с която направих уговорка, ми каза да си нося шише от нас. Т. к не смятам да давам вода, се чудя има ли смисъл да взимам изобщо.

# 63
Здравейте, да споделя и вас въпросите, които ви вълнуват.
Шишета е хубаво да носите, даже две според мен. Едно за вода - ако ще се дава, и второто за всеки случай ако се налага дохранване. В много случаи кърмата не слиза веднага или бебето не засуква добре и не му стига коластрата/кърмата и се налага дохранване, ако прекалено много започне да спада в кг. Ние на третия ден драстично бяхме спаднали, но и тогава още не ми беше слязла кърмата и се наложи три хранения да се дохранваме и тогава правех пробно кърмене. Всичко това беше предписано от педиатърката. Искам да кажа че съм много доволна от всички педиатри, любезни, отзивчиви и обясняват за каквото ги питаш. Акушерките и тях ги бива имаше само една досадна, но я изтърпяхме и нея. На мен не сами предлагали техни шишета. Те само минават и питат искаш ли вода и добавка. Шишета си ги миеш на чешмата в стаята, няма стерилизация.
Помпата също е добре да се носи, ако кърмата слезе веднага може да се наложи доизцеждане, поне аз изцеждах.
Няма нужда от еднократни чаршафи, всичко което е на първа страница е достатъчно. важното е термометър за да си мерите температурата, че от там не дават, а всяка сутрин искат да се мери.

# 64
Не бях разбрала, че си раждала във ВМИ. При кого роди?

# 65
Не бях разбрала, че си раждала във ВМИ. При кого роди?
Раждах без избор на лекар. Така и не разбрах кой ме изроди, чух само някой си д-р Йорданов, но не съм сигурна. На смяна имаше още двама док. но те само наблюдаваха.

# 66
Здравейте, нова съм във форума, но Ви чета редовно! Бременна съм в осми месец. Ходя на наблюдение в Пазарджик, Хигия. До този момент всичко върви нормално с бременността. С изключение на един здравен проблем - имам диоптър -3,5. Нося лещи от 8 години. Моят доктор ми каза, че няма как да родя нормално и се налага секцио.
Мои колеги обаче ми препоръчаха да раждам във ВМИ. Казаха, че даже не се налага да правя избор на екип. Искам да попитам мамите, които са раждали там секцио по медицински причини, как е редът на нещата за прием там?Трябва ли да направя предварителна консултация със специалист от болницата?Колко се заплаща за упойка при секцио?
Много благодаря предварително!

# 67
йоанна_1731 за да ти родиш секцио за диоптър трябва да се прегледаш задължително в ВМИ при техен очен лекар от другаде не се признава. Очния кабинет е на бул. Пещерско шосе води се лазерен кабинет по рампата в ляво ходи се сутрин до 9 часа и струва 30лв. Прегледа не е особено приятен разширяват се зениците най добре отиди с придружител.

# 68
Здравейте на всички.Родих във ВМИ на 8.11.2012г. при доктор Амалиев старши.Тук искам да изкажа огромната си благодарност към него и сина му.Ако не бяха те сигурно днес нямах да се радвам на малкото човече. Ходех при Амалиев всеки месец(макар и да не работят със ЗК) и понеже преносих 3 дена ме приеха във болницата.От притеснение какво ще стане с мен през нощта когато ме приеха взеха че ми изтекоха водите. Почнах да раждам нормално,упойка не съм искала защото много бързо напреднах с разкритието и накрая макар да имах пълно разкритие бебето не слезе до долу и се оказа че трябва спешно секцио.Ако не бях в тази болница не знам какво щяха да направят с мен някъде другаде.След това доктора ми обясни че е еможело да се помъчат нормално да родя, но с опасност бебето да се роди мъртво.Ако бях отишла в друга болница=ница(Понеже съм от Панагюрище,Ако бях в Пазарджик-Хигия,Здраве,та дори и в държавната) със сигурност щяха да ме транспортират до ВМИ или последствията щяха да са лоши. Що се отнася до персонала всички са много добри и дружелюбни,е имаше една сестра по - сопната ,но все пак във всички болници ги има. Стаите са добри със баня и тоалетна във всяка стая,топла вода,чисто е навсякъде,топло е през зимния сезон(за лятото Не мога да кажа нищо).Аз си носех памперс чаршафи( може и да не носите ако искате дават от там парче за да си постилаш),за бебо си носех дрешки( но и там ги обличат)- 2 камизолки,хавлия 2 гащеризончета,ръкавички.За шишета аз си носех две няма проблем да си ги ползваш(те дават, но това което се падна на мен течеше и всичко се оливаше.)Помпа е добре да си носите, на мен не ми послужи,защото кърма така и не ми дойде никога. Когато минават визитация задължително трябва да сте с лигнин и без бельо иначе много се карат.Като цяло много съм доволна от всичко там,от хигиена,от обслужване и от отношение.Ако има нещо питайте на драго сърце ще отговоря. Извинявам се за дългото писмо.А да  не съм платила нито една стотинка било то под маса или над маса.Много добра болница със страхотни специалисти.По добра бих казала от Майчин дом И Шейново.

# 69
искам да попитам за раждане секцио във ВМИ. кога ви дават бебетата,как става храненето,наистина ли не се стерилизарат шишетата,звучи ужасно,ако си нося мои как ще ги стерилизарам.има ли свиждане? всяко инфо е полезно.

# 70
Значи казват че шишетата които те дават са стерилизирани и ти ги оставят при детето като само сипваш мляко в тях което те ти носят( в случая NAN).тоест стерилизират ги само веднъж когато са дали на бебето да яде първият път и после само си ги миеш на чешмата,затова е хубаво да си носиш препарат за миене на шишета.аз съм родила в четвъртък и ми дадоха бебето в събота следобед значи на третия ден. на мен дадоха едно шише хубаво че имах второ за вода на детето, предполагам че ако искаш ще ти дадат и от там. свиждания се дават само в определени часове и то не допускат вътре в отделението, а на вратата и то не можеш да излизаш, не повече за 10 минути. хубаво е да носиш на бебето някакво лосион за тяло защото на някой бебета много им е суха кожата.носи си стотинки за телевизор и ако раждаш секцио първият ден вода и домашно направен чай,вторият ден някаква супичка да ти донесат,защото там дават ядене но като си секцио не можеш да ядеш всичко. и помни когато те дигнат на другия ден после активни разходки по коридора колкото повече се движиш толкова по - бързо ще влезеш във форма.ако искаш още питай?

# 71
искам да попитам за раждане секцио във ВМИ. кога ви дават бебетата,как става храненето,наистина ли не се стерилизарат шишетата,звучи ужасно,ако си нося мои как ще ги стерилизарам.има ли свиждане? всяко инфо е полезно.

бебето ти го дават, когато си го поискаш.Това зависи и кога си готова да го гледаш.Аз родих в събота секцио, а в неделя настоях да си е при мен - никой не ми отказа, само се учудиха. При първото обаче се възстанових по-бавно и на третият ден самите те ми го донесоха.

храненето - ако искаш дават ти ам, ако не - никой няма да те пита втори път. За стерилизацията - не се ужасявай толкова, не е болка за умиране, ако не са стерилни всеки път Peace все пак няма да живее в стерилна среда детето занапред.

Има свиждане в някакви часове, но не сме ги спазвали. Само една акушерка правеше проблем , мрънкаше за часовете. Мъжът ми идваше когато може. Какво да направим, че е на смени, а на мен ми трябва нещо или съм гладна/жадна.

хубаво е да носиш на бебето някакво лосион за тяло защото на някой бебета много им е суха кожата.

аз не съм носила , защото го миех само с водичка и не се е налагало да го омазнявам след това.
Принципно съм против химии на толкова малко бебе Peace Факт е ,че на първата консултация педито попита с какво го мажа за да му е така хубава кожата. Като й казах с нищо тя се  Shocked

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 01:59 от КММК

# 72
храненето - ако искаш дават ти ам, ако не - никой няма да те пита втори път. За стерилизацията - не се ужасявай толкова, не е болка за умиране, ако не са стерилни всеки път Peace все пак няма да живее в стерилна среда детето занапред.

Има свиждане в някакви часове, но не сме ги спазвали. Само една акушерка правеше проблем , мрънкаше за часовете. Мъжът ми идваше когато може. Какво да направим, че е на смени, а на мен ми трябва нещо или съм гладна/жадна.

хубаво е да носиш на бебето някакво лосион за тяло защото на някой бебета много им е суха кожата.
аз не съм носила , защото го миех само с водичка и не се е налагало да го омазнявам след това.
Принципно съм против химии на толкова малко бебе Peace Факт е ,че на първата консултация педито попита с какво го мажа за да му е така хубава кожата. Като й казах с нищо тя се  Shocked
И аз се чудех как така без стерилизация, но мина и без нея. Може да си купиш от преперата на Бочко за миене на шишета за да си спокойна. При мен на всяко хранен идваха в стаята да ни питат искам ли АМ. На нас ни се наложи на 3-тия ден да се дохранваме.
Свиждането - да има май дето прави проблеми. Иначе на вратата е написано от 14 до 16 ч без свиждане. Иначе не е проблем да с излиза, но без бебето. Него може да го покажеш през стъклената врата.
В болницата не съм носила лосион, но ако има нужда те мажат. Така беше с другото бебе в стаята.

# 73
ПРИ МЕН МИ ДОНЕСОХА БЕБЕТО НА ТРЕТИЯ ДЕН МОЖЕ БИ ЗАЩОТО МИ Е ПЪРВО РАЖДАНЕ. И КОГАТО ГО ДОНОСЕХА КОЖАТА МУ БЕШЕ СУХА, КАТО ТЕ КАЗАХА ЧЕ ГИ МИЯТ СЪЩО САМО С ВОДА. САМО ЕДИН ДЕН СЪМ ГО МАЗАЛА С ЛОСИОН ДОКАТО БЯХМЕ ТАМ,ВЕЧЕ КАТО СЕ ПРИБРАХМЕ В КЪЩИ СИ ГО МАЖА С ДРУГИ РАБОТИ, А И ЗА ШИШЕТА НАИСТИНА НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО АКО НЕ СА СТЕРЕЛИЗИРАНИ.Е ВЪВ ВКЪЩИ СИ ГИ СТЕРЕЛИЗИРАМ. НА ВСЕКИ 3 ЧАСА МИНАВАТ И ПИТАТ ИСКАШ ЛИ АМ.

# 74
честно казано това,което пишете ме ужаси.Така или иначе там ми е лекаря и там ще раждам и заради него и заради апаратура и специалисти. все си мислех,че нещатаса се променили. първо раждане ми е и всяка неизвестност ме плаши. на деня на отворени врати казаха нищо да не носим,освен памперси и термометър.мислех,че всичко се прави,кактое редно и че ти обясняват кога и как да храниш,да къпеш и т.н. липсатана свиждане също ми севижда страшна,при кого оставяш бебето,докато си навън. абе изобщо съм объркана.ако платиш на някой,ще ми обърне ли внимание.

Общи условия

Активация на акаунт