Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 344
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 930
Като се стигне до самото раждане,може да не ти пука в каква компания си.

Количката е по-важен избор. Раждането е няколко часа, количката ще те мъчи повече от година, ако е кофти.

ВМИ е мястото, където ще направят всичко чисто и перфектно. Но не е място за прищевки и моди.

# 931
  • Пловдив
Според мен е много по-добре мъжът ти да е там,лично мнение,но не и на раждането.По време на контракциите много ми помогна,не знам какво щях да правя ако не беше там...Виж майка ми,няма да я пусна Grinning
Ооо по-скоро за мое удоволствие  Twisted Evil на раждането ,ако ще присъства искам да е Grinning ,но съм сигурна ,че няма да издържи Wink
А майка ми не съм си го и помисляла .

Съгласна съм ,че родилното е последното място където трябва да има прищевки,но за за всеки това значи различно нещо.

# 932
Ама как раздвижих темата !

Разбира се, че всички тези неща са въпрос на лично психическо успокоение. Както и изборът да раждаш секцио по желание в частна клника, например Wink ....

Никой не е длъжен да плаща нещо допълнително, все пак сме редовни платци на здравни осигуровки! Тук става въпрос за нещо по желание  Simple Smile ,а всеки има различни желания и аз никого не съдя. Просто исках да си опресня информацията, благодаря на тези, които се включиха  Hug

# 933
То и аз никого не съдя, ясно е, че за първо раждане всеки иска минимален брой неизвестни. За първо раждане оправдавам всякакви глезотии, планиране и плащане. Само че си мисля, че във ВМИ и да платиш, няма да има такива неща, така че може и без да платиш. Особено ако си избираш лекар- там цялата работа я вършат акушерките, няма лекарят да стои до теб и да ти държи ръката. То не че и акушерките го правят.

В частните болници може да имат повече време и нерви, за да правят нещата с повече внимание за това какво иска родилката (но имайте предвид, че от един момент нататък е напълно възможно никой да не ви приеме насериозно исканията, защото просто са казани в неадекватно състояние, няма време или няма смисъл- така че не се сърдете на персонала, ако от 7 см. разкритие нагоре не ви приема много насериозно, защото тогава задачата е просто бебето да се роди и на всички е ясно, че не е най-приятния момент).

# 934
Ооо за глезотии не става въпрос, не и във ВМИ Simple Smile  Лекарят е избран, защото за 15год. все се получава така, че това е специалистът, който ми помага в края на краищата.

# 935
Във вми всички са добри,но вс епак аз исках да конкеретен лекар,на когото имах доверие.Вип предродилна си платих не заради дивана и телевизора,а исках мм да е с мен,и той го искаше.Освен това трябваше да взимам едно хл за лесно разширение и затова трябваше той д ами дава през определен интервал.После гледаше раждането,сряза пъпната връв,гледаше как обслужват бебето.На мен лично ми е много спокойноп когато той е там.Да когато започнаха напъните нищо не забелязвах вече около мен.

# 936
Вторият път съпругът ми присъства на раждането. Много бързо направих пълно разкритие и във вип зала не съм стояла повече от 3 мин. Раждах в общата родилна, бях единствена родилка.
Понеже се занимавам с фотография, много ме беше яд, че в суматохата не взех раницата с фотоапарата, сетих се по път, но съм фаталист и не исках да се връщаме.

# 937
Момичета разбирам ви, всеки си има своите преоритети  Peace
Шушулче, извинявай за въпроса, но ти как мислеше да снимаш  Simple Smile?

# 938
Мамита насочиха ме към ВМИ за секцио какво мислите добри ли са има ли епидурална упойка много съм объркана
 Shocked Shocked Shocked

# 939
Аз лично бях с пълна упойка с маска,но защото бях по спешност.Според мен трябва да се уговорят нещата,за да дойде анестезеолог за епидурална,тъйкато и аз исках,но не оказа,че не може да дойде.За добри ли са,мисля,че са добри,да пак бих раждала там,но не мога да сравня,1 раждане ми беше,а и съм нямала други операции.Белегът се вижда леко,от едната страна 1/3 е малко по-зачервено,останалият белег се вижда като конец ,почти не се забелязва Simple Smile

# 940
  • Пловдив
   Според мен ако  е планово секцио не е ВМИ мястото, на което ще ви бъде най-комфортно . Не, че няма да мине както трябва, а от гледна точка на следоперативния период и контакта с бебето. Ще ви го донесат едва , когато сте готова да се грижите за него и нямате право да го оставяте и връщате в детската стая, а ако сте в частна болница това може да става по всяко едно време, ще имате нужда от почивка, а ако не сте готова на следващия ден да станете може да не го видите и вие и близките ви няколко дни, което е много неприятно. Също и за раздвижването и приема на храни и обезболяващи, както и насърчаването за кърмене, това което съм чувала,е че в частните болници е доста по-организирано. Епидурална упойка има, ако решите да сте там пишете ми на лични ще дам телефона на анестезиолога Георгиев, с който да се уговорите, много е любезен.

# 941
И друго има за ВМИ, което ме тревожеше. Понеже са хипер професионални, всичко се прави наистина по процедура и с обосновка, след като е видял лекар. Съответно имаше случай, в който изпуснаха бебе, защото седят, чакат, записват тонове...в частната болница вече щяха да са го извадили само на базата на "майката иска, защото е притеснена". Липсва персонално внимание. Та аз лично ако имах притеснения, нямаше да влизам и да чакам светилата да преценят ще вадят ли бебето, ами бих отишла в частна болница.

# 942
  • Пловдив
Не искам да влизам в пререкания, но това не го вярвам. Ще стоят ,ще записват тоновете ,че спадат и няма да предприемат нищо...
Аз бях по спешност вечерта,чаках за преглед ,обадиха се от родилно ,че има спешен случай и доктора стана и хукна. Да,никой не ти виси на главата и но никой няма да те остави на произвола, а ада не говорим ,че акушерката ще стой и ще гледа как ви изпуска.

# 943
Там е работата- има си часове за запис на тонове и за оценка на състоянието. И може да "изпаднеш между летвите", дето се вика. Има една сива зона, в която в частната клиника може да си поискаш секцио, но за ВМИ още няма достатъчно индикации. Просто е мал шанс, но трябва да се има предвид и тоя сценарий.

# 944
Едва ли чакат просто така.Моя приятелка искаше нормално,чакаха много време,тоновете падаха от контракциите,те искаха да я срежат ,тя не искаше.Накрая се предаде,защото бебето страадаше вътре и нямаше начин.Постоянно й мереха тоновете.Колкото пъти съм ходила на тонове,всяка майка ,която идваше,я слагаха н азапис.Не съм разбрала да има часове за запис.Може и така да е.

Общи условия

Активация на акаунт