Раждане във ВМИ- Пловдив - 2

• 135 334
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 975
  • Пловдив
Като оператор нямам представа . Но в частния си кабинет само лоши отзиви напоследък, само мотае хората с цел да ходят повече и да им вземе повече пари след като изтече направлението, вся и излишен смут във сестра ми седмица преди миналата Коледа ( че имала голяма раничка), а го мързя да иде до лабораторията да и вземе резултата-взе до седмица или две след НГ?! И още две приятелки много го наплюха скоро..., едната стигна до сериозна операция , а според него и нямало нищо. Доста безхаберие показва, при мен преди 6 години ми предписа хормони без изследвания, ей така-за закуска що пък да не си пия и да взема едни 10 кила отгоре  , добре,  че имам малко акъл и не се доверявам сляпо.

# 976
Доктор Ямаков ще ме оперира какво мислите за него ??
Нинка, спокойно , може само да се радваш, това е най- добрия оператор, а и като човек е много добър.определено голям късмет имаш.

# 977
Насочила съм се към раждане във ВМИ, след 2 месеца, надявам се да мине нормално. Следя се при д-р Амалиев и мисля да го извикам за раждането.
Интересува ме има ли достатъчно ВИП стаи за всички, които желаят или недостигат, разбрах, че не се запазват предварително.

# 978
Има май 2 ВИП стаи и на практика се подготви, че няма да се вредиш- такъв бейби бум е, че добре че изобщо имат стаи.

За нормално раждане да викаш лекар...че и от "имената"...едва ли ще ти държи ръката 10 часа. При последното раждане имаше една жена, за която казаха "тази е на Амалиев"- и дотам бяха преференциите, само дето мааалко по-бързичко откликнаха с воденето до родилна зала. По принцип залата си има организация, екип и писане на документи, твоят лекар няма да вземе много по-различни решения, така че си спести парите.

# 979
Аз бях една от тези “на Амалиев“.  Joy Хубавото беше, че не ме бърникаха постоянно, за да ми проверяват разкритието.

# 980
Има май 2 ВИП стаи и на практика се подготви, че няма да се вредиш- такъв бейби бум е, че добре че изобщо имат стаи.
Скорошна ли е информацията? Аз лично го питах, вярно, че отговори малко уклончиво, но каза, че имали вече 5 Вип стаи.
Не ми трябва никой да ми държи ръката, искам да не ми блъскат окситоцин и да не ми правят епизотомии, ако  всичко протична нормално.

Стаите, които не са Вип по колко човека са? И колко пъти и по колко време рарешават свиждания дневно?
Как стои въпроса с бебетата в общите стаи? При майките ли са през цялото време? Защото аз много държа да е до мен от самото начало и през нощта включително. Това би трябвало да е шумно и смущаващо за другите майки и бебета.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 20:23 от Amandine

# 981
Ние бяхме две жени в стая. Не се разрешава никой да влиза в обикновените стаи, дори и по време на часовете за свиждане. Ако искаш да покажеш бебето на някого ще можеш да отидеш до чакалнята и да го покажеш през едно малко прозорче. Свижданията май бяха от 12-13 часа и от 16-17 часа.

Бебето ще бъде при теб през цялото време. Ако си секцио първите 24 часа ще си в реанимация и след това може да си поискаш бебето.

Да, шумно и смущаващо е, ако бебето е гладно, не иска да суче и нямаш адаптирано мляко. Иначе, няма проблем. След първата нощ, когато вдигна цялото отделение на крак, защото не носят АМ в 03:00 през нощта, моето бебе си беше кротко като ангелче.

# 982
Да, ВИП стаите са няколко, не са 2, поне пет са със сигурност. Настаняват в тях по една жена с бебе, но при препълнено отделение може и по две да са. Или за част от престоя да има по две жени в стая. Обикновените са с по две или три легла, условията са общо-взето същите. Бебетата са при майката непрекъснато, освен ако нямат здравословни проблеми или първите 24 часа след секцио. По отношение на тишина, то рядко има такива мигове там, ако в стаята е тихо, то в коридора не е, или пък минават нонстоп разни хора-санитарки, лекари, за бебетата, за майките, рекламни моменти, един ортопед и той минава, храна... Тишина им само нощем и то пак не цялата нощ. Свиква се.

# 983
Скорошна ли е информацията? Аз лично го питах, вярно, че отговори малко уклончиво, но каза, че имали вече 5 Вип стаи.
Не ми трябва никой да ми държи ръката, искам да не ми блъскат окситоцин и да не ми правят епизотомии, ако  всичко протична нормално.

Стаите, които не са Вип по колко човека са? И колко пъти и по колко време рарешават свиждания дневно?
Как стои въпроса с бебетата в общите стаи? При майките ли са през цялото време? Защото аз много държа да е до мен от самото начало и през нощта включително. Това би трябвало да е шумно и смущаващо за другите майки и бебета.

Отпреди 3 месеца, аз лично преброих 3 в началото на коридора, но може и повече да са били.

Успех да се пребориш срещу окситоцина:) даже при избор на лекар е по-вероятно да се опитат да забързат нещата. Никой няма да те чака със слаби контракции 10 часа.

Виж епизиотомии май не правят за добро утро, дори на първескините, докато раждах, акушерката успя да извади 2-3 бебета с минимум поражения.

# 984
На мен ми направиха първият път епизиотомия,сега втория не,и незнам защо.Бебето беше голямо и всичко се разкъса,д-ра ме шиеше после половин час,чудеше се кое с кое да зашие.И бях с ангажимент.

# 985
Много благодаря за отговорите, за мен това е много важна информация.

Успех да се пребориш срещу окситоцина:) даже при избор на лекар е по-вероятно да се опитат да забързат нещата. Никой няма да те чака със слаби контракции 10 часа.
Специално Амалиев ми каза, че нямат практика да слагат окситоцин, ако не е нужно.
Поредно разочарование. Сериозно се замислям да ревизирам избора си на болница.
По-добри условия вероятно ще намеря, но не знам има ли място, където да избегна окситоцина.

А има ли налично някъде в интернет информираното съгласие при постъпване? Биха ли приели модификации по него?

# 986
Аз също не исках,но моите раждания са предизвикани,преносих и двата пъти,но като гледам и на другите с контракции слагаха,това е практика.Аг по каса ми обясни за окситоцина като питах.Каза,че бързото форсиране не е добре,но пък при по-дъпго раждане много помага и не е хубаво контракциите да продължават часове наред без развитие.Над 10-12 часа бебето започва да страда и затова е добре да се помогне.Така,че вси1ко зависи от конкретния момент,но са го направили като рутина.

# 987
  • до едно тепе
Окситоцина си го слагат като за добро утро. Никой няма да седи да ви чака за съжаление. Е аз втория път родих без окситоцин( не във ВМИ), но ми дадоха хапче и то си ми направи част от разкритието. Окситоцина ми го пуснаха докато ме шиеха и после ми биеха инжекции, за да се прибере матката. Което също е гаден вариант. Не ми стигаха контракциите от кърменето, ми след всяка инжекция все едно раждах наново ooooh!

# 988
А, може да се избегне окситоцина. Второто ми раждане беше без, защото го казах изрично, когато трябваше да подписвам информираното съгласие. И не ми сложиха. В такъв случай могат да убеждават пациентката да й сложат, но ако тя не се съгласи, няма да сложат. Това, ако го е заявила при приемането де. Разбира се има случаи, когато се налага, но за добро утро не е добра идея. Да, при тях е рутина слагането му. Също и епизиотомията при първескини. После не правят. Въпреки всичко, съм убедена, че са добри специалисти и им имам доверие. Могат да се справят и с доста трудни ситуации. Имат много опит и дават каквото могат от себе си. Ако възнамерявах да раждам пак, пак бих отишла там.

# 989
  • Пловдив
И моето беше без окситоцин  Grinning ,  всъщност сложиха ми, но не го броя, понеже беше накрая след като ми спукаха водите, когато бях на 9 см. и след няколко напъна за минути бях родила, после се слага още за по-бързо прибиране на матката. Аз бях без епизио по преценка на доц. Учикова , но бебка тръгна неочаквано с ръчичката напред и после си ме пошиха. Препоръчвам горещо използването на ВИП залата . Леко раждане, аз имах същите терзания до последния момент (от хормоните е) Simple Smile , но всичко мина прекрасно и за нормално раждане отново бих се върнала там!

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 01:17 от aH~

Общи условия

Активация на акаунт