Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте! Случайно дали знаете за първокласник дава ли се един ден отпуска за откриване на учебната година и по какъв параграф е?

# 61
Леле, не мога да наваксам с четенето! Два дни не съм влизала и ето, че има 5 страници в старата и 5 в новата тема.... Връщам се да чета!
Честита ни нова темичка!

# 62
Здравейте! Случайно дали знаете за първокласник дава ли се един ден отпуска за откриване на учебната година и по какъв параграф е?

в предишна тема го коментирахме - НЕ! Grinning

# 63
  • Варна, България
Миме, аз в темата не съм чела по въпроса, но говорих с нашите служители от Човешки ресурси - няма такова нещо! /за съжаление/

# 64
  • Варна, България
Да попитам майките, които са водили децата на очен - с направление ли? Ако не, каква е горе долу цената на прегледа?
Нашата педиатърка също трудно дава направления. Иначе при всяка консултация му прави преглед и на очите - с показалката и картинките.
Може с направление. Нашата преди да даде направлението го провери на таблото, където се видя, че има проблем с едното око. Прегледа при очен лекар го потвърди. Цената варира от това къде се прави прегледа, при кого - д-р, доц, проф и т.н.

# 65
  • Варна
stenly, аз водих Ани в Св. Николай Чудотворец при д-р Светла Николова. Прегледа беше 40лв.

voltage, дано проблема ви с окото да се коригира бързо! Сега важното е малкия да се хареса с очилата и да свикне с тях.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 21:28 от Faith

# 66
  • Варна, България
Ние също ходихме при д-р Светла Николова - преглежда в очен център Изгрев, точно до ДГ Слънчева дъга по здравна каса. Горещо я препоръчвам на мамите от Варна. Платихме само 2 лв. незнам защо  newsm78

voltage, дано проблема ви с окото да се коригира бързо! Сега важното е малкия да се хареса с очилата и да свикне с тях.
Дано! Тревогите са повече за майките. Излезе сред приятелите си днес, всичко мина ок. Той си харесва очилата, а и е много отговорен и си ги носи без хък мък.

# 67
  • burgas
Нашата родителска мина GrinningГоспожата ми хареса много,а и отзивите за нея бяха такива  newsm10 25 деца има в нашия клас,паралелката е с усилено изучаване на Български език.Стаята е хубава,слънчева само чиновете не са нови но са долу-горе в добро състояние.Събираме по 55 лева за помагала и почерпка за първия учубен ден ,също и за някаква декорация на стаята.На 12,09ще заведем децата в училище за 1 час,да се запознаят с госпожата и да се качат до класната стая.Не знаем още коя госпожа ще води занималнята.Освен закуска сутринта,ще имат топъл обяд ама моя какъвто е злояд ще видим ще яде ли, Mr. Greenили ше носи сандвичи от къщи.

# 68
  • София-Лагера
Запис. Blush
Нашата РС е в понеделник.Засега само раница съм взела.

# 69
Записвам се.
От няколко дни и аз съм се зачудила как точно ще се случва преобличането за физическо. В нашата стая няма шкафчета, така че вероятно дрехите ще им стоят по чиновете и по земята съответно.  Thinking Изникват ми спомени, че и в моите начални класове беше същото, преобличахме се в стаята. Първите години не беше проблем, но в един момент започнахме да гоним момчетата в коридора докато се преоблечем. Grinning Във всеки случай ще държа много на преобличането, защото девойката много се поти и не е желателно мократа тениска да съхне на гърба й.

# 70
  • Разпиляна във въображението
На нас ни се полага само един ден за игра в салона. Когато стане студено и вали ще бъдат в класната стая.

# 71
  • София
Днес взех униформата за първокласничката. Облече я и ... изведнъж порасна малкото ми момиченце. Признавам си, че ми се насълзиха очите, а уж не ми е за първи път.

В предишната тема коментирахте оставянето на раниците в училище през седмицата. Аз мога да споделя опита си със сина си. Много е удобно, но само ако детето има учители, на които можеш да разчиташ. В събота или неделя преглеждах отгоре-отгоре това, което са писали и почти не ми се е налагало да разяснявам нещо допълнително. Единични са били случаите, в които класната е казвала да поработим допълнително у дома /предимно за краснопис/.
Не мисля, че ако детето е на целодневно обучение, ще е в състояние да работи допълнително у дома. Ами то се събира повече от 8 часа работен ден и то 5 дни в седмицата.
А иначе предимствата са: не мъкнете тежката раница, няма опасност да забравите нещо, учителката може да променя програмата при нужда - ей такива битовизми.

# 72
Днес взех униформата за първокласничката. Облече я и ... изведнъж порасна малкото ми момиченце. Признавам си, че ми се насълзиха очите, а уж не ми е за първи път.

В предишната тема коментирахте оставянето на раниците в училище през седмицата. Аз мога да споделя опита си със сина си. Много е удобно, но само ако детето има учители, на които можеш да разчиташ. В събота или неделя преглеждах отгоре-отгоре това, което са писали и почти не ми се е налагало да разяснявам нещо допълнително. Единични са били случаите, в които класната е казвала да поработим допълнително у дома /предимно за краснопис/.
Не мисля, че ако детето е на целодневно обучение, ще е в състояние да работи допълнително у дома. Ами то се събира повече от 8 часа работен ден и то 5 дни в седмицата.
А иначе предимствата са: не мъкнете тежката раница, няма опасност да забравите нещо, учителката може да променя програмата при нужда - ей такива битовизми.
Това с раниците в училище и добрите учители е доста добре, но за съжаления при нас няма да е така. Искрено се надявам учителката която ще е в занималнята да ги строява и да си пишат домашните, защото ако го прибера в пет и не е направил нищо незнам до колко ще стоим да пишем

# 73
  • София
Да се включа и аз в новата тема,за която благодаря!    bouquet
Доста сте изписали,докато Ви прочета  ooooh!,но горе долу смогнах.
И нашата родителска среща мина.Класната стая е ремонтирана в очакване на новото си попълнение.
Униформите и те са готови,за съжаление малко по-различни от мострите,които ни бяха показани.
Общо взето вчера и днес почти до край успях да изпълня списъка за училище.
Сигурно ще изскочат в последния момент разни забравени дреболии...
Мобилен телефон няма да купувам.В нашия клас се реши,че децата поне в 1 клас няма да ползват такива в училището.
Джобни ще давам по 1 лев вероятно,но може би от октомври,след като детето се адаптира в новата обстановка.
При нас раниците и екипите по физическо ще стоят в училище и ще се прибират в петък.Ако някой родител иска може да я взима и носи всеки ден.Надявам се да не се налага доучване през седмицата,единствено през уикендите да упражня контрол.Поне при другото ми дете беше така и бях/съм доволна от резултата.Дано и сега е така  Praynig.

# 74
Здравейте, чета ви, но не знам какво да напиша аз. Голяма неразбория е в нашето училище, почнаха от сега връзкарските неща, та трябваше да си извоюваме място в определения клас, стаята е голям коптор с изпочупени супер стари мебели, мръсна и не боядисана, чиновете са ужас, а паркета от 20 години поне не е циклен и лакиран ooooh! И все пари нямало.
От друга страна детето иска в това училище, харесва си учителката, или поне я познава и се е настроила, че ще е тя. Аз веднага проверих и в друго училище дали имат места с рисуване и май ще има, но детето каза "Мамо, по важна е учителката, а не стаята". И май има право, трябва да се вслушваме и в децата. Ще видим как ще потръгне, явно имаме и опция за преместване, не че искам да я местя, но.........доста познати след 2 клас си престиха децатав други училища ... ако не става няма да се мъчим ще опитаме друго училище.
Късмет на всички за новат учебна година   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт