Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 588
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Спунк и аз съм така.Като гледам детето и си го представям ученик,ми се насълзяват очите и добивам една тъпашка физиономия от вълнение и емоция.Така съм била и на всяко негово тържество в детскта градина.Затисне ми се гърлото и ме обзема....не знам.Не мога да го опиша с думи.
Виртуална нормални са тези работи.Всеки се бута.Връзкарщината е навсякъде.Не го мисли.
А пък относно старата разбита стая ще кажа,че един лъскав паркет клас не прави.Ако детето ти се чувства добре,както и останалите деца от вашия клас,може вие родителите да измислите нещо за освежаване на базата.Една боя,няколко табла по стените,свежи перденца и готово.Важна е учителката.На мнение съм,че опция за преместване винаги има.Нека да тръгне да видим и тогава ще му мислим.

# 76
  • София
Виртуална, много неприятно това, което споделяш. Но какво значи връзкарство в случая? Ние още не сме си виждали класната. Миналата РС бяхме на море, сега пак сме. Ще я видим на 17.09. Държахме да сме при нея. Съобразили са се с желанието на родителите. Надявам се да сме уцелили. Още се чудя дали да я запиша на частна занималня...

# 77
  • София
Не мисля, че ако детето е на целодневно обучение, ще е в състояние да работи допълнително у дома.
Абсолютно  Peace!

Виртуална, право е детето, по-важна е учителката  Grinning. С малко родителски усилия ще си поосвежите стаята.

Нашата РС е в понеделник. Вече нямам търпение. Ученичката и тя мрънка, че иска вече на уч-ще  Grinning. Спунк, и аз се вълнувам много.

Честит празник, момичета  Hug. Аз заминавам да си прибера детенцето  Heart Eyes

# 78
  • Бургас
И нашата РС среща мина. Останах много доволна от учителката и от виждането й за това как трябва да протича учебния процес, а и не само той. Тази година е решила за първи път да направи една среща с децата преди първия учебен ден, за да свикнат с обстановката и да се запознаят с нея, за да не са чак толкова стресирани през първия учебен ден. Ще си носят моливи и флумастери за рисуване и след това ще си украсят стаята с рисунките. Като цяло идеята за предварителна среща много ми допадна.

# 79
  • Sofia
Нашата РС е в понеделник, на сайта са качили списъците на класовете. Щерката ще е в един клас с най-добрата си приятелка от градината и много се радва.
Още нямаме тоалет за първия учебен ден, надявам се сега през почивните дни да свършим и тази работа.
Вечра видях в Колектива, че са пуснали комплект пособия за 1ви клас, взех един, пък ще видим дали ще са качествени.

# 80
Още нямаме тоалет за първия учебен ден, надявам се сега през почивните дни да свършим и тази работа.

Към майките с момченца, как смятате да облечете децата си за първият учебен ден? На мен това с панталон, обувки и папионки/връзки хич не ми допада, честно да си призная.  Confused
Джинси, риза и гуменки? Сако?

# 81
  • София
моят ще е с такава ризка http://www.hm.com/bg/product/01023?article=01023-H надолу не съм решила има кафяви джински, екрю панталон с джобове или тъмни дънки, но според  настроението в съответният ден ще метнем едно от трите Simple Smile и черни маратончици.... сако.... аз и с ризата мисля, че ще му е доста топличко Simple Smile а и не бих купила сако на детето, освен ако няма да ходи на сватба и да е шафер или нещо такова Simple Smile и раничката на гърба да си прибере учебниците Simple Smile

# 82
  • Бургас
Моят син - с дънки и риза. Не мисля, че трябва да е чак със сако и т.н. Важното е да е с чисти, изгладени и спретнати дрехи, които му стоят добре и в които се чувства комфортно.

# 83
voltage13, браво на момчето, че ги носи уверено!
виртуална, защо не запознаеш дъщеря си и с другата евентуална учителка, с другото училище?! Нормално е да държи на вече познатото, очакваното..
addi, много хубаво!

# 84
  • Бургас
Аз все още не съм измислила с какви обувки ще е детето, при положение, че ще е с униформа.Ще се наложи да купувам, два чифта имаме и са тип маратонки.

# 85
  • Бургас
Аз все още не съм измислила с какви обувки ще е детето, при положение, че ще е с униформа.Ще се наложи да купувам, два чифта имаме и са тип маратонки.

Виждам, че си от Бс, в кое у-ще са с униформи?

# 86
  • Бургас

Виждам, че си от Бс, в кое у-ще са с униформи?

Мон, синът ми ще учи в ОУ"Елин Пелин".

# 87
  • София
с дънки и ризки предполагам и двамата Simple Smile

# 88
  • София
Да се запиша и аз в новата тема. Нашата РС също мина.  Учителката ни изглежда е прекрасен човек и педагог. По нейно предложение родителите взехме решение децата да не купуват закуски и разни там храни от лавката  Simple Smile Така че проблемът с джобните пари вече се реши  Grinning Класната стая е ремонтирана, чинчетата доста запазени. Ще бъдат 22 деца в класа. Събраха ни по 55 лв. за учебни помагала и материали.
Маршрутна карта искат и от нас. За физическото казаха, че децата могат да си идват с екипите, като гуменките ще се оставят там, в гардеробчетата в класната стая. Почти всичко съм купила, остана тоалетът за 1 уч. ден и да си призная, мене също ме вълнува облеклото на момчетата. Аз също мислех с дънков панталон и ризка, но за обувките се затруднявам. Може би черни маратонки .. Ще го мислим още .. В понеделник ще ходим за мантуто. Исках тази седмица да го направим, но ЛЛ каза, че няма да стане, тъй като резултатът трябвало да се отчете на 3-ия ден, а той се пада почивен. Това е от мен. Още веднъж, благодаря за новата тема.

# 89
Изпуснах ви... имам 12 страници да наваксам, не знам дали ще успея.
Чакам с нетърпение да отидем утре да си приберем първокласника. Другата седмица ще обикаляме с него магазините за тоалет. Останалите неща за училище купих. Родителската ни среща е на 10-ти. Ще видим какви изисквания ще има класната.

Едно въпросче -  колко букета ще носите на 15-ти? Четох някъде за 3 и се чудех за кого са толкова много. Един за класната, евентуално един за директорката и... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт