Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от мен!
Нашата РС също мина. На този етап всичко ми изглежда ОК. Учителката е мила, но и строга, хареса ми. Класната стая е ремонтирана, с нови чинове, приветлива. Уточнихме всички дребни детайли, какво трябва да се носи, как ще протече първия уч. ден и т.н. Интересното беше, че госпожата ни обясни и как мисли да премине  втория ден. Той ще е опознавателен. Ще разведе децата из училището да видят всичко- тоалетните, стола, физкултурния салон, лавката (въпреки, че не препоръчва децата да ходят там поне на първо време), дирекцията и т.н. С това едно от основните ни притеснения отпадна! Peace
Единственото, което не ми допадна е това, че класната ще води и часовете по музика. По-напред в темата се възмутих от тази практика, а ето че и при нас така стана! Mr. Green Но на фона на останалите положителни неща, ще го преживеем! Wink
Предложиха и допълнителни занимания.

По повод оставането/взимането на раниците: напълно съм съгласна със Спунк, че при целодневен вариант на обучение, е прекалено децата да учат и у дома. Което на практика обезсмисля носенето на раницата. Единствено, ако децата учат до обяд, е важно да се носят раниците в къщи и само в този случай, да се подготвят в къщи.

Ние също взехме униформата. Много е сладка принцесата и наистина сякаш порасна!!!

# 91
Здравейте и от мен в новата тема!  Hug
Нашата родителска среща предстои, но изнесоха списъците по класове и всички се успокоихме - зачели са желанията ни и всеки е при желаната учителка Peace
На нашия батко също искаха маршрутна карта преди години, не зная дали сега ще искат за малкия, но ми се струва логично. Ще разберем на РС в понеделник. За щастие съм запазила въпросната карта и няма да се наложи да я чертая отново Mr. Green Общо взето - готови сме за първия учебен ден  bowuu

# 92
  • София
Здравейте  Hug.
На първия уч. ден ще бъде с дънки (вече са купени) и риза, която съм я харесала, но все още не съм я взела. Дано да стои и да ме чака. Относно обувките, много се чудех и реших да му взема нещо средно между обувка и маратонка, защото и те ще имат униформи и все някога ще се наложи и панталона да обува, а за 2 - 3 - 5 пъти не ми се ще да купувам специално обувки за униформата.

Едно въпросче -  колко букета ще носите на 15-ти? Четох някъде за 3 и се чудех за кого са толкова много. Един за класната, евентуално един за директорката и... newsm78

Ние ще купуваме два. В предишната тема писах, че ще им преподават паралелно 2 учителки. Все още не съм решила дали и за учителката по английски да взимаме. Това ще го реша по - нататък.

# 93
  • Разпиляна във въображението
И аз се чудех за учителката по английски. За сега броят им е два - за учителката и възпитателката в занималнята, понеже ще си е само тяхна.

# 94
Леле, изтървала съм темата. Връщам се да чета, да не пропусна някоя информация или идейка.

# 95
  • нейде там, където ....
Благодаря за споделеното относно предимствата от ваша гледна точка за оставянето на раниците в училище през седмицата, но от моя не намерих и ще си носим раницата всеки ден. И без това няма да я носи сам, на мен не ми тежи. Така може и да приготвяме раницата заедно, като постепенно му прехвърля това задължение, а аз само да проверявам. Програмата е за да се спазва, а ако има промени - госпожата ще ни казва. Пособията, които ползва по домашен бит и рисуване се ползват интензивно и в нас, а анцуга и платненките не се ползват само по физическо.
При нас в занималнята първите дни ще е класната. Ако има ненаписани домашни - ще ни казва и ще довършваме в нас. Искам да преглеждам ученото, за да знам какво са учили и да видя какво знае детето, а не само какво е писала класната. Понякога може да има големи разминавания между оценки и знания.  Дано този път не е така, ама като съм патила Confused

За първия учебен ден - риза и дънки, 1 букет. Като се запознаем с други учителки - повече  Simple Smile

# 96
  • София
jd, права си, няма правилна и грешна гледна точка. Нали затова има различни училища и затова толкова трудно ги избрахме. Hug  Ако можех бих спестила на децата си целодневното обучение, но за съжаление не мога да си позволя да не ходя на работа. По тази причина избрах училище, в което занималнята не е формална и не се налага да доучваме вечер. Разбира се направих компромис с много други неща.

# 97
  • София
Честит празник( като запис  Embarassed Не смогвам да ви изчета)
Още малко остана.

# 98
  • Някъде на път....
dianichka 1,  в кое училище ще учи детето ти?

# 99

В 20 ОУ. Да не би и вие да сте там? Peace

# 100
  • Някъде на път....

В 20 ОУ. Да не би и вие да сте там? Peace
Не, ние сме в 22 СОУ.  Peace
Има ли и някой друг от тук пишещите в това училище?

# 101
Нямам търпение да се похваля!
Днес много приятно ме изненадаха от училището на дъщеря ми. Изпратиха ми някакъв код и парола за достъп на мейла. Оказа се, че имат електронен дневник. За детето има друга парола. Вътре ще може да се проверява за домашни, уроци, съобщения, помощни материали, забележки както за целия клас така и за самото дете и т.н.. Вече даже открих вътре съобщение за часа на откриването на 17 септември. И това при положение, че досега за информация трябваше да се ходи лично и да се четат бележки по вратите! Сайтът им е по-скоро картинка с адрес.  
Дано да се попълва редовно. Има и възможност за обратна връзка. Изглежда много добре и като идея много ми допада, чак ми е трудно да повярвам, че ще сработи. Е, споделих,дано не съм ви дотегнала. Embarassed

Ех, че съм загубена ooooh!
ЧЕСТИТ празник на всички !

# 102
Това с ел. дневник е супер. Май и при нс ще има.

elica2005, моля те сподели кога ще е откриването, би трябвало да е в един и същи час за всички у-ща!

# 103
  • Разпиляна във въображението
И нас ни предупредиха, че е желателно да имаме електронна поща заради дневника. Чудесна идея.

Колкото до часа за откриването мисля, че е индивидуално за всяко училище. Нашето ще бъде в 9 ч., защото след нас трябва да започне тържеството за другото училище.

# 104
  • София - Младост 1А
Една седмица без компютър и съвсем назад се включвам. Тичам да изчета предните странички и ще пиша и за нашата родителска среща.

Общи условия

Активация на акаунт