Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 733
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе/София
Леле почвам да се плаша на нас талона за храна ни е 1.70 лв на ден newsm78

Мами моля ви кажете откъде взехте мушама за рисуване?
Джъмбо

# 211
Леле почвам да се плаша на нас талона за храна ни е 1.70 лв на ден newsm78

Мами моля ви кажете откъде взехте мушама за рисуване?
Джъмбо
Мерси  Hug
А какво представлява? Някаква специална мушама или обикновена като за маса  newsm78 Blush

# 212
  • София
Нашата родителска е в сряда. Аз също се чудя колко букета да носим на 15-ти. 4,20 ми се струва доста скъпо за купон за стол, дано пък цената да си отговаря на качеството.

# 213
  • Пловдив
Здравейте, не зная дали сте обсъждали вече този въпрос, че поизпуснах темата - планирате ли да записвате детето на извънучилищни дейност? Аз се колебая за английски, тя си ходеше още миналата година, но в момент с баща й сме в спор, той смята че тези занимания ще я натоварват допълнително. До сега си ходеше с желание и не ми се иска да прекъсваме. Ще чакам мнения.

# 214
Момичета имате ли информация стола и занималнята в училищата на децата ви / питам тези, чиито деца не са на целодневно обучение / дали ще заработят още от 18 септември или наистина ще има отлагане до октомври заради организационни въпроси? Напоследък от различни места чувам такива слухове и се чудя как ще успея да организирам гледането от обяд нататък ако ни го съобщят на 17 септември. Моля, ако някой знае нещо за София  / официално или не / да сподели.
Благодаря.

# 215
Здравейте, не зная дали сте обсъждали вече този въпрос, че поизпуснах темата - планирате ли да записвате детето на извънучилищни дейност? Аз се колебая за английски, тя си ходеше още миналата година, но в момент с баща й сме в спор, той смята че тези занимания ще я натоварват допълнително. До сега си ходеше с желание и не ми се иска да прекъсваме. Ще чакам мнения.

Аз лично смятам в 1 и евентуално 2 клас да оставя английския език на училището, а да наблегна на движението, защото ако ученичката продължава с това темпо да наддава / както през летните месеци / скоро ще имаме проблеми с килограмите. Shocked Не разчитам на физическото в училище и смятам да взема мерки докато е време. За сега ще се задоволим с танци 2 пъти седмично

# 216
  • София

И ние сме на мнение, че ще и дойде много - и първи клас, и спорт и английски, затова спираме английския за една година. Условно казано, защото в училище ще имат английски

Та, мина нашата РС тази вечер.
Класната е много симпатична, младо момиче, няма 30, усмихната и позитивна, просто прекрасна.
Минаха да я прекъсват тези с допълнителните занимания - карате, танци, директора мина по едно време, втората учителка за занимланята...те беше малко хаотично

Та, не по важност ето:
- започват в 8.30, до 12.15 - после ги поема госпожата за занималня, води ги в стола, след като се нахранят ги извежда да си играят, после пишат домашни, и след 15 можем да ги взимаме, който, когато може.
- за допълнителните помагала по английски, български, математика - 118,70 лв.
- застраховка - 1.70 лв.
- спонсорство - 25 лв.
- униформи - тениска - 10 лв. горнище - 25 лв. (за когото иска, може да се поръчат допълнителни бройки, аз поръчах по още една от двете.). Униформите са задължителни, поне едното трябва да носят.
- Общо 140 лв.  Grinning

- Ще имат ЗИП български и СИП английски, по 2 часа мисля бяха.

Класната ще им води кръжоци по програма Успех УРА!!! - по избор между рисуване и театър. Мойта мисля да я запиша на театър, че леко си пада спек  Laughing

Трябва да си носят тефтерче за кореспонденция между нея и нас. В тази връзка мисля да предложа използване на Фейсбук група - там да ни пише съобщения, домашни, забележки и т.н.

Имат шкафченца, в които може да стоят нещата по рисуване, трудово, маратонките за физическо,  резервни тетрадки.

Стаята изглежда свежо, по един на чин са (изкривих се 2 часа на това чинче)

Курдисах я мойта да чете нещо от дъската на тържеството, други три деца ще рецитират стихчета.

Купоните са по 2.68 лв. на ден. Ще имат и безплатна закуска. Препоръча да не им даваме повече от левче. Препоръча също да не им даваме мобилни телефони и каза, че ще им ги взима, ако ги ползват в час.

Това е...

Момичета имате ли информация стола и занималнята в училищата на децата ви / питам тези, чиито деца не са на целодневно обучение / дали ще заработят още от 18 септември или наистина ще има отлагане до октомври заради организационни въпроси? Напоследък от различни места чувам такива слухове и се чудя как ще успея да организирам гледането от обяд нататък ако ни го съобщят на 17 септември. Моля, ако някой знае нещо за София  / официално или не / да сподели.
Благодаря.

Предполагам си зависи от училището, аз за занималнята не питах, мисля, че се подразбира, столът ще си работи от 18-ти.

# 217
Гуш направо сте за завиждане, на въпрос при нас за връзка,отговора беше :
"Е те нали си имат телефони !" И сега вече и моя младеж има,но ми се щеше да не е така, а за стола доколкото разбрах няма да започне при нас веднага,до няколко дни ще разбера точно,но споменаха че първата седмица до обяд щели да са .

# 218
  • Sofia
Нашата РС мина днес, харесах госпожата. Специално попитах дали стола и занималната ще работят от 18ти. Ще работят, но в момента не се знае колко ще струва купона.
Гопожата предложи тетрадките и учебниците да с аподвързани с различен цвят, чудя се дали има цветни подвързии или трябва с хартия...

На английски мислим догодина, че сега ще и се струпа много.

# 219
  • Бургас
При нас купонът за обяд ще е 3лв.

# 220
  • Разпиляна във въображението

- за допълнителните помагала по английски, български, математика - 118,70 лв.

Леле. Какви са тези помагала, какво е това чудо ooooh!

# 221
и на нас ни казаха, че стола ще работи от 18-ти

# 222
Здравейте . Искам да попитам виждали ли сте някъде в София цветни подвързии ? Нашата госпожа е измислила голяма глупост - за всеки предмет тетрадките в различни подвързии  Confused От къде , за Бога да и търся синя , червена , зелена и жълта подвързия ?
Бях купила хубави тетрадки и прозрачни подвързии от Ориндж ... сега пак ще трябва да обикалям . Мислех да купя цветни папки за всеки предмет ... защо са тези цветни подвързии ???

# 223
Здравейте . Искам да попитам виждали ли сте някъде в София цветни подвързии ? Нашата госпожа е измислила голяма глупост - за всеки предмет тетрадките в различни подвързии  Confused От къде , за Бога да и търся синя , червена , зелена и жълта подвързия ?
Бях купила хубави тетрадки и прозрачни подвързии от Ориндж ... сега пак ще трябва да обикалям . Мислех да купя цветни папки за всеки предмет ... защо са тези цветни подвързии ???

В officemarket има формат А4 и формат А5 червени жълти зелени  и сини мисля

# 224
Гуш, много добре звучи! И ние ще сме с млада госпожица! Аз също мислех да предложа Фейсбук скрита група, но по принцип мразя и не ползвам особено, та не ми е много ясно как би се случило.. Членуващите в групата до каква степен имат достъп до личното ти пространство? Ясно е, че не е необходимо да се сприятеляваме с всеки родтел, че и с по двама за всяко дете, но да питам.. Изивнявамс е за глупавите въпроси..

Аз и преди съм писала, няма да записваме английски извън училището, от втори или трети клас.  Peace Продължава задължително с плуването три пъти седмично, а другите допълнителни диспциплини ще са: танци (пак спортни три пъти седмично, но се колебае вместо тях за народни), йога (веднъж седмично), театър (вероятно пак веднъж седмично), изобразително изкуство (2 пъти, но ми се иска да отпадне тази година, че много я вкарват в рамки). Тя иска и други неща, ако преценим ще пробва (напр. минахме през балет, който отпадна).. Докато е топло ще кара и ролери, колело. През зимата - ски поне 2 седмици и отделно няколко уикенда, също кънки на лед.

Общи условия

Активация на акаунт