Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
В Има дори 5-годишни, като за тях ще има стая с креватчета.
jd не помня, може би си писала в кое училище сте но би ли споделила отново
изненадана съм /приятно/, че има за 5годишните стаи с креватчета, много съм заинтригувана, имам още 1 детенце на 5 и ми е любопитно

# 331
Ивето ще е цял ден на училище понеже и двамата с баща и сме на работа. Аз вечер ще правя кифлички мекички или нещо такова. Вечерта го слагам в хладилника а сутринта таткото ще го стопли в микровълновата и ще и го сложи в кутията за обяд заедно с банан или ябълка и една водичка. Щяхме да правим сандвичи ама татко ще я води а той не е по готвенето.  Laughing Laughing  Simple Smile Hug Hug

# 332
А джобни няма да давам не искам да я пускам до лавката сама а и само боклуци ще си купи. Ще имат стол купона е 1.50 на ден. Simple Smile

# 333
  • София
Аз също мисля да слагам нещо в раницата за храна. А вие мислите ли да давате пари на първокласниците?
Аз се чудя за около левче на ден.... Thinking

След като госпожата спомена какви са цените в лафката и аз реших да му даваме по 1лв. Синът ми ще е на полудневно обучение, смятам сутрин да закусва в къщи, а след първия час ще имат безплатна закуска - плод /два пъти в седмицата нещо тестяно/. Нищо няма да му слагам за ядене, не вярвам да огладнее до 12 ч. Мисля, че ще си купува сок, айран или някакви плодови млека, дъвки или някоя вафла. Слава богу в нашето училище са забранени газираните напитки в лафката.

Искам да питам нещо за училищните тоалетни. Нашите са отлично ремонтирани и чисти ... но не са с тоалетни чинии. Та въпросът ми е дали такъв е стандарта за училищата, заради хигиената или просто до там са им стигнали парите на нашите. Моят хубостник трудно ака на чуждо място, пък клекнал над дупка категорично отказва  Mr. Green.
за закуските-въпреки че и ние сме до 11,30 часа, /също като Miriel /, смятам на първо време да слагам нещичко, то зависи и как ще тръгне и дали ще се яде в къщи на закуска, но ще реагирам в движение.
Miriel да не сме в едно училище?
имам една идея,  в началото на темата да е написано кой в кое училище е записан,какво мислите по въпроса? така може да си обменяме инфо на лични ако някои нещо се интересува от конкретното училище и режима..
за тоалетните и аз съм в чуденка кое е по добре, в нашето има тоалетни и двата варианта, но още не съм ги виждала, учителката ни попита къде искаме да ги води , но още не е взето решение. според вас кое е по-добре за малки деца-/в случай че са еднакво чисти/мръсни/-клекало или тоалетна чиния?
за джобните смятам да дам една сума -5 лв примерно, за неопределен период от време, да има за вс случай, те до лафката така или иначе не ги пускат в първи клас. Съгласна съм и че там едва ли има здравословни храни, предполагам само боклуци.. Confused
MimiIvanova при нас купона ще е някъде 2,60 , почти двойно  Rolling Eyes вие в кое училище сте?

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 15:55 от звездица

# 334
  • София
аз съм за за списък с училищата на първа стр. във вс такива теми май има...

а за джобни, поне първите седмици не мисля да има.... после ще видим, до обяд мн не виждам за какво...и да даваме няма да са повече от 1 лв на ден...

# 335
  • Разпиляна във въображението
Звездица, аз съм от Плевен. Wink

# 336
  • Бургас
И при нас тоалетната е с клекало.Моята дъщеря я е страх да ходи в такава тоалетна по малка нужда,пък какво остава за другата работа.Дано свикне че хич не е хубаво да се стискат децата.
Аз мисля да давам всеки ден по 0.50лв .Както си я познавам дъщеря ми ще си ги събира.

# 337
  • Sofia
Моят син в градината не акаше - нямало пате (детската седалка)  hahaha  Аз предпочитам клекало, седалките ще са адски мръсни (брррр).

Днес накупих всичко - офисмаркет и 3-4 боклучета от Джъмбо. Този магазин така ме изнерви - ученическите неща са пръснати навсякъде, обикаляш като луд, докато намериш каквото точно искаш. Аз взех мушамичка (от наелоновите за рожден ден), престилка за рисуване, четки за рисуване (2 комплекта за по 0.80лв. сигурно адски боклуци  Mr. Green) и гланцово блокче. Има подложки като тези за хранене, но според мен те не стават, ще се местят по чина.

# 338
  • София
Звездица, аз съм от Плевен. Wink

Miriel явно училищата са сродници по графика на занятията  Laughing
Angel_Dust благодаря че подкрепяш идеята, предлагам тогава всеки да сподели в кое училище е в следващите странички и дни и след някой друг ден списъка ще е оформен и ще го сложим на първа страница.
Започвам от себе си
Ние сме в 18 СОУ-София, паралелка с френски
давайте и вие  Grinning

# 339
  • Пловдив
На нас госпожата ни каза да носим за рисуването малко парче памучен плат вместо мушама. Чиновете са поднаклон и падали нещата Laughing. Също в началото да не носят пари, и за телефонте не носи отговорност. Моят син също ще е половин ден и най вероятно ще си носи плод или сандвич.
Пловдив
ОУ "Димитър Талев"

# 340
  • Пловдив
Мислите ли да им пращате шише с вода всеки ден? Аз гледам това шише в Амазон и май ще го поръчам. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00447RE6I/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE
Моята ученичка е в Св Константин Кирил Философ Пловдив

# 341
  • някъде ... тук ...
11 ОУ, София

шише с вода - половинка, пластмасово, с минерална вода, в страничния джоб на раницата.

# 342
  • Варна, България
за списъка - Варна, СОУ "Найден Геров" 1в

# 343
Нашия първи учебен ден мина,ученика е доволен,видя деца с които е бил в градината, макар че са пръснати по класовете, запознали са се с новите, развели са ги из училище, видяхм и госпожата която ще е на занималнята, определено тръгва с желание,дано и занапред да е така .
ОУ "Елин Пелин" Бургас

# 344
  • София
Много рядко се оставя някоя тема по-голяма, обикновено когато е от общ интерес (както например за промените в Закона за образованието или за отмяната на приема в математическите гимназии след 4-ти клас).
съжалявам за неуместното включване но отсъствах и чак днес обърнах внимание на поста ти kumchowalcho знаеш ли вече дали е отменен приема в мат. гимназии след 4ти клас или остава?

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 16:09 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт