Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 770
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Разпиляна във въображението
гр. Плевен - ОУ "Йордан Йовков" - 1а - не че ще се намери някой от Плевен  Wink

В детската градина на дъщерите ми са с клекала. И аз се притеснявах дали ще свикнат, но нямат проблеми. Мисля, че така ще е по-хигиенично.

Онзи ден загледах новия правописен речник и една енциклопедия на Фют. След предаването в Тази сутрин реших да купя на Вики като подарък за първия учебен ден правописния. Чудя се дали скоро ще има нов тълковен речник.

# 346
  • някъде ... тук ...
аз искам и заради мене си да купя новия правописен речник  Simple Smile

# 347
Чудесен е. Миналата година с голяма доза късмет се сдобих с новата книга с правилата за правопис.

# 348
  • Sofia
Мислите ли да им пращате шише с вода всеки ден? Аз гледам това шише в Амазон и май ще го поръчам. http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00447RE6I/ref=ox_sc_act_titl … id=A3P5ROKL5A1OLE
Моята ученичка е в Св Константин Кирил Философ Пловдив

Има ги в БГ - http://www.bobblebottle.bg/  Ние имаме в раницата Лего бутилка като тези за спортисти, но като знам пластмасата как се вмирисва... май ще си носи 1/2л минерална.

Ние сме в 88мо в Овча Купел, София.

# 349
  • София
гр. Плевен - ОУ "Йордан Йовков" - 1а - не че ще се намери някой от Плевен  Wink

В детската градина на дъщерите ми са с клекала. И аз се притеснявах дали ще свикнат, но нямат проблеми. Мисля, че така ще е по-хигиенично.

Онзи ден загледах новия правописен речник и една енциклопедия на Фют. След предаването в Тази сутрин реших да купя на Вики като подарък за първия учебен ден правописния. Чудя се дали скоро ще има нов тълковен речник.
аз също се бях засилила да купувам правописен и тълковен черник но свеки има и мъжа ми предложи да ги конфискуваме , обаче те са старички /от нейно време / и се чудя дали не са много остаряли  newsm78

# 350
В речника са включени много от новите думи, които навлязоха в последните години. Вие си решавате. Аз имам един от времето на майка ми и мисля, че му беше крайно време да се пенсионира.

Има още и правилата за правопис, а мисля, че и това е ценно. Миналата година едвам се сдобих с новата им книга за тях.

Колкото за водата - едно обикновено шише ще ни върши работа.

# 351
  • София
Закуска, ще слагам по 2 сандвича, защото стола ще работи от средата на октомври. Към сандвичите ще добавя плод и шише с минерална вода. Няма да купувам специално, защото искам да го сменявам на 2 максимум 3 дни.
Джобни, също ще даваме по около 1 - 1,5 лв. Отделно мисля да му сложа в раницата 3 - 4 лв. в случай че се случи нещо с дневните.
Тоалетните, знам че са ремонтирани, но нямам представа дали са с тоал. чинии или клекало. Дани освен вкъщи, другаде никаде не ака и каквито и да са знам, че няма да ги ползва за голямата работа.
Ще учи в 137 СОУ, Люлин.

# 352
  • Sofia
На мен стомахът ми се е свил, но не толкова заради ученето (върви му), колкото за това как ще се оправя, особено с яденето. Такъв е заплес, до скоро го хранех, като яде сам, му отнема часове, заплесва се и държи залъка в бузата като хамстер  ooooh! Надявам, както в детската градина, да върви с другите. За градина закусваше в къщи, сега пак така ще е и съм сигурна, че до обяд ще издържи, ще ходи на стол (разчитам на възпитателите, щели да ги водят) и за следобяд ще трябва да му слагам нещо в чантата. Най-често ще е сандвич с филе и зеленчук, евентуално плод (ябълка или банан) и нещо сладко... без това няма да мине  Confused Ако оставя на него, цял ден няма да яде, но пък е послушен и изпълнителен, та ще му натъртя кое в колко трябва да се изяде  Crazy

Нашият стол ще започне работа от 24ти, та първата седмица ще е на суха храна - егати сандвичите ще са в тази чанта цял ден  Confused

# 353
  • Китна Тракия
НУ "Димитър Благоев" - Стара Загора

За тоалетните - току що го питах /аз не съм влизала, но на Отворените врати са им ги показали/, та с клекала са. И колкото да им е "страшно" на децата, мисля, че бързо ще свикнат и е по-добре от седалки - бррррр Crazy Аз лично полудявам в обществена тоалетна /БГ/ със седалка - няма сила да ме накара да седна  Crossing Arms Най-обикновена такава в чужбина, при това в огромен конгресен център, не ме притесни обаче - но там имаше подходящо дезинфекционно средство, с което да си забършеш преди да седнеш... Виждала съм го обаче само там Sad .... е, да се надяваме, че ще доживеем и това Wink

Закуска - ще видим, моят ще е до обяд, та за начало мисля да заложа на плод+вода, а по-натам да се ориентирам в обстановката Wink

# 354
  • София
направих списъчето с училищата до момента, как ви се струва, трябва ли да добавям друго?

София
ЕлиТ          11 ОУ
aniK               88мо в Овча Купел
Марти         137 СОУ, Люлин.
звездица        18 СОУ, 1 д

Пловдив
мама красимирка     ОУ "Димитър Талев" 1а
Linkata            Св Константин Кирил Философ

Плевен
Miriel      ОУ "Йордан Йовков" - 1а

Варна
voltage             13   СОУ "Найден Геров" 1в

Бургас
J_M_M      ОУ "Елин Пелин"

Стара Загора
nevva                   НУ "Димитър Благоев"

нещо не мога да го оформя добре, размества се при постване, дано някой да го оправи

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 16:35 от звездица

# 355
Приключихме с покупките  Party Останаха само подвързиите за учебниците и учебните тетрадки, но като ги дадат - тогава , за да изпробваме на място Peace

За храната - всеки ден ще и слагам някакъв сандвич или тостер в кутия .

За водата - мислех си пластмасово шише -тип спортно, но ми се струва, че може да се вмирише, затова ще и слагам от малките еднократни бутилки - пак спортен тип.

# 356
  • София
НУ "Димитър Благоев" - Стара Загора

За тоалетните - току що го питах /аз не съм влизала, но на Отворените врати са им ги показали/, та с клекала са. И колкото да им е "страшно" на децата, мисля, че бързо ще свикнат и е по-добре от седалки - бррррр Crazy Аз лично полудявам в обществена тоалетна /БГ/ със седалка - няма сила да ме накара да седна  Crossing Arms
май сте прави за това че клекала е по-добре, тъй като скоро не съм попадала на такива асоциацията която изниква по спомени от детството ми не е никак приятна, но пък и какви обществени тоалетни съм виждала  Sick аз също не мога да си представя да седна на такава, нито пък детенце, добре че ще сме до обяд, май няма да се налага да я ползва толкова често

# 357
Звездица, добре се е получило. Може и да се групират тези, които са в едно училище. Ако искаш може първо да са училищата, а после кои са там Thinking

# 358
  • София
Според мен тоалетните е по-добре да са клекала, някак по-хигиенично ми се вижда.
Вода ще му давам в обикновена пластмасова бутилка 0.5 мл. Ще му слагам някакъв сандвич, козунак, банан, нещо да има да си хапне. За джобните сме се разбрали, че ще получава по левче на ден. Моят син е абониран за Нешънъл Джиографик Кидс, много хубаво списание.

# 359
направих списъчето с училищата до момента, как ви се струва, трябва ли да добавям друго?

Браво на теб:) за добавяне имената на децата, ако искате?!:)

Йоана ще учи в 191 Основно Училище "Отец Паисий" (Железница) - София

Водичка ще бъде в обикновено шише 0,5л, от такова си пиеше и последната година в детската градина  Peace ще носим ново, когато изпие водата:)

Тоалетните още не ги знам, но казаха, че има отделно за момчета и момичета и ги чистят 2 пъти на ден, което много зарадва Йони, защото в детската бяха седалки и момиченцата викаха лелките да чистят, когато момчетата, цитирам: " така гадно са опикали"  Twisted Evil Laughing

Общи условия

Активация на акаунт