Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 641
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
За списъка 119 СОУ София

Също 119-то, но друга паралелка (още като писа цената на купона зацепих  Grinning, ама ние си нямаме ФБ страница и оттам заключих, че сте друга паралелка)

# 406
  • София
При нас ще започват училище в 8.30 и ще приключват в 16.30.
Ето една идея за заглавие и от мен:
Бързам аз да вляза в час за да бъда в първи клас!

# 407
  • СОФИЯ
Здравейте,
Не съм писала от много отдавна, но ви следя изкъсо когато имам време.
125 СОУ Боян Радев София.
Започваме в 8.20 и доколкото разбрах ще завършваме различно, но до към 12.00 часа вече трябва да сме приключили.
За сега не мисля да и даваме пари. Като почне ще преценяваме според ситуацията.
Мисля да и слагам някакви закуски/сандвичи, солети и плод. Обича да си похапва детето.Simple Smile))) Дано има апетит и като почне училище.
Гледам, че сред вашите сладурковци цари голям ентусиазъм, а при нас направо сме в траур. Само като заговорим за училище и се вкисва и направо "не иска да и развалям настроението" Sad((
Вече всичко напазарувахме и гледахме всичко да е заедно и тя да си ги избира разбира се с наша помощ. Но уви зарадва се за кратко на чантата и това беше.
Няма да коментирам госпожата. Искам да видя какво поведение ще има към децата и самото дете с какви чувства ще бъде. Детото може би е най-добрия съдник в този момент. Важно е детето как ще се чувства.
Надявам се да не съм ви досадила.
Лека вечер и дано всички наши сладурковци свикнат бързо с новата атмосфера и с госпожата.

# 408
За списъка - в 125 СОУ сме.

Не мога да се стърпя да не ви покажа какво приготвих като подаръчета - 5 книги от една поредица, която й хареса напоследък, макар, че според мен е доста тинейджърска, но се зачела в една от тях и само това иска, затова купих 5 Mr. Green И моята гордост - фунията, която е почти готова, остава само да я напълня и да сложа зелен капак от тишу хартия и панделка. Ето стъпка по стъпка какво измайсторих за няколко часа. Не рисувам добре, но е най -доброто, което дадохме от себе си с таткото Mr. Green

Не можах да ги намаля, ще ги изтрия, ако има проблем с големината...

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 23:59 от Небесна

# 409
  • Разпиляна във въображението
Добре се получава. После да покажеш в завършен вид Wink

Златна есен е сега първолаче с чанта във ръка - това ми допада като заглавие, но ми беше трудно да реша сред останалите предложени.  Laughing

# 410
Небесна , чудесно рисувате! Чакам да видя и крайния резултат! Peace

И аз съм изненадана, че във всяко училище разписанието на часовете е различно.

Аха Laughing-оказва се, че дори в един и същи град, учебните часове, в различните у-ща започват в различни часове  Crazy-при нас е така...

# 411
при нас започват в 8.30 ,на обяд почивка един час и после занималня до 16.30

Джобни - ще изчакаме ,но предполагам левче
Вода - има една бутилка със спайдърмен, мисля отстрани на раницата да стои
Закуска - ето тук и идея си нямам  ooooh!,много е злояд,но пък плодове яде,та може да му слагам само плод.
За столът още не зная нищо - на 17-ти ще има родителска и ще разбера.

У-ще - "Хр. Г.Данов" Пловдив

за заглавие на тема ми хареса това Wink тъй като са споменати 2 етапа от живота им -детската градина/минало/ и у-щето /новото/

Чао на детската градина казва първолашката дружина

# 412
  • СОФИЯ
Небесна, много са хубави произведенията ти. Като ги довършиш отново Simple Smile

# 413
За списъка: ние сме в 20 ОУ в София

Ще учат от 8.30 до 12.15 сутрин, ще обядват и после от 13.30 до 16.30.

Небесна, много сте талантливи! Браво!

# 414
Благодаря Flutter

# 415
        И нашата родителска среща мина. Училището е основно ремонтирано , класните стаи са хубави и чисти. Всъщност това преди 26 години беше и моята класна стая, мило ми стана щом седнах на същите чинове. Е, тях до края на месеца ще ги смени училището, децата ще имат нови такива.
        Допадна ми госпожата, дечицата са повече от половината познати от ДГ и квартала. Сега надписваме тетрадки, режа сини и червени квадратчета и така. Развълнувана съм  много , малкият ученик все още си живее безгрижното лято.
        За заглавията на темите - ще изкажа едно по-различно мнение. На мен лично не ми допадат такива дълги , поетични заглавия. А и впоследствие трудно се ориентирам коя е "нашата " тема в морето от подобни заглавия. Докато "Първокласници набор 2005" лесно ми се набива на очи.

# 416
  • София
Марти, чудех се след вашата род. среща кои са тези и...., които оставят децата без стол, а то се оказа, че и ние сме в това число. Утре ще пиша какви са новините за нашият клас
buni, значи детенцето ти е в 1 г, щом днес ви е род. среща. От групата на Дани има едно момиченце във вашата паралелка. Да, за съжаление със стола така се получава. Директорката вероятно ще влезе по време на род. среща и ще ви каже подробности. Разбрах, че в още някоко люлински у - ща търга за нови наематели е в началото на уч. година Confused.

В нашето у - ще часовете сутрин ще започват в 8.20 часа, а следобед ще са до 17 часа.

# 417
  ЗДРАВЕЙТЕ 
 някъде на зад имаше мушамички  за рисуване  аз не мога да ги намеря имате ли линк Praynig Praynig Praynig

# 418
  • София
Здравейте. Аз мисля днес да връча на Мартин мобилния телефон, за да свикне за 3-4 дни с него и да наблюдавам как ще се справи. Иначе за парите, мисля да му давам по 1 лев на ден, защото и през ваканцията съм му давала пари и според мен се справя.

# 419
  • Варна, България
Прочетох из старите теми нещо, което много ми хареса и го споделям  Grinning

Лапичка с целувка

"Малкият енот Честър стоял в края на гората и плачел.
-Не искам да ходя на училище! – казал той на мама. – Искам да остана с теб у дома, да играя с приятелите и играчките си. Искам да чета книжките си и да се катеря на люлката си. Позволи ми да остана у дома, моля!
Мама хванала Честър за лапичката, почесала го зад ушето и казала ласкаво:
-Понякога на всички ни се налага да правим неща, които не искаме. Даже и отначало да ни изглеждат странни и страшни. Но на теб ще ти хареса в училище. Ще играеш с нови играчки, ще четеш нови книжки и ще се люлееш на нови люлки. А освен това знам една забележителна тайна, която ще ти помогне да се чувстваш навсякъде толкова добре, колкото у дома.
Честър изтрил сълзите си и попитал с интерес:
-Тайна? Каква тайна?
-Това е старинен секрет. Аз го знам от моята майка, а тя от нейната. Нарича се “лапичка с целувка”.
-Лапичка с целувка? А какво е това?
-Сега ще ти покажа.
Мама хванала лявата лапичка на Честър и разтворила мъничките му пръстчета като ветрило. После се навела и целунала Честър точно в средата на дланта. Честър почувствал, как мамината целувка побягнала нагоре по лапичката и достигнала до самото му сърце. От тази целувка пламнала даже черната космата муцунка на Честър.
-Сега, – усмихнала се мама – ако ти стане самотно или се затъжиш по дома, просто притисни лапичката в бузката и си кажи:”Мама ме обича, мама ме обича!” И тогава моята целувка ще скокне на бузката ти и ще те изпълни с приятни, топли мисли.
Тя взела лапичката на Честър в своята и внимателно свила пръстчетата му в юмрук:
-Гледай да не загубиш моята целувка! И не се тревожи – ако миеш лапичките си, тя няма да се измие.
Честър много харесал своята лапичка с целувка. Сега той знаел, че мамината любов завинаги ще остане с него, където и да отиде. Даже и в училище.
След малко Честър и мама били вече пред училището. Честър се замислил. Внезапно се обърнал и усмихнато казал:
-Дай ми лапата си.
Хванал мамината лапа със своите лапички, разтворил нейните големи, така добре познати пръсти, навел се и я целунал в средата на дланта.
-Сега ти също имаш лапичка с целувка! Довиждане мамо, обичам те!
Енотчето се обърнало и заскачало към училище.
Мама гледала, как Честър прескочил клона на едно дърво и влязъл в училище. И когато старата сова ударила камбанката, с която обявила началото на новата учебна година, притиснала лапа към бузата си и се усмихнала. Топлата целувка на Честър изпълнила сърцето и, което биело:”Честър те обича, Честър те обича!”

Общи условия

Активация на акаунт