Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 610
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, имам питане, че това училище...абе странна работа Rolling Eyes
ЗИП имат български и математика-и двата и са задължително. Дотук ОК-разбрах го Peace
СИП-овете обаче или по не знам си каква програма от министерството ала-бала... "Клуб Архимед" и "Родолюбие". Като се записвахме за училището имаше опция англ.език-сега обаче тц. На всичкото отгоре трябва да изберем от 2 опции кога децата да ходят на въпросните СИП-ове. И тука идва моя шок-дали да ходят съботите, или ваканциите/без зимната/ Shocked
Е добре де-това дете ще бъде на училище цял ден, ще му се вземе единия почивен ден и ваканцията няма да е като хората. Да не говорим за това кога ще ходи на спорт /много ни е важен/ и на англ.ез, който най-вероятно ще остане за след първи клас ooooh!
Има ли и в други училища подобно нещо newsm78

# 541
  • Бургас
При нас изобщо няма СИП първата година.

# 542
Имаме ЗИП м-ка и бг, както и СИП м-ка и бг  Crazy и СИП компютри и религия  Crazy Crazy Crazy
Но всичко е в програмата за седмицата - по 5 часа всеки ден.
Ама това събота и неделя съпер тъпо ми се вижда - ваканцията още повече Shocked

# 543
Само за събота говорим, неделя почиваме-не им разрешавали да ги провеждат тези часове след обяд по не знам си какви причини. СИП-а нали не е задължителен-т.е. може и да не ходи детето newsm78

# 544
  • София
Сиси, благодаря ти и на теб за идеята   bouquet.
След празника в у - щето, със сигурност ще отидем някъде, но още не сме решили къде. Ако е лошо времето може в Капела плей да ги заведем (детски клуб).
Като споменах за времето днес гледах прогнозата за времето по Нова ТВ и дадоха, че в София в понеделник ще вали и ще е 20 °С, а в синоптик.бг, пък го дават слънчево и 28 °С. Сега на кои да вярвам Thinking.
Аз ще съм облечена с пола, риза (която още не е купена Mr. Green) и обувки с висок ток (за последен път на сватбата съм обувала такова чудо Laughing)
D_e_s_i_t_o, в нашето у - ще няма СИП - ове, но в съседно у - ще знам, че децата посещават занимания по някакви проекти, които се провеждат точно в събота.

# 545
  • София
в нашето училище има и зип и сип, като при нас в първи клас има 3 часа език и 1 час информационни технологии, това на седмица, но кое е ЗИП и кое СИП нямам си на идея  Thinking

# 546
За ходенето след откриването на учебната година - най-вероятно ще правим кръщенка след обед  Laughing та забавата ще е пълна  Sunglasses
За обличането - идея нямам какво - само 2 чифта дрехи ми стават като хората - още се хипопотамча след раждането ... а и трябва да е удобно за кърмене.. Изобщооооо  Crazy
Не ми се инвестира в тоалети никак  Crossing Arms Blush

# 547
  • Варна
Добър ден!  Grinning
Аз влизам направо с един униформен казус, да събера евентуална информация. Училището няма униформи, но определена част от родителите на един единствен първи клас решават, че ще е сладко самият клас да си има униформи и желаещите се оказват мнозинство. Има ли нормативен начин мнозинството да наложи желанието си над процента, които са против?

# 548
  • През девет земи в десета
Връщам се от училището с пресни новини. Всичко е готово и подредено, показаха ми стаята, учебниците и дребни подаръчета за децата имаше на всеки чин. Ще има питка осигурена от госпожата. Ще трябва да отидем 1 час по рано, заради стихотворението, което ще казва дребното или по право ще трябва да заведа нея по-рано, а аз да си намеря занимание до началото на тържественото откриване.
При нас няма да има занимания в извънучебно време, СИП-ове, ЗИП-ове, от понеделник до петък. Английски ще имат всеки ден, но ще е по време на следобедните часове.
Туй то, ние изчезваме за последно от София, че от другата седмица жална ни майка.

# 549
  • Sofia
Аз купих тетрадки с по 20листа, така бях запомнила, но нещо ми се виждат малко  newsm78

И още, които купихте раници Лего, успяхте ли да натъпчете флумастерите в несесера? А зще извадя дебелите моливи и  мисля там да ги сложа  Thinking

# 550
... само учителите с деца не ги виждам, ако и те си вземат отпуската Laughing
И ние, учителите с деца, си взимаме отпуска Laughing Само ако имаме първокласник, разбира се Wink Директорите обикновено проявяват разбиране, все пак не е всяка година, а и става въпрос за 1-2 учители в едно училище най-много. Все се намира кой да ни замести Peace

# 551
Днес ние купихме една съвсем обикновена раница за 17 лв.  Като стана ясно, че чантите ще си стоят в у-ще от понеделник до петък, реших да запазя по-скъпата, стилна и удобна раница (купена още в началото на лятото) за по-нататък, когато наистина ще и бъде на гърба всеки ден. Тя също е много доволна, защото сама си избра раница с картинка на Енгри Бърдс, без оглед на това колко е тежка, дали е ортопедична и т.н. На мен лично не ми харесва особено, но уважих желанието на детенце.

За облеклото: детето с униформата, аз с панталон и риза, ако е студено и нещо отгоре.

# 552
Аз купих тетрадки с по 20листа, така бях запомнила, но нещо ми се виждат малко  newsm78

И още, които купихте раници Лего, успяхте ли да натъпчете флумастерите в несесера? А зще извадя дебелите моливи и  мисля там да ги сложа  Thinking
Няма по-големи с тесни и широки и големи квадрати Simple Smile
Повече листове имат само с широки редове - ама те са поне за 4-5 клас  Wink

За какво ти са по-големи  Rolling Eyes - да им тежат само.

# 553
  • София
Момичета, какво сте решили да обличате за себе си в първия учебен ден?

За мен е специален ден,нищо че ми е второ дете.Мисля да съм с панталон и блуза/риза.Ще реша на деня според времето.При всички случаи отгоре ще имам нещо връхно.
Дано имаме късмет и времето се смили над нас.
Ученичката ще бъде с униформата,ако вали ще и сложа яке.За обувките и имам колебание,но и те ще бъдат според времето.
Ние ще си ползваме раницата от самото начало,въпреки че ще стои в училище.Детето толкова си я харесва,че няма да се съгласи на друга.Иначе ни подариха една малка отново с кутия за храна и бутилка за вода,евентуално тя ще бъде като резервен вариант.

# 554
  • Sofia
duhi_puhi, благодаря   bouquet Не знаех  Embarassed Нали поръчвах от офис-маркет и викам да не съм сбъркала нещо. Аз подвързвам, нашият си играе в другата стая  Twisted Evil

Аз няма да съм много официална... Може дънки с риза и ток  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт